en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ενημέρωση

Μόντρεαλ: Σαρωτική νίκη της Εμμανουέλας Λαμπροπούλου - Θριαμβευτική επικράτηση με 59% στις εκλογές στο Saint-Laurent

Μόντρεαλ: Σαρωτική νίκη της Εμμανουέλας Λαμπροπούλου - Θριαμβευτική επικράτηση με 59% στις εκλογές στο Saint-Laurent

Μετά από πολλά χρόνια ο Ελληνισμός του Κεμπέκ αποκτά εκ νέου εκπροσώπηση στην ομοσπονδιακή Βουλή του Καναδά.

Η ελληνικής καταγωγής καθηγήτρια Εμμανουέλα Λαμπροπούλου, 26 ετών, είναι από απόψε η νέα βουλευτής στην Οττάβα για την εκλογική περιφέρεια του Saint Laurent στο Μόντρεαλ.

Η 26χρονη Ελληνίδα που κατάφερε κόντρα σ’ όλες τις προβλέψεις να πάρει το χρίσμα των Φιλελευθέρων, εξελέγη βουλευτής με ποσοστό 59% έναντι 20% του βασικού της αντιπάλου, Τζίμυ Γου, υποψηφίου του Κόμματος των Συντηρητικών.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που οι εκλογείς του Saint Laurent εξέφρασαν την προτίμηση τους στο πρόσωπο μου», είπε η Εμμανουέλα Λαμπροπούλου, στην πρώτη δήλωση της μετά την οριστικοποίηση της επικράτησης της, γύρω στις 10.45 την νύχτα της Δευτέρας.

Μιλώντας σε δεκάδες δημοσιογράφους που την περίμεναν σε εστιατόριο στην Plaza Vertu η νεοεκλεγείσα βουλευτής πρόσθεσε ότι «οι εκλογείς είναι σαφές ότι ήθελαν ως εκπρόσωπο τους στην Βουλή έναν άνθρωπο που γνωρίζει καλά τα τοπικά προβλήματα και έχει μοιραστεί μαζί τους κοινές εμπειρίες. Είμαι σίγουρη ότι αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο».

«Είμαι πολύ συγκινημένη και ευχαριστώ όλη την ομάδα μου, τους εθελοντές και όλους όσοι εργάστηκαν πόρτα πόρτα για το σημερινό αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια και στους συνυποψηφίους μου. Θα εργαστώ σκληρά ώστε να ακουστεί στην Οττάβα η φωνή όλων των εκλογέων του Saint Laurent. Σκοπός μου να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή και τους κατοίκους της», κατέλεξε στην δήλωση της η Εμμανουέλα Λαμπροπούλου.

Η Εμμανουέλα Λαμπροπούλου καταλαμβάνει μια έδρα που έμεινε κενή μετά την παραίτηση του έως πρότινος βουλευτή του κόμματος των Φιλελευθέρων και πρώην υπουργού Εξωτερικών του Καναδά Στεφάν Ντιόν. Η έδρα του Saint Laurent τα τελευταία 30 χρόνια ελέγχεται από τους Φιλελευθέρους γεγονός που εξ αρχής κατέστησε την εκλογή της Εμμανουέλας Λαμπροπούλου ως την πιθανότερη εξέλιξη.

Καίριο ρόλο στην νίκη της έπαιξε και ο Καναδός πρωθυπουργός Τζαστίν Τριντό ο οποίος στάθηκε στο πλευρό της μιλώντας με επαινετικά λόγια για την πολιτική ωριμότητα και, κυρίως, την γνώση της 26χρονης Εμμανουέλας για τα τοπικά προβλήματα του Saint Laurent. Επισκεπτόμενος, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, το εκλογικό γραφείο της στην οδό Decarie ο κ. Τριντό μίλησε στο δίκτυο εθελοντών και στους φίλους της ομογενούς υποψηφίας, συνοδεύοντας την μάλιστα και σε περιοδεία της στην γύρω περιοχή.

«Η Εμμανουέλα είναι η εικόνα του Saint Laurent. Είναι νέα, είναι δυναμική και σταθερά προσανατολισμένη στο μέλλον. Και έχω και μια παραπάνω ευαισθησία για την υποψηφιότητα της γιατί είναι δασκάλα και εκείνη, όπως και εγώ», είπε ο κ. Τριντό. Προσθέτοντας ότι η «Εμμανουέλα έχει μεγαλώσει στην περιοχή, έχει περάσει όλη την ζωή της εδώ και είναι έτοιμη να γίνει ο κομιστής μιας ισχυρής φωνής του Saint Laurent στην Οττάβα».

Πηγή: greekpost.ca

Print
1716

Global Hellenism Events

«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω