en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2024

Ενημέρωση

Η ομογενής Ντόρα Μόσες κέρδισε το βραβείο Women’s Small Business Champion Award
Hellenic Parliament / Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019 / Κατηγορίες: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά , Αυστραλία

Η ομογενής Ντόρα Μόσες κέρδισε το βραβείο Women’s Small Business Champion Award

Διοργανώσεις όπως τα βραβεία Μικρών Πολυπολιτισμικών Επιχειρήσεων Βορείων Προαστίων (Northern Multicultural Small Business Awards) αποτελούν για τους Αυστραλούς επιχειρηματίες διαφορετικών πολιτισμικών προελεύσεων μια ιδανική ευκαιρία για να γνωριστούν, να δικτυωθούν, να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις και – γιατί όχι – να αλληλοβοηθηθούν και να επιτύχουν, χωρίς να χάσουν τίποτα από την διαφορετικότητά τους που τους κάνει μοναδικούς.

Η πολυπολιτισμικότητα για τους εκφραστές της, μεταξύ των οποίων και οι 12 επιχειρήσεις που συμμετείχαν στα φετινά βραβεία, αποτελεί στάση ζωής και φιλοσοφία.
Τρανό παράδειγμα αποτελεί η νικήτρια του βραβείου Women’s Small Business Champion Award, η ομογενής Ντόρα Μόσες με καταγωγή από το Καρπενήσι και τον Πόρο, η οποία μαζί με τον σύζυγό της που είναι από τη Σρι Λάνκα, διευθύνουν τρεις παιδικούς σταθμούς όπου το 80 τοις εκατό των υπαλλήλων είναι από διαφορετικά πολιτισμικά υπόβαθρα. Η ίδια δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να μετρήσει τις χώρες προέλευσης των μαθητών που φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς καθώς στο δικό της κόσμο οι εθνοτικές μίξεις είναι κάτι το φυσιολογικό και πολύ συνηθισμένο.

«Θεωρούμε τους εαυτούς μας Αυστραλούς μεικτού πολιτισμικού υπόβαθρου», δήλωσε η κ. Μόσες στον Νέο Κόσμο. «Γιορτάζουμε τα πάντα στα σχολεία μας. Όχι μόνο μια συγκεκριμένη κουλτούρα αλλά όλα αυτά. Διαρκώς αναζητούμε τρόπους για να καλλιεργήσουμε στα παιδιά το αίσθημα του «ανήκειν» και προσπαθούμε να ενσωματώσουμε τον πολιτισμό και την ιδιαίτερη κοινότητά τους στη διδασκαλία μας».

Η αγάπη τους για την κοινότητα είναι αυτό που ενώνει τις ομογενείς φαρμακοποιούς Στεφανία Μυριδάκη και Κλαίρη Ελοβάρη που διευθύνουν το φαρμακείο Westgarth στο Northcote και ήταν μεταξύ των φιναλίστ των βραβείων.

Στόχος τους είναι να καλύπτουν όσες περισσότερες ανάγκες της πολυπολιτισμικής τους πελατείας μπορούν και για το λόγο αυτό μάλιστα έχουν προσλάβει ένα άτομο κυρίως για να κουβεντιάζει με τους πελάτες. Κι εκεί ανάμεσα στο να εκτελούν συνταγές και να κλείνουν λογαριασμούς, βρίσκουν πάντα χρόνο για να στηρίξουν ουσιαστικά τους πελάτες τους, όπως να τους πάνε στο σπίτι ή να τους βοηθήσουν να συμπληρώσουν τις αιτήσεις για το NBN.

Και μπορεί να μην τα κατάφεραν να κερδίσουν ένα βραβείο αλλά σίγουρα πήραν πολλά από τη βραδιά και την γνωριμία τους με άλλους επιχειρηματίες.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με ομιλίες τους οι Mazen Hajjar από την Hawkers Beer, η Liliana Sanelli από την Perfect Events Australia και ο ομογενής Γιώργος Χατζημανώλης από την Repurpose οι οποίοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους κι έδωσαν χρήσιμες συμβουλές στους παρευρισκομένους, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι, ανεξάρτητα από την εθνοτική καταγωγή τους, οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων βρίσκονται στην ίδια μοίρα, όσον αφορά τα ξενύχτια, τα παγωμένα δείπνα με mac-n-cheese, τις «φορτωμένες» πιστωτικές κάρτες και τις ατέλειωτες ώρες εργασίας την εβδομάδα.

Επίσης, δεν φοβούνται να πάρουν ρίσκα. Ο κ. Χατζημανόλης έκανε ένα γενναίο βήμα στα βαθειά όταν αποφάσισε να ξεκινήσει την επιχείρησή του που ασχολείται με την επεξεργασία αποβλήτων και τη μετατροπή τους σε οικοδομικά υλικά. Εκατομμύρια δολάρια αργότερα, συνεργάστηκε με την εταιρία Downer για την υλοποίηση ενός πρωτοποριακού πρότζεκτ σε σχέση με την ανακύκλωση των οικοδομικών αποβλήτων αξίας 8,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι μετανάστες από τη φύση τους είναι ριψοκίνδυνοι και οραματιστές, έχοντας αφήσει πίσω κάθε τι οικείο για μια καλύτερη ζωή, οι μικρές επιχειρήσεις είναι το στοιχείο τους. Και τα βραβεία απέδειξαν την πολύτιμη συνεισφορά τους στα βόρεια προάστια της Μελβούρνης.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

2019 Most Promising New Business Robofun
2019 – Multicultural Impact Award Muradiye Selvi at Selvi Psychological Services
2019 Business Excellence Otao Kitchen Cooking Classes and Food Events
2019 Stepping Stones Most Promising Graduate Award Inner Active Pelvic Physiotherapy
2019 Stepping Stones Most Promising Graduate Honourable Mention Ita Andehui Lopez Alonso
2019 Women’s Small Business Champion Award Dora Moses – Dewdrops Early Learning

Πηγή: neoskosmos.com

Print
1284

Global Hellenism Events

«Σεπτέμβριος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω