en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

Ενημέρωση

Μια Ελληνίδα στη διοίκηση του Crime Stoppers Victoria

Μια Ελληνίδα στη διοίκηση του Crime Stoppers Victoria

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Crime Stoppers Victoria (CSV) έχει όραμα να κάνει τη Βικτώρια ένα ασφαλέστερο μέρος, μέσω της συμβολής του στη μείωση της εγκληματικότητας. Ένας από τους στόχους του CSV είναι να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των πολυγλωσσικών κοινοτήτων της Βικτώριας, ώστε να επιτευχθεί αυτό το όραμα.

Υπεύθυνοι για τη διοίκηση του Crime Stoppers Victoria είναι οι εθελοντές-μέλη του διοικητικού συμβουλίου, με τον διευθύνοντα σύμβουλο να διαχειρίζεται τις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Η ομογενής πρώην δικηγόρος Κονδύλω Σιδερή βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο του CSV από το 2012, και σήμερα καταλαμβάνει τη θέση της αναπληρώτριας προέδρου.

Πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με την κ. Σιδέρη για τη σημαντικότητα του έργου των Crime Stoppers, αλλά και για το ρόλο της ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Πρώτα από όλα θα θέλαμε να μάθουμε περισσότερα για τον εαυτό σας, την καριέρα σας και τη σχέση σας με την ελληνική ομογένεια.

Η ιστορία μου είναι η τυπική μιας Ελληνοαυστραλής πρώτης γενιάς. Οι γονείς μου μετανάστευσαν στην Αυστραλία από το όμορφο νησί της Λευκάδας τη δεκαετία του 1950. Γνωρίστηκαν και παντρεύτηκαν στην Αυστραλία, και εγκαταστάθηκαν στην επαρχία της Βικτώριας, αφού ο πατέρας μου είχε εξασφαλίσει δουλειά στο State Electricity Commission που βρισκόταν στο Yallourn. Παρόλο που δεν υπήρχαν πολλοί Έλληνες στο Moe, το σπίτι μας είχε γίνει το δικό μας μικρό Αθάνι. Η πρώτη γλώσσα που μιλήσαμε ήταν τα ελληνικά, λατρεύαμε τα ελληνικά φαγητά και κάθε Κυριακή και τα πέντε αδέρφια πηγαίναμε με το αυτοκίνητο στη γειτονική πόλη για να παρακολουθήσουμε τη λειτουργία. Ως κόρη ιερέα, η μητέρα μου εξασφάλισε το μεγάλωμά μας με βάση τη θρησκεία. Εκτός του ότι μας μεγάλωσαν με τις αξίες της οικογένειας και της εργατικότητας, οι γονείς μας πίστευαν ότι η εκπαίδευση θα μας προσέφερε περισσότερες επιλογές και θα μας βοηθούσε να γίνουμε καλύτεροι πολίτες.

Στα παιδικά μου χρόνια, η οικογένειά μου με βοήθησε να καλλιεργήσω το αίσθημα της δικαιοσύνης, ενώ ήδη από τη δεύτερη τάξη του γυμνασίου, ήξερα πως θέλω να γίνω δικηγόρος – ένας στόχος που επιτεύχθηκε με την υποστήριξη και την ενθάρρυνση των γονιών μου. Ξεκίνησα την καριέρα μου σε δύο δικηγορικά γραφεία, ενώ πέντε χρόνια αργότερα άρχισα να συνεργάζομαι με το Australia Post, αρχικά ως δικηγόρος και στη συνέχεια στο κομμάτι της διοίκησης.

Η πρώτη μου επαφή με την παροικία ήταν μέσω της συμμετοχής του πατέρα μου στην επιτροπή της τοπικής εκκλησίας, ενώ συχνά παρευρισκόμασταν και σε κοινωνικές εκδηλώσεις που διοργάνωνε η Lefkadian Society. Μπορώ να πω ότι έχω επωφεληθεί σημαντικά από διάφορες πρωτοβουλίες μελών της ομογένειας, ιδιαίτερα από εκδηλώσεις σχετικές με την τέχνη και τον πολιτισμό.

Πώς θα περιγράφατε το έργο του Crime Stoppers, και τον ρόλο του οργανισμού στη διαλεύκανση αλλά και την πρόληψη εγκλημάτων;

Από την ίδρυσή του, 30 χρόνια πριν, το CSV διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο να γίνει η Βικτώρια ένα πιο ασφαλές μέρος. Το Crime Stoppers είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα, καθώς φέρνει κοντά τα μέλη της κοινότητας, την αστυνομία και τα ΜΜΕ, σε μια συνεργασία που βοηθά την προστασία της κοινότητας, ενώ είναι ο μεγαλύτερος μη κερδοσκοπικός οργανισμός πρόληψης και διαλεύκανσης εγκλημάτων στη Βικτώρια.

Ως μια εντελώς ανεξάρτητη φιλανθρωπική οργάνωση, συνεργαζόμαστε στενά με την Αστυνομία της Βικτώριας, τις κυβερνητικές υπηρεσίες, άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την κοινότητα ώστε να εξασφαλίσουμε μια ασφαλέστερη Βικτώρια. Το CSV δίνει στους Βικτωριανούς ένα κανάλι όπου μπορούν με ασφάλεια και εμπιστευτικότητα να καταγγείλουν οποιαδήποτε πληροφορία έχουν σχετικά με κάποιο έγκλημα. Ως εκ τούτου, η κοινότητα διαδραματίζει έναν αναπόσπαστο ρόλο στη διαλεύκανση και την πρόληψη του εγκλήματος, συμβάλλοντας με αυτό το τρόπο στην ενίσχυση της ασφάλειας της ίδιας.

Οι πληροφορίες που λαμβάνει το CSV από την κοινότητα, έχουν οδηγήσει στη διαλεύκανση χιλιάδων εγκλημάτων μέσα στα τελευταία 30 χρόνια - συμπεριλαμβανομένων και περισσότερων από 100 φόνων – ενώ παράλληλα συνέβαλε στη διασφάλιση της δικαιοσύνης για χιλιάδες πολίτες. Συνολικά, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 931.000 κλήσεις και ηλεκτρονικές αναφορές στο CSV από την ίδρυσή του το 1987 – οδηγώντας σε 21.340 συλλήψεις και 85.051 κατηγορητήρια σε ολόκληρη την πολιτεία, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Εκτιμάται ότι πάνω από το 50% του χαρτοφυλακίου της Αστυνομίας της Βικτώριας, προέρχεται απευθείας από την κοινότητα μέσω του προγράμματος CSV.

Το CSV εκτελεί επίσης μια πληθώρα εξειδικευμένων εκστρατειών ανίχνευσης και πρόληψης εγκλημάτων αλλά και εκπαίδευσης σε διάφορους τομείς όπως τα σεξουαλικά αδικήματα, οι ηλεκτρονικές απάτες και το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων. Για το ένατο στη σειρά καλοκαίρι, συνεργαζόμαστε με τους πολίτες της Βικτώριας σε διάφορες αστικές και περιφερειακές περιοχές, ώστε να αποτρέψουμε πιθανές πυρκαγιές, εμπρησμούς, αλλά και να εντοπίσουμε τους παραβάτες. Μέσα στο 2018 θα συνεργαστούμε στενά με πληθώρα τοπικών κοινοτήτων στην πολιτεία μας, έτσι ώστε να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση του εγκλήματος σε τοπικό επίπεδο.

Είπατε ότι αισθάνεστε προνομιούχος για την υπηρεσία σας ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του CSV. Τι είναι αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον σας και σας οδήγησε να συμμετάσχετε ενεργά σε αυτήν την οργάνωση;

Όταν με προσέγγισε η τότε πρόεδρος, Sal Perna, και μου πρότεινε να συμμετάσχω στο διοικητικό συμβούλιο του CSV, ήμουν πρόθυμη να επεκτείνω την τότε υπάρχουσα εθελοντική εργασία μου. Είναι πολύ όμορφο όταν οι αξίες σου ταυτίζονται με αυτές του οργανισμού στον οποίον εργάζεσαι. Επίσης, η ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη της διοικητικής δομής του CSV ήταν ένα ακόμη ισχυρό κίνητρο για εμένα.

Το πάθος σας για την εξυπηρέτηση του ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος, επηρέασε την επιλογή σας να σπουδάσετε νομική;

Όλοι επηρεαζόμαστε από τον κόσμο γύρω μας, και στη δική μου περίπτωση, ένας φανταστικός χαρακτήρας έπαιξε το ρόλο του στην επιλογή μου. Όταν σε ηλικία 13 ετών, διάβασα το βιβλίο «To kill a Mockingbird», ο Atticus Finch ήταν ο τύπος του δικηγόρου που θα ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω. Δεν υπάρχει αμφιβολία στο ότι οι σπουδές μου στη νομική μου επέτρεψαν να υπηρετήσω το δημόσιο συμφέρον.

Τέλος, ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον, προσωπικά και επαγγελματικά;

Επαγγελματικά, επιδιώκω να αναλάβω έργα και καθήκοντα που έχουν θετικό αντίκτυπο. Οι προσωπικοί μου στόχοι, μαζί με τον σύζυγό μου, περιλαμβάνουν το να δούμε τα δύο παιδιά μας να μεγαλώνουν και να εξελίσσονται σε ευτυχισμένα και ισορροπημένα άτομα που συνεισφέρουν στην κοινωνία.

Πηγή: neoskosmos.com

Print
1488

Global Hellenism Events

«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω