en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ενημέρωση

Για τα παιδιά με καρκίνο τα Ελληνικά Βήματα στον Μαραθώνιο Βοστώνης
Hellenic Parliament / Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 / Κατηγορίες: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά , Η.Π.Α.

Για τα παιδιά με καρκίνο τα Ελληνικά Βήματα στον Μαραθώνιο Βοστώνης

Oταν ο Jimmy Παντελίδης είχε διαγνωστεί με καρκίνο του παγκρέατος, τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους,’oχι μόνο έκανε όρκο να νικήσει τον καρκίνο … ορκίστηκε να τρέξει το επόμενο έτος στον παλαιότερο και πιο γνωστό Μαραθώνιο του κόσμου – τον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Χθες, έκανε ακριβώς αυτό. Και το έκανε μόλις 4 μήνες μετά την τελευταία χημειοθεραπεία του .

Πολλοί ειπαν ότι ηταν ο  χειρότερος καιρός στην 122 χρόνων ιστορία του αγώνα – με κρύο και ισχυρό αέρα  με ριπές έως 35 μίλια ανά ώρα (πάνω από 2.500 δρομείς έλαβαν ιατρική περίθαλψη)

Ο Jimmy Παντελίδης  τρέχοντας μαζί με τον Mike Manatos ολοκλήρωσε το Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Πάνω από 30.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες δρομείς από όλο τον κόσμο ανταγωνίζονται στο Μαραθώνιο της Βοστώνης κάθε χρόνο, υπομένοντας το λοφώδες ανάγλυφο της Μασαχουσέτης και ποικίλες καιρικές συνθήκες, και η εκδήλωση προσελκύει πάνω από 500.000 θεατές, κάνοντάς το πιο ευρέως θεωρείται αθλητικό γεγονός της Νέας Αγγλίας.

Ο Jimmy και ο Mike εμπνεύστηκαν  από πολλούς Eλληνες μαραθωνοδρόμους : τον πρώτο μαραθωνοδρόμο, Φειδιππίδης (το 490 π.Χ.)? τον πρώτο  Μαραθώνιο πρωταθλητή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τον Σπύρο Λούη (1896) , αλλά και τον μαραθώνιο της Βοστώνης που άρχισε το έτος  1897 όπως και από τον νικητή του 1946 στον μαραθώνιο της Βοστώνης, τον Ελληνα  Στυλιανό Κυριακίδη.

H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ

Η Ιστορία του Κυριακίδη  είναι θρυλική.Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, και βλέποντας τους συναδέλφους του Έλληνες να πεθαίνουν από την πείνα στον εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε, ο Κυριακίδης υποσχέθηκε να πάει στη Βοστώνη και να κερδίσει το μαραθώνιο της Βοστώνης για να σώσει τους ανθρώπους της Ελλάδα. Αν και δεν είχε τρέξει σε 6 χρόνια και έπρεπε να πουλήσει τα έπιπλά του για να αγοράσει ένα εισιτήριο για τις ΗΠΑ, έφτασε στην γραμμή εκκίνησης το 1946. Ήταν τόσο αδυνατισμένος ώστε λεπτά πριν από τον αγώνα που ξεκίνησε, οι αρμόδιοι υπάλληλοι  του είπε ότι δεν μπορούσε τρέξει γιατί θα πέθαινε στους δρόμους της Βοστώνης. Έλληνοαμερικανοί   έπεισαν τους αρμόδιους υπαλλήλους να τον αφήσει να τρέξει. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ετρεξε κοντά με έναν από τους μεγαλύτερους πρωταθλητές του Μαραθωνίου της Βοστώνης, τον Johnny Kelly. Όταν ένας Έλληνας-Αμερικανός από το πλήθος φώναξε, «για την Ελλάδα, για τα παιδιά σας!» ο Κυριακίδης απογειώθηκε και κέρδισε τον αγώνα σε χρόνο ρεκόρ. Όπως ο ίδιος διέσχισε τη γραμμή τερματισμού φώναξε, «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ!»

Ο Κυριακίδης πέρασε τον επόμενο μήνα  ταξιδεύοντας  στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη συλλογή κεφαλαίων και  τροφίμων για τους πεινασμένους ανθρώπους της Ελλάδα. Όταν επέστρεψε στο σπίτι με $ 250.000 (ένα αξιόλογο ποσό το 1946) και τους τόνους των τροφίμων και των προμηθειών, πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες βγήκαν στους δρόμους για να καλωσορίσουν στο σπίτι τους ήρωα.

ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ

Ο Jimmy και ο Mike ήταν ενθουσιασμένοι για να έχουν στη Βοστώνη, λίγες μέρες πριν τον αγώνα, τα εγγόνια του Κυριακίδης – Μαρία ΚΟΝΤΟΣ και ο Γιώργος ΚΟΝΤΟΣ. Μαζί παρακολούθησαν την παρουσίαση των χρυσών στεφανιών ελιάς, που καλύπτεται σε από τον Μαραθώνα, την Ελλάδα, με τον επικεφαλής του Μαραθώνιου της Βοστώνης στο κράτος αίθουσα της Μασαχουσέτης σε μια εκδήλωση που φιλοξενείται από την οργάνωση Άλφα Ωμέγα στη Βοστώνη. Κάθε χρόνο από το 1984, αυτά τα στεφάνια στέμμα τους άνδρες και γυναίκες νικητές του Μαραθωνίου της Βοστώνης. Συναντήθηκαν επίσης σε αυτή την εκδήλωση με τον Nick Tsiotis, ο συγγραφέας «Τρέχοντας με Φειδιππίδης:. Στυλιανός Κυριακίδης, το θαύμα μαραθωνοδρόμος»

Ο Jimmy και ο Mike παρουσιάσαν επίσης  ένα αντίγραφο της φανέλας του Κυριακιδη που φορούσε όταν κέρδισε το 1946 τον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα χθες, ο Jimmy και ο Mike σταμάτησε στο Mile 1 στο άγαλμα που στήθηκε για τον  Κυριακίδη, και ξεδίπλωσαν την ελληνική σημαία. Καθώς πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού εκείνο το απόγευμα, που φορούσαν βρεγμένες φανέλες του Κυριακίδη, κρατούσαν την Ελληνική σημαία μαζί, και φώναξε, «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ!»

ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, η κόρη του Τζίμι Μαριάννα έτρεξε το μαραθώνιο της Νέας Υόρκης για να τιμήσει τον πατέρα της και να αντλήσει κεφάλαια για το Project Purple που εργάζεται για να βρει μια θεραπεία για τον καρκίνο του παγκρέατος και τη βελτίωση της ζωής των ασθενών μέσω της υποστήριξης, της ελπίδας και της συμπόνιας. Έχει αυξηθεί πάνω από  από 22.000 δολλάρια. Για το μαραθώνιο της Βοστώνης Jimmy έτρεξε και μεγάλωσε το ποσό τόσο για το Project Purple οσο και  για τα παιδιά με καρκίνο.

Ο Παντελίδης, είναι συνιδρυτής, μαζί με τα αδέρφια του Γιώργο και Πέτρο, της Pan-Brothers Associates, Inc., Είναι μέλος εδώ και καιρό του Διοικητικού Συμβουλίου της Ηγεσίας των 100 και υπηρέτησε στο Διοικητικό Συμβούλιο του καθεδρικού ναού της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη. Ο ίδιος και η σύζυγός του Στέλλα ζει στο Μανχάταν με τα τρία παιδιά τους, Carli (24), Μαριάννα (22) και Νικολάου (18).

Πηγή: militaire.gr

Print
1606

Global Hellenism Events

«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω