en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024

Ενημέρωση

Ο ομογενής Σαμ Γκαλεότος υποψήφιος κυβερνήτης του Ουαϊόμινγκ
Hellenic Parliament / Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018 / Κατηγορίες: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά , Η.Π.Α.

Ο ομογενής Σαμ Γκαλεότος υποψήφιος κυβερνήτης του Ουαϊόμινγκ

Εκδήλωση συγκέντρωσης πόρων (fundraiser) διοργάνωσαν οι Τζον Κατσιματίδης (John Catsimatidis), π. Αλέξανδρος Καρλούτσος (Father Alexander Karloutsos) και Αντι Μανάτος (Andy Manatos) υπέρ του ομογενή Σαμ Γκαλεότος (Sam Galeotos), ο οποίος είναι υποψήφιος κυβερνήτης του Ουαϊόμινγκ.

Ο ίδιος, δήλωσε στον «Ε.Κ.» ότι δεν υπάρχουν πολλοί Ελληνες στο Ουαϊόμινγκ και δεν έκρυψε ότι ορισμένοι έχουν πρόβλημα ως προς την προφορά του ονόματός του. Αλλά η εκστρατεία του πηγαίνει καλά και πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την εκλογή ενός επιχειρηματία στην θέση του κυβερνήτη.

Σχετικά με την αποδοχή του από την Ομογένεια, απάντησε πως έχει λάβει μεγάλη υποστήριξη στην εκστρατεία του.

Οσον αφορά στην καταγωγή του, από την πλευρά της μητέρας του έχει ρίζες στη Θεσσαλονίκη και από του πατέρα του έξω από την Τρίπολη.

Ο παππούς του, επεσήμανε στον «Ε.Κ.» έφτασε στις ΗΠΑ με τους δύο αδερφούς του στις αρχές του 1900 αναζητώντας μία καλύτερη ζωή. Ακολούθησαν τις γραμμές του σιδηρόδρομου, πρόσθεσε, βοσκούσαν πρόβατα και τελικά, όπως πολλοί Ελληνες μετανάστες ακόμη, άνοιξαν ένα εστιατόριο. Σήμερα, η οικογένειά του, έχει στην ιδιοκτησία της το «Uncle Charlie’s».

Ο κ. Αντι Μανάτος, ο οποίος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στην εκδήλωση, επεσήμανε την ανάγκη για περισσότερους εκλεγμένους ελληνικής καταγωγής στις ΗΠΑ. «Το να πάει από την θέση του κυβερνήτη στην γερουσία θα είναι φανταστικό. Δεν θα είναι θαυμάσιο να δούμε έναν Ελληνοαμερικανό και πάλι στην Γερουσία; Είμαστε ενθουσιασμένοι να τον έχουμε κυβερνήτη του Ουαϊόμινγκ», δήλωσε.

«Σχεδιάζουμε στο Jackson Hole του Ουαϊόμινγκ μία μεγάλη ελληνική εκδήλωση. Οσοι δεν έχουν πάει στο Jackson Hole, είναι θαυμάσιο», συμπλήρωσε, απευθύνοντας πρόσκληση.

Ο κ. Κατσιματίδης ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθαν όλοι σήμερα για να υποστηρίξουν ένα από τους αγαπητούς φίλους μας. Χρειαζόμαστε περισσότερους Ρεπουμπλικανούς κυβερνήτες. Χρειαζόμαστε κοινή λογική διακυβέρνησης, χωρίς αυτή, τα πράγματα βγαίνουν εκτός ελέγχου. Ενας επιχειρηματίας έχει κοινή λογική, γεγονός που τον καθιστά ικανό».

Ο π. Αλεξ Καρλούτσος, σημείωσε πως «είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει κοινή λογική στην διακυβέρνηση, αλλά από την δική μου πλευρά επίσης, της Ελληνικής Ορθοδοξίας, έχω ακούσει τόσους πολλούς ανθρώπους να μιλούν για εσάς (σ.σ. τον κ. Γκαλεότο), πως είστε άνθρωπος της πίστης, ένα πρόσωπο που εμπλέκεται στην ελληνική ορθόδοξη ζωή. Γι αυτό είμαι χαρούμενος να βλέπω ένα τέτοιου είδους άτομο να προχωρά στην διακυβέρνηση, επειδή φέρνει σιγουριά και τιμή στην κοινότητά μας και ό,τι κάνετε φέρνετε τιμή στο όνομα του πατέρα σας. Κάθε φορά που φέρνετε τιμή στο όνομα, τότε ξέρετε, πως κουβαλάτε μία σπουδαία κληρονομιά, γι αυτό θέλουμε να είστε αυτού του είδους το πρότυπο που οι νέοι άνθρωποι μας μπορούν να έχουν ως έμπνευση ώστε να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την αριστεία για την οποία οι Ελληνες πρόγονοι μας συνήθιζαν να μας λένε…Είναι το όνομα, η κληρονομιά, η ακεραιότητα και αυτά δίδεται στο Ουαϊόμινγκ και αυτά δίδεται στην κοινότητα».

Αναφερόμενος δε στο γεγονός ότι η σύζυγός του κ. Γκαλεότου, Στέισι (Stacey), ασπάστηκε την θρησκεία του, ο π. Καρλούτσος, επεσήμανε: «Και φέρατε μία ακόμη Ελληνίδα Ορθόδοξη σε αυτόn τον κόσμο».

Η Στέισι Γκαλεότου, είπε πως η καταγωγή της είναι «μικτή, κυρίως από Γερμανία». Η οικογένεια έχει δύο κόρες, την Ισαβέλλα (Isabella) και την Νικολέττα (Nicolette), που είναι ενθουσιώδεις με την υποψηφιότητα του πατέρα τους. Φορούσαν μάλιστα μπλουζάκια στην εκδήλωση υποστηρίζοντας την εκστρατεία του.

Στην παρουσίαση του κ. Γκαλεότος, ο κ. Μανάτος, σημείωσε ότι είναι «ένας εξαιρετικός Ελληνας Ορθόδοξος, που έχει κάνει πολλά για την εκκλησία, εξαιρετικός CEO για ορισμένες μεγάλες επιχειρήσεις και θα μπορούσε να κάνει πολλά ως κυβερνήσης». Προέβλεψε δε ότι θα είναι ο επόμενος κυβερνήτης.

Επειτα, ο κ. Γκαλεότος, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, αναφέροντας πως νιώθει ευγνωμοσύνη που βρήκαν τον χρόνο να είναι εκεί. Ρώτησε πόσοι έχουν επισκεφτεί το Ουαϊόμινγκ και είδε τους περισσότερους να σηκώνουν τα χέρια τους. Εντυπωσιάστηκε και τόνισε ότι όσοι δεν έχουν πάει εκεί, πρέπει να τους καταφέρουμε να το επισκεφτούν.

Είπε ότι είναι η 10η μεγαλύτερη Πολιτεία, με 98.000 τετραγωνικά μίλια έκταση, αλλά έχει μόνο 580.000 κατοίκους, όντας η λιγότερο κατοικημένη στις ΗΠΑ. Το 70% των εσόδων της προέρχονται από την βιομηχανία ενέργειας, τα ορυχεία και τα ορυκτά.

Πρόκειται, είπε ο κ. Γκαλεότος, για «μία πολύ συντηρητική Πολιτεία, που έχει δύο από τα μεγαλύτερη Εθνικά Πάρκα, το Devil’s Tower και το Yellowstone, με τα Ταξίδια και τον Τουρισμό να αποτελούν την 2η βιομηχανία».

Το έλλειμμα δισ. δολ. πρόσθεσε «έχει δημιουργήσει πίεση σε όλα στην Πολιτεία». «Η εκπαίδευσή μας, οι πολιτειακές υπηρεσίες μας, ό,τι παρέχουμε στους ανθρώπους και τις τοπικές μας κοινότητες. Οι κάτοικοι αναζητούν απαντήσεις και δεν υπάρχουν», υπογράμμισε.

Ο ίδιος, είπε για την υποψηφιότητά του πως τον προσέγγισαν «μία ομάδα ανθρώπων από την Πολιτεία που ήθελαν έναν επιχειρηματία να ηγηθεί αυτής και με την ελπίδα να δημιουργήσει οικονομική ανάπτυξη γι αυτή».

«Κυριολεκτικά οδήγησα σε όλη την Πολιτεία και συναντήθηκαμε πολιτικούς και νομοθέτες για να δω τι υπήρχε ανάγκει να αλλάξει. Οσα περισσότερα έμαθα, τόσο πιο μεγάλο το κίνητρό μου για την προοπτική να διορθώσουμε την κατάσταση στο Ουαϊόμινγκ. Είναι μία μοναδική περίπτωση, δεν είχαμε ποτέ Ελληνοαμερικανό στην ηγεσία της Πολιτείας μας. Δεν είχαμε ποτέ Ορθόδοξο Χριστιανό στην ηγεσία της Πολιτείας μας…Αρχίσαμε από το μηδέν. Κανείς δεν γνώριζε το όνομα Γκαλεότος, λίγο πολύ, πώς να το προφέρει και αυτή την εβδομάδα έχουμε στοιχεία πως είμαστε κοντά στον αγώνα με τον υπουργό Οικονομικών της Πολιτείας, Mark Gordon».

Πηγή: ekirikas.com

Print
2069

Global Hellenism Events

«Σεπτέμβριος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω