Πρωτότυπη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου συνόδευσε την εναπόθεση της τέφρας του Στίβεν Χόκινγκ σε τύμβο δίπλα σε εκείνον του Νεύτωνα και του Δαρβίνου στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ στο Λονδίνο.
Με μουσική που έφερε την υπογραφή του Βαγγέλη (Vangelis) Παπαθανασίου πραγματοποιήθηκε σήμερα η εναπόθεση της τέφρας του Στίβεν Χόκινγκ στο πλάι του Νεύτωνα και του Δαρβίνου στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ στο Λονδίνο. Ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας συνθέτης του Blade Runner, του 1492, των Δρόμων της Φωτιάς και πολλών ακόμη επιτυχιών συνέθεσε ένα μουσικό κομμάτι διάρκειας 6 λεπτών και 21 δευτερολέπτων στο οποίο περιέχονται λόγια του αστροφυσικού που έφυγε από τη ζωή στις 14 Μαρτίου 2018. Αντιλαμβάνομαι την πολύτιμη αξία του χρόνου, ακούμε να λέει ο Χόκινγκ.
Το κέντρο της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, που βρίσκεται στην Ισπανία, θα εκπέμψει τη μουσική προς την κοντινότερη μαύρη τρύπα, την 1Α 0620-00, στον αστερισμό του Μονόκερου, περίπου 3.300 έτη φωτός από τη Γη. Αυτό σημαίνει ότι η σύνθεση του Vangelis θα χαθεί μέσα στη μαύρη τρύπα περίπου σε 3.300 χρόνια απελευθερώνοντας, ίσως, μια απειροελάχιστη ενέργεια, που θα προστεθεί στη συνολική Ακτινοβολία Χόκινγκ, την οποία, όπως ανακάλυψε ο Βρετανός αστροφυσικός, εκπέμπουν οι μαύρες τρύπες.
Στην μνήμη του Χόκινγκ μίλησαν ο ηθοποιός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, ο οποίος έχει υποδυθεί τον μεγάλο επιστήμονα, η κόρη του εκλιπόντος, Λούσι, και ο αστροναύτης Τιμ Πικ. Ο Χόκινγκ έφυγε από τη ζωή στις 14 Μαρτίου, σε ηλικία 76 ετών, στο σπίτι του στο Κέιμπριτζ. Διαγνώστηκε με την ασθένεια κινητικών νευρώνων όταν ήταν 21 ετών. Εκείνη την εποχή οι γιατροί του έδωσαν ένα προσδόκιμο ζωής δύο ετών, όμως ο μεγάλος επιστήμονας συνέχισε το έργο του και την ζωή του, παρά το γεγονός ότι περιορίστηκε σε αναπηρικό καροτσάκι.
Πηγή: newsit.gr