en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Σάββατο, 18 Μαΐου 2024

News

Διορισμός ομογενούς δικηγόρου Μελβούρνης σε δικαστικό αξίωμα
Hellenic Parliament / Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 / Κατηγορίες: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά , Αυστραλία

Διορισμός ομογενούς δικηγόρου Μελβούρνης σε δικαστικό αξίωμα

Ο ελληνοκυπριακής καταγωγής Γιώργος Γεωργίου, ένας από τους πιο διακεκριμένους νομικούς της Μελβούρνης και γνωστός υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ετοιμάζεται να αναλάβει δικαστικά καθήκοντα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Βικτώριας.

Ο διορισμός του κ. Γεωργίου και της συναδέλφου του Elizabeth Brimer στη θέση των αποχωρούντων δικαστών Duncan Allen και Howard Mason, ανακοινώθηκε από την πολιτειακή κυβέρνηση την περασμένη Τρίτη.

“Τόσο η κ. Brimer όσο και ο κ. Γεωργίου είναι σεβαστοί νομικοί σύμβουλοι με ευρύτατη εμπειρία και εξειδίκευση σε διάφορους τομείς και δικαιοδοσίες, που θα τους αποβεί εξαιρετικά χρήσιμη σε αυτόν τον σημαντικό νέο τους ρόλο”, δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Jill Hennessy ευχαριστώντας τους Allen και Mason για την προσφορά τους.

Πράγματι, έχοντας εργαστεί ως νομικός από το 1984, μεταξύ άλλων για ένα διάστημα στο Λονδίνο, ο κ. Γεωργίου φέρει στο ενεργητικό του πολύχρονη εμπειρία ιδιαίτερα στον χώρο του ποινικού δικαίου, τόσο ως ιδιώτης δικηγόρος αλλά και μέσα από τους ρόλους του σε Υπηρεσίες Νομικής Στήριξης (Legal Aid) στην Αυστραλία.

Συγκεκριμένα, μεταξύ 1994 και 2001 διετέλεσε επικεφαλής στο παράρτημα της Επιτροπής Νομικής Βοήθειας Βορείου Επικράτειας στο Alice Springs, ενώ κατόπιν και μέχρι το 2007 που επέστρεψε στον δικηγορικό σύλλογο Βικτώριας, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος της Υπηρεσίας Νομικής Βοήθειας της πολιτείας.

Όπως είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή του στον “Νέο Κόσμο”, ο τομέας του ποινικού δικαίου τον προσέλκυσε εξαρχής λόγω της επιθυμίας του να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των λιγότερο προνομιούχων.

Από τότε άλλωστε, βασική επαγγελματική του αρχή – που αναμένεται να αποβεί ιδιαίτερα χρήσιμη στον νέο του ρόλο ως δικαστής – ήταν η αντικειμενικότητα και ο διαχωρισμός των προσωπικών του πεποιθήσεων από την άσκηση του λειτουργήματός του.

“Το αν συμφωνώ ή διαφωνώ με τα πιστεύω κάποιου δεν έχει σημασία. Ο ρόλος μου είναι να διασφαλίσω ότι θα έχουν πρόσβαση σε δίκαιη δίκη”, είχε επισημάνει όταν ακόμη εργαζόταν ως δικηγόρος.

Όντας Senior Counsel από το 2012, ο ομογενής νομικός έχει δουλέψει σε σημαντικές υποθέσεις ανά την Αυστραλία, εκπροσωπώντας μεταξύ άλλων τρία θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στο πλαίσιο της Βασιλικής Επιτροπής για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε ιδρύματα, ενώ έχει επίσης διατελέσει πρόεδρος της οργάνωσης υπεράσπισης ατομικών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων Liberty Victoria.

Πηγή: omogeneia.gr

Print
1675

Global Hellenism Events

«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Search

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω