en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024

Ενημέρωση

Ομογενής πίσω από τη ριζική ανακαίνιση εμπορικού κέντρου στο Περθ, αξίας άνω των $100 εκατ!
Hellenic Parliament / Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 / Κατηγορίες: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά , Αυστραλία

Ομογενής πίσω από τη ριζική ανακαίνιση εμπορικού κέντρου στο Περθ, αξίας άνω των $100 εκατ!

Στα σκαριά βρίσκεται μια κατασκευαστική επένδυση που αναμένεται να αλλάξει το “πρόσωπο” του Περθ και ειδικότερα του προαστίου του, Kardinya.

Μετά από 27 περίπου χρόνια χωρίς μεγάλες αλλαγές, το εμπορικό κέντρο Kardinya Park Shopping Centre πρόκειται να αναδιαμορφωθεί ριζικά, με το σχέδιο επέκτασης και ανακαίνισης ύψους άνω των $100 εκ. να φέρει “ελληνική υπογραφή”.

Ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Μπερμπάτης κάνει λόγο για ένα “εμπορικό κέντρο νέας γενιάς”, εμπνευσμένο από τα πιο πρόσφατα που έχουν αναγερθεί στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας και στις ΗΠΑ.

Οι υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις καλύπτουν περίπου 13.000 τ.μ. εμπορικών καταστημάτων. Όμως σύμφωνα με τα αρχικά προτεινόμενα σχέδια, που δόθηκαν στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα, αυτή η έκταση πρόκειται να διπλασιαστεί. Οι προτεινόμενες υποδομές περιλαμβάνουν ακόμη αίθουσα κινηματογράφου, πισίνα, κέντρο αναρρίχησης, ενώ δεν θα λείπει και εκτεταμένο τμήμα αφιερωμένο στην καφεστίαση.

“Πολλά έχουν συμβεί στον χώρο των εμπορικών καταστημάτων, και φυσικά η μεγάλη εξέλιξη ήταν η εμφάνιση των διαδικτυακών αγορών”, εξηγεί ο κ. Μπερμπάτης μιλώντας στην τοπική εφημερίδα Business News.

“Τα σημερινά εμπορικά κέντρα πρέπει να υιοθετήσουν διάφορα μοντέλα, αυτό που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να ενσωματώσει στοιχεία που δεν υπάρχουν διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Το φαγητό και τα ποτά είναι ένα ξεκάθαρο παράδειγμα”.

Σε δεύτερο βαθμό, συνεχίζει, η επιθυμητή προσέγγιση είναι να γίνουν πιο φιλικά σε οικογένειες και την κοινότητα.

Τα τελικά σχέδια θα οριστικοποιηθούν σε μετέπειτα φάση σχεδιασμού, αλλά ο βασικός γνώμονας για δημιουργία ενός νέου αστικού κέντρου στο προάστιο Kardinya παραμένει.

Τα πρώιμα σχέδια αναμένεται να υποβληθούν για αξιολόγηση σε αρμόδια επιτροπή του οικείου δήμου Melville.

Προτού πάντως καταχωρηθεί η δρομολογημένη για τον Δεκέμβριο επίσημη αίτηση κατασκευής, επισημαίνει ο κ. Μπερμπάτης, θα προηγηθούν διαδικασίες γνωμοδότησης με την κοινότητα.

Εν τω μεταξύ, το νέο κτιριακό συγκρότημα φέρεται να περιλαμβάνει και σημαντικό αριθμό διαμερισμάτων, με τον κ. Μπερμπάτη να μην αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλες επιχειρήσεις στον κατασκευαστικό τομέα, ή ακόμη και τον τομέα φροντίδας τρίτης ηλικίας.

“Γνωρίζαμε περίπου τρία με τέσσερα χρόνια πριν ότι το κέντρο παρουσιάζει δυνατότητα για χρήση στέγασης”, σχολιάζει σχετικά προσθέτοντας ότι υπάρχουν και αρχικές ενδείξεις στήριξης από τον δήμο, λόγω της μεγάλης έκτασης του οικοπέδου που προσφέρεται για τον σκοπό.

“Και υπάρχει ζήτηση από την τοπική κοινότητα επίσης, στα ανατολικά του κέντρου έχουμε το πανεπιστήμιο Murdoch με περίπου 2.200 υπαλλήλους και περισσότερους από 17.000 φοιτητές. Αλλά και το συγκρότημα Fiona Stanley Hospital, με 9.000 άτομα προσωπικό, είναι από αυτούς που κοιτάμε να εξυπηρετήσουμε.

Πηγή: neoskosmos.com

Print
1264

Global Hellenism Events

«Σεπτέμβριος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω