en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

Ενημέρωση

Ελληνικές οι «ρίζες» του νέου αναπληρωτή πρωθυπουργού της Αυστραλίας

Ελληνικές οι «ρίζες» του νέου αναπληρωτή πρωθυπουργού της Αυστραλίας

Ποιος να το φανταζόταν ότι ο νέος αρχηγός του Εθνικού Κόμματος, Μichael McCormack έχει και ελληνικές «ρίζες». Και όμως είναι γεγονός. Ο παππούς του νέου αναπληρωτή πρωθυπουργού (πατέρας της μητέρας του Eileen Margaret) ήταν ο Γιώργος Μαργώσης που γεννήθηκε στην Ακράτα το 1896.

Μάλιστα, ο McCormack επειδή είχε ελληνικές «ρίζες» καθώς ο παππούς του ήταν Έλληνας, βρέθηκε μετά το σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη ότι κάποιοι βουλευτές και γερουσιαστές κατείχαν διπλή ιθαγένεια και είχαν εκλεγεί κατά παράβαση του άρθρου 44 του Συντάγματος, σε δύσκολη θέση και αναγκάστηκε να ζητήσει από την ελληνική Πολιτεία να επιβεβαιώσει ότι δεν έχει την ελληνική υπηκοότητα.

Ο McCormack ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα τη Δευτέρα. Εκτός από τα καθήκοντα των ηγετικών του ρόλων τόσο στον κυβερνητικό Συνασπισμό όσο και στο Εθνικό Κόμμα, ο ΜcCormack ξέρει ότι ένα σημαντικό μέρος της δουλειάς του είναι να σταθεροποιήσει το κόμμα μετά το πρόσφατο σκάνδαλο με τον Barnaby Joyce και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων σ' αυτό.

Πάντως, η θητεία του κ. McCormack δεν άρχισε με τον καλύτερο τρόπο καθώς ο νέος αναπληρωτής πρωθυπουργός αναγκάστηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που σχετίζονταν με εισοδήματα από περιουσιακά του στοιχεία.

Ο κ. McCormack αγόρασε πριν από περίπου ένα χρόνο στη Μελβούρνη ακίνητο, το οποίο είχε δηλώσει ως επένδυση στο Μητρώο Οικονομικών Συμφερόντων Βουλευτών. Εντούτοις, ο κ. McCormack μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχε δηλώσει στο μητρώο τα εισοδήματα που ελάμβανε από την ενοικίαση του ακινήτου του.

Το εισόδημα που δήλωσε ο McCormack στο μητρώο την περασμένη Παρασκευή και μόλις ο Joyce ανακοίνωσε την παραίτησή του, ήταν πολύ μικρό γεγονός που προκάλεσε σειρά ερωτημάτων και αμφιβολία για το κατά πόσο ο McCormack τηρούσε τους κανόνες του κώδικα συμπεριφοράς υπουργών.

O κ. ΜcCormack δήλωσε στους επικριτές και αμφισβητίες του ότι όντως το ακίνητο που αγόρασε στη Μελβούρνη, το αγόρασε πριν από ενάμισι χρόνο περίπου αλλά ότι ποτέ του δεν το νοίκιασε καθώς σ' αυτό ζούσε δωρεάν η κόρη του. Πρόσθεσε, εντούτοις, ότι η κόρη του, που είναι εκπαιδευτικός, κατάφερε να εξασφαλίσει μόνιμη εργασία και από τις 31 του Γενάρη άρχισε να πληρώνει ενοίκιο στους γονείς της.

Μετά την όχι και τόσο ομαλή προσγείωση του McCormack στη νέα του θέση, την Τρίτη o νέος αρχηγός του Εθνικού Κόμματος προχώρησε στην υπογραφή της συμφωνίας Συνασπισμού με το Φιλελεύθερο Κόμμα, συμφωνία που όπως είπε ο πρωθυπουργός Malcolm Turnbull, υπογράφηκε χωρίς αλλαγές.

Πηγή: neoskosmos.com

Print
1828

Global Hellenism Events

«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω