en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ενημέρωση

Η ομογενής Νικόλ Μαλλιωτάκη κατέθεσε την αίτηση για διεκδίκηση της δημαρχίας ΝΥ
Hellenic Parliament / Τρίτη, 2 Μαΐου 2017 / Κατηγορίες: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά

Η ομογενής Νικόλ Μαλλιωτάκη κατέθεσε την αίτηση για διεκδίκηση της δημαρχίας ΝΥ

Η Ελληνοαμερικανίδα πολιτειακή βουλευτής του Μπρούκλιν και του Στάτεν Αϊλαντ, Νικόλ Μαλλιωτάκη, όπως αναφέρει η «New York Times», υπέβαλε στο Δήμο και στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης τα δικαιολογητικά για τη διεκδίκηση του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ως υποψήφια δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Η ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, σύμφωνα με άρθρα τόσο της «New York Times», όσο και της «Wall Street Journal», προσπαθούσε να αποφύγει τις προκριματικές εκλογές, αλλά η υποψηφιότητα της ομογενούς άλλαξε τα δεδομένα.

Tο βράδυ της Τετάρτης, η Νικόλ Μαλλιωτάκη, ο Paul J. Massey και ο Βο Dieti επρόκειτο να μιλήσουν σε σύσκεψη της ηγεσίας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους διεκδικούν το χρίσμα. Η πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το Μανχάταν Adele Malpass επεσήμανε ότι η ομογενής είναι η μόνη γυναίκα υποψήφια για την δημαρχία της Νέας Υόρκης.

Τα δημοσιεύματα και των δύο εφημερίδων αναφέρονται στο γεγονός ότι η Νικόλ Μαλλιωτάκη ήταν επικριτική στην απόφαση του νυν δημάρχου Μπιλ Ντε Μπλάσιο να καταστρέψει όλα τα ντοκουμέντα που υπέβαλαν οι παράτυποι μετανάστες για την απόκτηση των ταυτοτήτων του δήμου και σε άλλες προηγούμενες αποφάσεις του.

Παράλληλα, γράφουν και για τη στήριξη που παρείχε η ομογενής στην εκστρατεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» αρχικά είχε συσχετίσει την υποψηφιότητά της με την υποψηφιότητα του Τζον Κατσιματίδη και την προηγούμενη εβδομάδα είχε δηλώσει ότι δέχεται πολλά τηλεφωνήματα μέσω των οποίων της προτείνουν να θέσει υποψηφιότητα για τη Δημαρχία της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι εάν δεν διεκδικήσει τη Δημαρχία ο ομογενής επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης, τότε θα εισέλθει η ίδια στο στίβο.

Σύμφωνα με τη «New York Times», ο κ. Κατσιματίδης τηρεί στάση αναμονής και προς το παρόν δεν φαίνεται πρόθυμος να διεισδύσει στην κούρσα.

Ο Paul J. Massey, σημειώνουν τα δημοσιεύματα και των δύο εφημερίδων, έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άλλο Ρεπουμπλικανό που είχε διεκδικήσει τη δημαρχία της Νέας Υόρκης.

Η ομογενής έχει ήδη δημιουργήσει τη δική της ιστοσελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/draftnicole4nycmayor/. Η κ. Μαλλιωτάκη επρόκριο να ζητήσει από τους ψηφοφόρους να ενισχύσουν την εκστρατεία της με $178 τα οποία θα αντισταθμιστούν από τα κονδύλια του δήμου.

Το 2015 η ομογενής, όπως έχει γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας», είχε ζητήσει την υποστήριξη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το χρίσμα της υποψηφίου ομοσπονδιακής βουλευτού, αλλά το Κόμμα στήριξε τον Ντάνιελ Ντόναβαν ο οποίος κατάφερε να εκλεγεί.

Πηγή: ekirikas.com

Print
1462

Global Hellenism Events

«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω