Ο δήμαρχος Αθηναίων και ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Πεκίνου και μέλος του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ., συμφώνησαν στη στενή συνεργασία μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου στους τομείς του τουρισμού, της προσέλκυσης επενδύσεων, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.
Στη στενή συνεργασία μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου στους τομείς του τουρισμού, της προσέλκυσης επενδύσεων, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης συμφώνησαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Πεκίνου και μέλος του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ., Τσάι Κι.
Όλα αυτά κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που είχαν στο δημαρχιακό μέγαρο.
H συνάντηση αποτέλεσε τον τρίτο σταθμό της πρωτοβουλίας του δήμου Αθηναίων για στρατηγική συνεργασία με την πόλη του Πεκίνου. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του κ. Καμίνη με τη συνοδεία επιχειρηματιών το 2013 και η υπογραφή συμφώνου οικονομικής και πολιτιστικής συνεργασίας με το Πεκίνο το 2016.
«Πλέον, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μεγαλύτερα βήματα προς τα μπρος με συγκεκριμένες συνεργασίες που θα εντάσσονται στην πρωτοβουλία της ‘Μιας Ζώνης και του ενός Δρόμου’ (One Belt and One Road Initiative)», επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων.
Ο κ. Τσάι Κι χαρακτήρισε τη συνάντηση της Τετάρτης ως «πολύ σημαντική, καθώς ανοίγει νέους δρόμους συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων», ενώ, αναφερόμενος στον δήμαρχο Αθηναίων, τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη των σχέσεων Αθήνας και Πεκίνου και ότι πλέον είναι στιγμή η συνεργασία αυτή να λάβει ακόμη πιο έμπρακτα χαρακτηριστικά.
Στη συνάντηση, ο κ. Καμίνης υπογράμμισε τη σημαντική τουριστική ανάπτυξη που γνωρίζει η Αθήνα, η οποία καθιερώνεται ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και για την οποία ο κινέζος αξιωματούχος δήλωσε ότι θα συμβάλει στην αποτελεσματική παρουσίαση της Αθήνας ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού στην αγορά του Πεκίνου.
Επίσης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, εξετάστηκε η ενίσχυση της παρουσίας της κινεζικής λογοτεχνίας στην Αθήνα στο πλαίσιο της ανακήρυξης της, ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου για το 2018.
Ακόμη, υπεγράφη μνημόνιο κατανόησης και συνεργασίας MoU (Memorandum of Understanding) στον τομέα του κινηματογράφου και τηλεόρασης. Σκοπός του είναι η προώθηση της αμοιβαίας ανάπτυξης της βιομηχανίας του κινηματογράφου και της τηλεόρασης των δύο πόλεων και των δύο χωρών.
Πηγή: protagon.gr