en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024

Ενημέρωση

Η Αυστραλία βραβεύει ομογενείς
Hellenic Parliament / Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020 / Κατηγορίες: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά , Αυστραλία

Η Αυστραλία βραβεύει ομογενείς

Συνολικά βραβεύονται περίπου 900 άτομα για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και στους κλάδους που υπηρετούν. Οι κατηγορίες βράβευσης είναι τέσσερις.

Η υψηλότερη φέρει τον τίτλο του Συνοδού στην Γενική Κατηγορία του Αυστραλιανού Τάγματος, Companion in The General Division of the Order of Australia, και έχει ως αρχικά το AC.

Η δεύτερη υψηλότερη διάκριση είναι του Αξιωματικού στην Γενική Κατηγορία του Αυστραλιανού Τάγματος, Officer (AO) in the General Division of the Order of Australia.

Η 3η διάκριση είναι του Μέλους στην Γενική Κατηγορία του Αυστραλιανού Τάγματος, Member (AM) in the General Division of the Order of Australia.

Και η 4η διάκριση είναι το Μετάλλιο στην Γενική Κατηγορία του Τάγματος της Αυστραλίας, Medal in the General Division of the Order of Australia. (OAM).

Επίσης απονέμονται μετάλλια σε πρόσωπα που υπηρετούν σε τομείς όπως το Δημόσιο, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική.

Ποιοι λαμβάνουν διακρίσεις ΑΜ

Στην πρώτη και στην δεύτερη κατηγορία δεν εντοπίσαμε ελληνικά επώνυμα. Στην 3η τη τάξει κατηγορία, δηλαδή του Μέλους στην Γενική Κατηγορία του Αυστραλιανού Τάγματος, Officer (AΜ), βραβεύονται ο:

Χαράλαμπος Ανδρέα Βατυλιώτης από τη Νέα Νότια Ουαλία, για τις υπηρεσίες του στον τομέα κατασκευής μουσικών οργάνων.

Στην 4η κατηγορία, OAM, συναντούμε τα ονόματα:

Δημήτριος Αλεξόπουλος, από την Βικτώρια, για τις υπηρεσίες του στην ελληνιή παροικία της πολιτείας αυτής.

Άντζελα Λύρη, από το Σύδνεϋ για τις υπηρεσίες της στην εκπαίδευση.

Philia Angela Πολίτη, από την περιοχή Murrumba Downs της Κουηνσλάνδης για τις υπηρεσίες της υπέρ των ατόμτων με αναπηρίες και γενικότερα στην κοινωνία.

Γιώργος Πέτρου, from από το Mont Albert της Βικτώριας για τις υπηρεσίες του υπέρ των εικαστικών τεχνών και υπέρ των παλαιμάχων των ενόπ0λων Δυνάμεων

Στέφανος Χριστοφής, από το Nightcliff της Βόρειας Επικράτειας για τις υπηρεσίες του στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα του Ντάργουϊν.

Επίσης τις βραβευθείσες είναι και η κυρίαJeanette Miller Ανοικτομάτη από την Βόρεια Επικράτεια, για τις υπηρεσίες της στον λαό της Βόρειας Επικράτεια μέσα από διαφόρους ρόλους. Πρόκειται για την σύζυγο του γνωστού ομογενούς Ιωάννη Ανοικτομάτη, ο οποίος στα έτη 2000-2003 ήταν ο Διοικητής της Βόρειας Επικράτειας.

Κριτήριο το ελληνικό επώνυμο

Βασικό κριτήριο για να βρίσκουμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που βραβεύονται είναι τα ελληνικά επώνυμα.

Ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλοι ομογενές άντρες και γυναίκες, που τιμώνται σήμερα, αλλά επειδή ίσως να έχουν αλλάξει το επώνυμό τους, είναι δύσκολο για εμάς να αναγνωρισθούν.

Την ανώτατη διάκριση σήμερα λαμβάνουν τρία άτομα. Μεταξύ αυτών είναι ο πρώην πρωθυπουργός Tony Abbott. Σε αυτούς που λαμβάνουν την δεύτερη τη τάξει διάκριση είναι ο πρώην πρωθυπουργός της ΝΝΟ, Mike Baird, ο πρώην πρωθυπουργός της Βικτώριας Dennis Napthine, η πρώην πρόεδρος της ομοσπονδιακής Bουλής Bronwyn Bishop και ο πρώην υπουργός Philip Ruddock.

Πηγή: rythmos.com.au

Print
1022

Global Hellenism Events

«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω