en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024

Ενημέρωση

Ομογενής σεφ θα μαγειρεύει για την «ελίτ» των επιβατών της «Qatar Airways»

Ομογενής σεφ θα μαγειρεύει για την «ελίτ» των επιβατών της «Qatar Airways»

Ο ομογενής σεφ και εστιάτορας από την Αυστραλία, Γιώργος Καλομπάρης (George Calombaris), θα μαγειρεύει πιάτα εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα για τους επιβάτες διακεκριμένων θέσεων (first class και business class) στα αεροσκάφη της «Qatar Airways».

Τα νέα μενού τους ομογενούς σεφ θα ξεκινήσουν να σερβίρονται στις πτήσεις της εταιρείας από το Σύδνεϋ, την Αδελαΐδα και το Περθ από την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ στις πτήσεις από τη Μελβούρνη οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα ελληνικά εδέσματα από την 1η Οκτωβρίου, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Herald Sun».

Ο κ. Καλομπάρης, ο οποίος είναι κριτής στη διάσημη τηλεοπτική σειρά μαγειρικής MasterChef της Αυστραλίας, η οποία προβάλλεται στο «Network Ten», έχει μεγαλώσει στη Μελβούρνη από Κύπρια μητέρα και Ελληνα πατέρα. Οπως είναι εύλογο, η καταγωγή του έχει επηρεάσει τις μαγειρικές του προτιμήσεις και, φυσικά, τις συνταγές του.

Ο Καλομπάρης δεν δίστασε να αποκαλύψει πως οι συνταγές για τους μελλοντικούς πελάτες της «Qatar Airways» θα έχουν ως βάση το αυγολέμονο, ενώ δεν θα λείπουν και παραδοσιακά ελληνικά πιάτα όπως ο μουσακάς, όπως γράφει η ιστοσελίδα «Australian Business Traveller».

Το μενού θα αλλάζει ανά τρεις μήνες για να προσαρμόζεται με τις γεύσεις της κάθε εποχής, ενώ αυτή θα είναι η δεύτερη συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία του Κόλπου, καθώς το 2017 είχε φτιάξει ένα ειδικό μενού για το γεύμα της πτήσης του Airbus A380 στην Μελβούρνη.

«Νιώθουμε ενθουσιασμένοι που είμαστε σε θέση να παρέχουμε τα πιάτα σήμα κατατεθέν του Καλομπάρη σε περισσότερους Αυστραλιανούς επιβάτες, αυτή τη φορά μέσα από μια μόνιμη συνεργασία και είμαστε βέβαιοι πως η φήμη του για τη δημιουργία πιάτων μέσα από τον συνδυασμό των κλασσικών Ελληνικών γεύσεων και των φρέσκων τοπικών προϊόντων θα εκπλήξει θετικά τους πελάτες μας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της «Qatar Airways Group», Ακμπάρ Αλ Μπάκερ.

Από την πλευρά του ο Καλομπάρης υποσχέθηκε πως θα εκπλήσσει διαρκώς και θα ενθουσιάζει «τους επιβάτες μέσα από τα θαυμάσια ελληνικής έμπνευσης πιάτα».

Πηγή: ekirikas.com

Print
1725

Global Hellenism Events

«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω