en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ενημέρωση

Ένας ομογενής έσωσε τη Whyalla
Hellenic Parliament / Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017 / Κατηγορίες: Αρχική, , Αυστραλία

Ένας ομογενής έσωσε τη Whyalla

Ένα προσωπικό στοίχημα κέρδισε ο ομογενής πρώην αντιδήμαρχος Whyalla, Αντώνης Αντωνίου, όταν παρέδωσε στον Βρετανό δισεκατομμυριούχο το κλειδί της χαλυβουργικής Arrium, η οποία κινδύνεψε να βάλει λουκέτο τον περασμένο Απρίλιο, οπότε άρχισε να τελεί υπό καθεστώς εθελούσιας διαχείρισης, φέρνοντας στο φως χρέη που ανέρχονταν στο ποσό των $4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος, Sanjeev Gupta, ανέλαβε να αναστήσει την Arrium, επενδύοντας σε μια νέα μονάδα παραγωγής, η οποία, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του επιχειρηματία, αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή της κατά 400%, αυξάνοντας την παραγωγή χάλυβα από τον ένα εκατομμύριο τόνους σε πέντε εκατομμύρια τόνους.

Ο 46χρονος επιχειρηματίας σκοπεύει, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, να επενδύσει μέρος των χρημάτων του και στο λιμάνι της περιοχής και να αυξήσει έτσι τη δυνατότητα χωρητικότητας του λιμανιού από 13 εκατομμύρια τόνους ετησίως σε 50 εκατομμύρια τόνους, με απώτερο στόχο του «να συστήσουμε την περιοχή της Whyalla στον υπόλοιπο πλανήτη».

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες τοπικών παραγόντων, η πολιτειακή κυβέρνηση αναμένεται να ενισχύσει την προσπάθεια αυτή, επενδύοντας στο συγκεκριμένο σχέδιο ανάπλασης του λιμανιού κεφάλαιο ύψους $50 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ, παρ' ότι ο Βρετανός επιχειρηματίας δεν έχει αποκαλύψει ακόμα την ακριβή τιμή πώλησης της χαλυβουργικής, το συνολικό ποσό υπολογίζεται γύρω στα $700 εκατομμύρια δολάρια, με τον ίδιο τον Gupta να αποκαλύπτει ότι η αγορά της χαλυβουργικής είναι πλέον η μεγαλύτερη επένδυση στην οποία έχει προβεί η εταιρεία του, GFG Alliance.

 

«Για μένα και τους ανθρώπους της Whyalla, το λουκέτο δεν υπήρχε καν σαν επιλογή» δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» ο πρώην αντιδήμαρχος, Αντώνης Αντωνίου, ο οποίος πέρυσι τον Απρίλιο εκτελούσε χρέη δημάρχου και είχε γίνει η φωνή των 5.500 εργαζομένων (3.000 στην Whyalla) κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σε πολιτειακή και ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ότι το λουκέτο θα είχε καταστροφικές συνέπειες, όχι μόνο για τους εργαζόμενους της περιοχής, αλλά και για ολόκληρη την χώρα.

«Το μήνυμά μας ήταν απόλυτα σαφές, γι' αυτό χαίρομαι που από τον πρωθυπουργό μέχρι κάθε μέλος της ομοσπονδιακής και πολιτειακής κυβέρνησης που ήρθαν εδώ και συζητήσαμε, όλοι συμφώνησαν να βοηθήσουν και αντιλήφθηκαν το ότι ήταν χρέος όλων μας, ο καθένας με τα μέσα που διέθετε, να ενισχύσουμε την χαλυβουργική και να την «αναπλάσουμε» με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει μια δελεαστική εμπορική επένδυση για πιθανούς αγοραστές, ώστε να σωθεί η περιοχή και το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής της, το οποίο απασχολεί την πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού της πόλης», αποκάλυψε ο πρώην αντιδήμαρχος.

Αντί για λουκέτο, τα κλειδιά παραδόθηκαν την περασμένη Παρασκευή στον Βρετανό επιχειρηματία, ενώ η χαλυβουργική μετονομάστηκε πλέον σε LibertyOneSteel, με την ονομασία της Arrium να έχει πλέον διαγραφεί ολοκληρωτικά.

«Η νίκη ανήκει πρωτίστως σε όλους τους υπαλλήλους της μονάδας, που συμφώνησαν να γίνουν περικοπές ύψους 10% στο μισθό τους ώστε να ενισχύσουν και εκείνοι με τη σειρά τους την ρευστότητα στο ταμείο της χαλυβουργικής και να γίνει πιο δελεαστική η αγορά της σε πιθανούς ενδιαφερόμενους.

«Αυτούς πρέπει να συγχαρούμε για τη θυσία τους απέναντι σε ολόκληρη την κοινότητα της Whyalla καθώς και τους τοπικούς Δήμους, όχι μόνο της Νότιας Αυστραλίας, αλλά της χώρας γενικότερα, που μετά από πρόταση μας, αποδέχτηκαν ομόφωνα να μελετήσουν της δημόσιες συμβάσεις τους και να προβούν σε αγορές χάλυβα αποκλειστικά και μόνο από μονάδες χάλυβα μέσα στην Αυστραλία. Ήδη, οι παραγγελίες στη δική μας χαλυβουργική έχουν αυξηθεί δραματικά.

«Είμαστε όλοι χαρούμενοι, ευγνώμονες και ανακουφισμένοι για το αποτέλεσμα και τις εξελίξεις εδώ και ο Sanjeev Gupta φαίνεται να είναι ένας ηθικός και ειλικρινής επιχειρηματίας που ξέρει τι κάνει και κρίνοντας από τα όσα έχει ήδη καταφέρει, τότε είμαστε πολύ αισιόδοξη για το μέλλον της χαλυβουργικής και της περιοχής μας όλης.

«Το ηθικό των κατοίκων έχει ανέβει και μαζί ως κοινότητα ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν στην προσπάθεια αυτή και ανυπομονούμε για τα καλύτερα που έρχονται.

«Δείξαμε σε όλη την Αυστραλία, πόσα μπορεί να καταφέρουμε όταν είμαστε όλοι ενωμένοι» κατέληξε ο ομογενής.

Πηγή: neoskosmos.com

Print
1572

Global Hellenism Events

«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω