en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ενημέρωση

Ομογενείς διακρίνονται από την Αυστραλιανή πολιτεία

Ομογενείς διακρίνονται από την Αυστραλιανή πολιτεία

Τουλάχιστον 14 ομογενείς έλαβαν βραβεία από την αυστραλιανή πολιτεία

Τουλάχιστον 14 ομογενείς έλαβαν βραβεία από την αυστραλιανή πολιτεία στο πλαίσιο των διακρίσεων που απονέμονται σε πολίτες με την ευκαιρία των γενεθλίων του βασιλιά Καρόλου.

Συνολικά βραβεύτηκαν 1.191 άτομα για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και στους κλάδους που υπηρετούν (Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Δημόσιο κτλ.).

Στις φετινές διακρίσεις, για πρώτη φορά από τότε που θεσπίστηκαν από την κυβέρνηση του Gough Whitlam to 1975, υπερτερούν οι γυναίκες.

Στις υψηλότερες διακρίσεις (Συνοδός και Αξιωματικός στην Γενική Κατηγορία του Αυστραλιανού Τάγματος, AC και ΑΟ αντίστοιχα) δεν εντοπίζονται ελληνικά ονόματα.

  • Στην 3η τη τάξει κατηγορία, δηλαδή του Μέλους στην Γενική Κατηγορία του Αυστραλιανού Τάγματος, Officer (AΜ) είναι τα εξής ονόματα:

Magdalena Simonis. Επίκουρη καθηγήτρια, από τη Βικτώρια. Βραβεύτηκε για τις υπηρεσίες της στην Ιατρική μέσα από διαφόρους ρόλους, καθώς και για τη συμβολή της υπέρ της υγείας των γυναικών. Το όνομά της είναι σε μια ειδική κατηγορία φέτος με τους ανθρώπους που συνετέλεσαν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid 19.

Leonidas Earlston Pericles. Προέρχεται από την Δυτική Αυστραλία. Βραβεύτηκε για τις υπηρεσίες του στον κλάδο των εικαστικών τεχνών.

  • Στην τέταρτη τη τάξει κατηγορία, που είναι το Μετάλλιο Γενική Κατηγορία του Τάγματος της Αυστραλίας, OAM, βραβεύτηκαν οι ακόλουθοι:

Claire Gazis (Κλαίρη Γαζή). Προερχόμενη από τη Μελβούρνη για τις υπηρεσίες της στην ελληνική και ελληνοκυπριακή παροικία της Βικτώριας.

Mechel Pikoulas (Μιχαλίτσα Πίκουλα). Προερχόμενη από το Σύδνεϋ για τις υπηρεσίες της στην εκπαίδευση της ΝΝΟ.

Efstratios Poulos και Angelica Poulos. Προερχόμενοι από το Darwin NT, για τις υπηρεσίες τους στην ελληνική παροικία της Βόρειας Επικράτειας.

Theodore John Bacalakis. Προερχόμενος από το Clifton Beath, κοντά στο Cairns της Βόρειας Κουηνσλάνδης για τις υπηρεσίες του στην ελληνική παροικία της πολιτείας αυτής.

Terry (Ελευθέριος) Psarakis. Προερχόμενος από το Tamworth της ΝΝΟ για τις υπηρεσίες του στον αθλητισμό και ιδίως στο cricket.

Michael (Mike) Zervos. Προερχόμενος από το Brighton της Βικτώριας, για τις υπηρεσίες του στην κοινωνία μέσω διαφόρων φιλανθρωπικών οργανώσεων.

George Cotis (Παπακώτης). Προερχόμενος από το προάστειο Gymea του Σύδνεϋ για τις υπηρεσίες του υπέρ του περιβάλλοντος.

Suzanne Caragianis. Προερχόμενη από την περιοχή Aldinga Beach, μία ώρα από την Αδελαΐδα της Νότιας Αυστραλίας για τις υπηρεσίες της στην εργοθεραπεία (occupation therapy).

Antonios Stavros Koufos. Προερχόμενος από το Yokine της Πέρθης, για τις υπηρεσίες του στην ελληνική παροικία της Δυτικής Αυστραλίας.

  • Άλλες διακρίσεις:

Η Bobby Antoniou, προερχόμενη από την Καμπέρρα (προάστειο Chifley) έλαβε το Μετάλλιο της Διακεκριμένης Υπηρεσίας στο Δημόσιο (Public Service Medal) για τις υπηρεσίες της υπέρ της Δημόσιας Υγείας και ιδίως υπέρ της αντιμετώπισης της πανδημίας Covid 19.

H Stacey Solomou από τη Νότια Αυστραλία, έλαβε το Μετάλλιο της Διακεκριμένης Υπηρεσίας στον κλάδο των Ασθενοφόρων της Νότιας Αυστραλίας (Ambulance Service Medal). Είναι ελληνοκυπριακής καταγωγής.

Στη λίστα των ονομάτων υπάρχει και η Jeannette Joy Tsoulos από το West Pymble του Σύδνεϋ, η οποία έλαβε τη διάκριση ΟΑΜ για τις υπηρεσίες της στην Εβραϊκή παροικία. Η ίδια είναι Εβραία και είναι παντρεμένη με Έλληνα, που κατάγεται από τα Φιλιατρά της Πελοποννήσου.

Επίσης, υπάρχει και το όνομα Ann Polis, από το Fitzroy της Μελβούρνης, η οποία βραβεύτηκε με τη διάκριση ΟΑΜ για τις υπηρεσίες της στην κοινωνία μέσα από διάφορες οργανώσεις. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες δεν έχει επιβεβαιωθεί η ελληνική της καταγωγή.

Κριτήριο το ελληνικό επώνυμο

Βασικό κριτήριο για να εντοπιστούν τα ελληνικής καταγωγής άτομα που βραβεύτηκαν είναι τα ελληνικά επώνυμα. Ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλοι ελληνικής προέλευσης, άντρες και γυναίκες, που τιμήθηκαν, αλλά επειδή ίσως να έχουν αλλάξει το επώνυμό τους, είναι δύσκολο να αναγνωρισθούν.

Πηγές:

Print
323

Global Hellenism Events

«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω