en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ενημέρωση

Έλληνας κινηματογραφιστής πίσω από πρωτοπόρα τηλεφωνική εφαρμογή για τη διεθνή κινηματογραφική κοινότητα

Έλληνας κινηματογραφιστής πίσω από πρωτοπόρα τηλεφωνική εφαρμογή για τη διεθνή κινηματογραφική κοινότητα

Ο Ελληνο Αυστραλός σκηνοθέτης Κώστας Νίκας βρίσκεται πίσω από την πρώτη, παγκοσμίως, στο είδος της εφαρμογή δικτύωσης που προορίζεται για διεθνείς κοινότητες κινηματογραφιστών και καλλιτεχνικών δημιουργών.

Η εφαρμογή Green Room,  που ιδρύθηκε από τον Κώστα Νίκα και το συνεργάτη του Peter Lord, έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο της, μετά την έγκριση από τις εταιρείες Apple και Google για παγκόσμια κυκλοφορία στα αντίστοιχα καταστήματα εφαρμογών, και αναμένεται να καταστεί επαναστατική στο χώρο της κινηματογραφίας και της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

«Αποστολή μας είναι να διασφαλίσουμε ότι σ' αυτό το χώρο δικτύωσης, οι συνάδελφοί μας Έλληνες κινηματογραφιστές, και οι ηθοποιοί, τεχνικοί και καλλιτεχνικοί δημιουργοί σε κάθε χώρα θα είναι εξοπλισμένοι με όλα τα απαραίτητα εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν και να επανδρώσουν έργα, να αναπτύξουν το δίκτυό τους, να βρουν δουλειές και να προωθήσουν την καριέρα τους, ανεξάρτητα από το πού ζουν ή για πού ταξιδεύουν!» λέει ο συνιδρυτής Κώστας Νίκας.

«Είναι ένα σπουδαίο εργαλείο δικτύωσης για τους ανερχόμενους νέους κινηματογραφιστές μας. Όσο περισσότερα εφόδια και υποστήριξη τους παρέχουμε, τόσο περισσότερο ενισχύουμε την ανάπτυξη του κλάδου και της επαγγελματικής απασχόλησης στον τομέα μας», λέει ο Adam Scott, Spectrum Films (Alien, Lion, Hacksaw Ridge) Fox Studios Αυστραλίας.

«Μια έξυπνη και χρήσιμη εφαρμογή για την κοινότητα των νέων  κινηματογραφιστών μας - πολύτιμο εργαλείο για διευθυντές παραγωγής», λέει η Vicki Betihavas, Live Producer (Lost in London του Woody Harrelson).

«Είναι νωρίς ακόμη, αλλά διαρκώς αναπτύσσουμε νέες σημαντικές δυνατότητες και μας ενθαρρύνει επίσης το γεγονός ότι μέσα σε λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία της εφαρμογής, είχαμε μέλη σε πάνω από 25 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας» προσθέτει ο Νίκας.

Ο Κώστας Nίκας έχει γράψει και σκηνοθετήσει θεατρικά έργα και ταινίες μικρού μήκους στην Αυστραλία συμπεριλεμβανομένης της βραβευμένης πειραματικής Light  (2011) για έναν τυφλό που ανακτά το φώς του αλλά να μην το αποκαλύψει σε κανέναν ούτε στη γυναίκα του. To 2015 σκηνοθέτησε τη πρώτη ταινία μεγάλου μήκους «Sacred Heart» με πρωταγωνιστή τον βραβρευμένο Αυστραλό ηθοποιό  David Field, η οποία είχε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης.

Οι ενδιαφερόμενοι αναγνώστες μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή ΔΩΡΕΑΝ από τα googleplay https://goo.gl/y7IgkE και itunes http://apple.co/2okBRcG

Πηγή: radiotvlink.gr

Print
1733

Global Hellenism Events

«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω