en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

Ενημέρωση

Η Ελένη Κουναλάκη αναλαμβάνει τις διεθνείς και εμπορικές σχέσεις της Πολιτείας Καλιφόρνια
Hellenic Parliament / Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019 / Κατηγορίες: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά , Η.Π.Α.

Η Ελένη Κουναλάκη αναλαμβάνει τις διεθνείς και εμπορικές σχέσεις της Πολιτείας Καλιφόρνια

Η νέα αντικυβερνήτης της Καλιφόρνιας, η ελληνικής καταγωγής Ελένη Κουναλάκη (Eleni Kounalakis), θα έχει νέο ρόλο για την προώθηση της Πολιτείας διεθνώς, καθώς και τις εμπορικές σχέσεις.

Ειδικότερα, η κ. Κουναλάκη θα είναι επικεφαλής της Επιτροπής (International Affairs and Trade Development Interagency) που θα έχει αποστολή την επαναλειτουργία γραφείων εμπορίου σε ξένες χώρες και την προώθηση των εμπορικών συμφερόντων της Καλιφόρνιας, ανακοίνωσε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης, Γκάβιν Νιούσομ (Gavin Newsom).

Η νέα Επιτροπή αυτή είναι το τελευταίο παράδειγμα για το πώς η Καλιφόρνια αναζητά περισσότερη επιρροή διεθνώς, κατά την Προεδρία Τραμπ.

Ηδη, η Πολιτεία έχει εμπορικό γραφείο στην Κίνα, το οποίο άνοιξε υπό τον πρώην κυβερνήτη, Τζέρι Μπράουν (Jerry Brown) και ο κ. Νιούσομ θέλει να επαναλειτουργήσει το αντίστοιχο γραφείο στο Μεξικό.

Η ομογενής Ελένη Κουναλάκη, Δημοκρατική και πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουγγαρία κατά την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ενθουσιασμένη με την αποστολή ανάδειξης του ρόλου της Καλιφόρνιας στη διεθνή σκηνή.

«Είναι μεγάλη μου τιμή να συνεργάζομαι με το Νιούσομ για να καταστήσουμε βέβαιο ότι τα συμφέροντα της Καλιφόρνιας και οι δικές μας αξίες εκπροσωπούνται επαρκώς ανά τον Κόσμο», επεσήμανε.

Η Καλιφόρνια είναι η πιο δημοφιλής Πολιτεία των ΗΠΑ, σύμφωνα με το «ΑΡ», και η 5η μεγαλύτερη Οικονομία διεθνώς, σε σχέση με άλλα κράτη.

Εχει Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αξίας 2,7 τρισ. δολαρίων ετησίως (σ.σ. συγκριτικά η Ελλάδα έχει ΑΕΠ περί τα 200 δισ. δολάρια) και αυτό αντιστοιχεί στο 11% των εξαγόμενων προϊόντων των ΗΠΑ, σύμφωνα με το γραφείο του κ. Νιούσομ.

Η κ. Κουναλάκη, η οποία εργάστηκε σε εμπορικά θέματα της Καλιφόρνιας στα μέσα του ’90, είπε ότι η Πολιτεία είχε πολλά γραφεία για το εμπόριο στο εξωτερικό, τα οποία έκτοτε έπαψαν να λειτουργούν.

Ανέφερε ότι η επαναλειτουργία του γραφείου στο Μεξικό είναι προτεραιότητα, αλλά επίσης σχεδιάζει να αναζητήσει και άλλα μέρη για να επεκτείνει την παρουσία της Καλιφόρνιας.

Πέρα από την οικονομική ισχύ της Πολιτείας, η κ. Κουναλάκη τόνισε ότι αποτελεί «φάρο» προοδευτικότητας και δημοκρατικών αξιών και έτσι αξίζει στην Καλιφόρνια μία θέση στις διεθνείς συνομιλίες.

Σημειώνεται ότι ο κ. Νιούσομ δημιούργησε την International Affairs and Trade Development Interagency Committee με εκτελεστικό διάταγμα. Αντιπρόεδρος της Επιτροπής θα είναι ο κ. Λένι Μεντόνκα (Lenny Mendonca), ο επικεφαλής σύμβουλός του για οικονομικά και επιχειρηματικά θέματα.

Πηγή: ekirikas.com

Print
1904

Global Hellenism Events

«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω