en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ενημέρωση

Ελληνορθόδοξη κοινότητα στη Γιούτα προσέφερε δωρεάν 3.500 γεύματα
Hellenic Parliament / Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017 / Κατηγορίες: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά

Ελληνορθόδοξη κοινότητα στη Γιούτα προσέφερε δωρεάν 3.500 γεύματα

Η κοινότητα της Αγίας Τριάδος στην πόλη Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα ετοίμασε τρεισήμισι χιλιάδες μερίδες γευμάτων τις οποίες διέθεσε δωρεάν στους αστέγους και άλλους εμπερίστατους ανθρώπους. Την είδηση έβγαλε ο δημοσιογράφος Dylan Woolf Harris στην εφημερίδα «Salt Lake City Weekly», ο οποίος με προθυμία παραχώρησε τα δικαιώματα χρήσης των φωτογραφιών του στον «Εθνικό Κήρυκα».

Στο άρθρο του ο κ. Dylan Woolf Harris αναφέρει πως συγκεντρώθηκαν πάνω από 180 μέλη εθελοντές και εθελόντριες της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Μείζονος Σολτ Λέικ Σίτι και παρασκεύασαν γεύματα και σάντουιτς για τους έχοντες ανάγκη. Κι έτσι, ενώ το θέμα των αστέγων της πόλης συχνά επικεντρώνεται γύρω από το ερώτημα πού να τους βάλουμε, πολλές ομάδες εξακολουθούν να είναι αφοσιωμένες στην προσπάθεια να βοηθούν με κάθε τρόπο αυτούς τους λιγότερο τυχερούς ανθρώπους όπου κι αν καταλήξουν να διαμένουν.

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Τόμας Πίτερς είπε ότι η καθιέρωση της προσπάθειας «Καφέ Σακούλα» ήταν επιτυχής. Πρόσθεσε πως «το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν εκείνο της Ημέρας των Ευχαριστιών. Από το κοινοτικό συμβούλιο καθίσαμε κάτω και είπαμε πως αυτοί οι άνθρωποι πεινούν και έχουν ανάγκη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο;».

Οι εθελοντές και οι εθελόντριες είναι όλων των ηλικιών, από ηλικιωμένοι μέχρι παιδιά. Ο κ. Πίτερς είπε ότι «εκείνοι που είναι 90 ετών έβαζαν τα γεύματα μέσα στις σακούλες και τα μικρά παιδιά ηλικίας 3-4 ετών έβαζαν τις χαρτοπετσέτες».

Τα γεύματα αυτά τα οποία προετοιμάστηκαν από τους ενορίτες χρησιμοποιήθηκαν σε έντεκα διαφορετικά σημεία – καταλύματα αστέγων και εμπερίστατων ανθρώπων. Ο κ. Πίτερς ανέφερε πως «επικοινωνήσαμε μαζί τους και τους ρωτήσαμε τι μπορούμε να κάνουμε να ελαφρύνουμε λίγο το βάρος σας μία – δύο μέρες με παροχή γευμάτων».

Η ενορία μετέφερε τα γεύματα σε καταλύματα και οργανισμούς, στα μισά εκ των οποίων υπήρχαν άνθρωποι συγκεντρωμένοι απ’ έξω περιμένοντας για φαγητό πριν ακόμα φθάσει το μεσημέρι. Ο κ. Πίτερς είπε πως «μεταφέραμε πάνω 1.600 σάντουιτς στο κέντρο ‘St. Vincent de Paul Center’» και πρόσθεσε «θα φτάσουμε μέχρι τρεισήμισι χιλιάδες».

Στα καταλύματα που δίνονται γεύματα από την κοινότητα συμπεριλαμβάνονται και τα εξής: Sack lunch recipients include the Crossroads Urban Center, Midvale’s Road Home shelter, Bountiful Homeless Shelter, City Plaza Apartments, YWCA, St. Vincent de Paul, The Inn Between, Volunteers of America, The Road Home shelter downtown, Homeless Youth Center and Hildegard’s Food Pantry.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινότητα της Αγίας Τριάδος στο Σολτ Λέικ Σιτι της Γιούτα αντιμετώπισε προ διετίας σοβαρά προβλήματα διοικητικής και ιερατικής φύσεως.

Πηγή: ekirikas.com

Print
1482

Global Hellenism Events

«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω