en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ενημέρωση

Η βροχή σταμάτησε λίγο πριν αρχίσει η Παρέλαση Σικάγου
Hellenic Parliament / Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017 / Κατηγορίες: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά

Η βροχή σταμάτησε λίγο πριν αρχίσει η Παρέλαση Σικάγου

Η βροχή που υπήρχε από τις προηγούμενες μέρες, σταμάτησε μια περίπου ώρα πριν αρχίσει η ελληνική παρέλαση την Κυριακή στο Σικάγο. Η ζημιά είχε γίνει. Πολλοί ομογενείς φοβήθηκαν να στείλουν με τα σχολεία τα παιδιά τους, όπως δίστασαν και οι ίδιοι να πάνε. Αρκετά άρματα ήταν άδεια, ή με λίγα άτομα επάνω. Και τα τμήματα που συμμετείχαν στην Παρέλαση, ήταν λιγότερα.

«Πολλοί μας ζήτησαν από νωρίτερα, να ματαιώσουμε την παρέλαση, αλλά δεν ήταν εύκολο να πάρουμε τέτοια απόφαση γιατί είχαμε πει ότι θα την κάνουμε με ήλιο, ή βροχή», δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Οργανώσεων Ιλινόις, «Η Ενωση», Κώστας Χανιωτάκης.

«Ο καιρός αλλάζει εύκολα στο Σικάγο. Αν έβγαζε ήλιο ύστερα από λίγο, θα μας κρεμούσαν, που λέει ο λόγος… Τελικά, είχαμε κόσμο, αλλά όχι, βέβαια, τόσο όσο θα έπρεπε. Ετσι, μ’ αυτές τις καιρικές συνθήκες που είχαμε, μπορώ να πω, ότι η παρέλασή μας, ήταν καλή». Ο κ. Χανιωτάκης είχε βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, προκειμένου να αποφασίσει για την πραγματοποίηση, ή μη, της Παρέλασης, η οποία τελικά έγινε.

«Λόγω του άστατου του καιρού, πολλοί ομογενείς έφευγαν από τις θέσεις τους στα πεζοδρόμια των δρόμων, απ’ όπου πέρασαν τα παρελαύνοντα τμήματα, έμπαιναν στα γύρω μαγαζιά και ξαναγύριζαν πάλι», είπε. «Δυστυχώς, δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον καιρό. Εμείς κάναμε εκείνο που μπορέσαμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, που παρά τον καιρό, ήλθε στην Παρέλαση και στήριξε την προσπάθειά μας να γιορτάσουμε την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και να τιμήσουμε τους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Ελλάδας μας». Ο κ. Χανιωτάκης, πρόσθεσε ότι όταν σταμάτησε η βροχή και βελτιώθηκε ο καιρός, έφθασε περισσότερος κόσμος στην Παρέλαση.

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των 12 ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, που είχαν έλθει από την Ελλάδα.
Tελετάρχης (γκραν μάρσαλ) της Παρέλασης, ορίστηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, επειδή ο ιατρός Λεωνίδας Πλατανιάς που είχε επιλεγεί τον προηγούμενο καιρό, δεν κατέστη δυνατόν, λόγω εκτάκτου ανάγκης, να παραβρεθεί στον εορτασμό.

Ο κ. Πατούλης απηύθυνε χαιρετισμό από την εξέδρα των επισήμων κατά την Παρέλαση, εκφράζοντας τη χαρά του για την παρουσία του σ’ αυτήν. Σε ανακοίνωσή του, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η «Ομογένεια κρατά τις παραδόσεις της χώρας μας, ως πολύτιμο φυλαχτό, αποτελεί το συνδετικό κρίκο με τη μητέρα πατρίδα και ενωμένη, σαν μια γροθιά, αποδεικνύει διαχρονικά ότι η καρδιά της Ελλάδος χτυπά πιο δυνατά, έξω από τα μητρικά χώματα».

Ανέφερε, επίσης, ότι και η Ελλάδα «οφείλει να ανταποδώσει την ουσιαστική στήριξη των ομογενών, δίνοντάς τους το δικαίωμα ψήφου». Η Ομοσπονδία Σικάγου, βράβευσε τον κ. Πατούλη για το κοινωνικό και ανθρωπιστικό του έργο, όπως αναφέρθηκε, κατά την επίσημο δεξίωση, την παραμονή της Παρέλασης.

Στην εξέδρα των επισήμων ήταν επίσης, ο μητροπολίτης Σικάγου κ. Ιάκωβος, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, η γενική πρόξενος, Πολυξένη Πετροπούλου και άλλοι παράγοντες.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας, ενώ το βράδυ της παραμονής έγινε η επίσημη δεξίωση κατά την οποία τιμήθηκαν ιδρύματα και οργανισμοί της Ομογένειας. Το πρωί της Κυριακής, έγινε η επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Πηγή: ekirikas.com

Print
1414

Global Hellenism Events

«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω