en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Κυριακή, 5 Μαΐου 2024

Ενημέρωση

Οι Μελετητές Της Διασποράς Προσκλήθηκαν Να Υποβάλουν Αίτηση Για Υποτροφίες Στα Ελληνικά Πανεπιστήμια
Hellenic Parliament / Τρίτη, 14 Μαΐου 2019 / Κατηγορίες: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά , Κόσμος

Οι Μελετητές Της Διασποράς Προσκλήθηκαν Να Υποβάλουν Αίτηση Για Υποτροφίες Στα Ελληνικά Πανεπιστήμια

Οι Έλληνες μελετητές από το εξωτερικό καλούνται να υποβάλουν αίτηση για το Πρόγραμμα Υποτροφιών της Ελληνικής Διασποράς (GDFP) που διοικείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (SNF) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης και το Ίδρυμα Fulbright στην Ελλάδα.

Το GDFP είναι ένα πρόγραμμα ανταλλαγής ακαδημαϊκών για τα ελληνικά πανεπιστήμια που φιλοξενούν Έλληνες μελετητές από τη διασπορά στους τομείς της συνεργατικής έρευνας, της συνεκπαίδευσης του προγράμματος σπουδών ή / και του πτυχιούχου / προπτυχιακού φοιτητή καθοδήγησης και διδασκαλίας.

Στο πιλοτικό πρόγραμμα, το IIE υποστήριξε 49 υποτροφίες σε δύο κύκλους επιλογής, οι οποίοι δημιούργησαν συνεργασίες, αμοιβαία επωφελείς δεσμεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και της ακαδημαϊκής διασποράς της.

Το 2019, το SNF ανανέωσε το GDFP για δύο κύκλους εφαρμογής για να υποστηρίξει το έργο των 75-80 υποτρόφων.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να αξιοποιήσει στο έπακρο τη διαρροή εγκεφάλων που γνώρισε η Ελλάδα μετά την οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2008.

Ο Συμπρόεδρος του SNF Ανδρέας Δρακόπουλος ελπίζει ότι το πρόγραμμα μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα της Ελλάδας – το ταλέντο, τη γνώση και την εμπειρία των Ελλήνων της διασποράς.

«Σε μια εποχή όπου οι πόροι στα ελληνικά ιδρύματα είναι περιορισμένοι, το GDFP τυπικά και πληρέστερα ενεργοποιεί ανεπίσημες γραμμές συνεργασίας με την Ελλάδα που πάντα υπήρχαν.

Ενθαρρύνει μια ροή κορυφαίων μελετητών στην Ελλάδα να διδάσκουν και να εργάζονται με τους μαθητές, να διεξάγουν έρευνα και να αναπτύσσουν προγραμματισμό, με αποτέλεσμα, αντί να εξαντλούνται εγκεφάλου, στην παγκόσμια πνευματική κυκλοφορία «, λέει ο Δρακόπουλος.

Οι ακαδημαϊκοί που γεννιούνται στην Ελλάδα ή στην Κύπρο και διαμένουν σήμερα στην Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Αφρική ή τις Ηνωμένες Πολιτείες και εργάζονται σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο πρόγραμμα.

Εκείνοι που κατέχουν ελληνική ή κυπριακή ιθαγένεια είναι επίσης επιλέξιμοι για τις υποτροφίες.

Ο υπότροφος μπορεί να συνεργαστεί με ένα συγκεκριμένο ίδρυμα φιλοξενίας για ένα αίτημα έργου ή απλά να παραμείνει στη λίστα, μέχρις ότου ένα έργο που ταιριάζει με την εμπειρία του υποβληθεί από δυνητικό οικοδεσπότη στην Ελλάδα.

Πηγή: portalnews.gr

Print
1504

Global Hellenism Events

«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω