en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ενημέρωση

Ορκίστηκε δικαστής Νέας Υόρκης ο ομογενής δικηγόρος Μιχάλης Χαρτοφύλης
Hellenic Parliament / Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 / Κατηγορίες: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά , Η.Π.Α.

Ορκίστηκε δικαστής Νέας Υόρκης ο ομογενής δικηγόρος Μιχάλης Χαρτοφύλης

Ο ομογενής δικηγόρος Μιχάλης Χαρτοφύλης (Michael J. Hartofilis) είναι ο μοναδικός Ελληνοαμερικανός, ο οποίος επελέγη από τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάσιο ως δικαστής του Αστικού Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης.

Το πρωί της Πέμπτης, αμέσως μετά τη δημόσια ακρόαση, ορκίστηκε έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του Μαρία Μπαρού – Χαρτοφύλη, τα παιδιά του Γιάννη και Καλλιόπη, τις αδελφές του Ειρήνη Πουλίμα και Καλλιόπη Καραγιώργη, καθώς επίσης και τους πεθερούς του Ευάγγελο και Καλλιόπη Μπαρού.

Η ορκωμοσία έγινε αμέσως μετά τη δημόσια ακρόαση που έλαβε χώρα στο Γραφείο Διοικητικών Δικαστηρίων και Ακροάσεων στο Μανχάταν (Office of Administrative Trials and Hearings) και η οποία αφορούσε τους οκτώ νέους δικαστές και συγκεκριμένα τους:

Lisa J. Friederwitzer και Lynn M. Leopold για το Οικογενειακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης (Family Court) και οι Μιχάλης Χαρτοφύλης, Marisol Martinez Alonso, Edwin I. Novillo, Jonathan H. Shim, Ann D. Thompson, Jeffrey M. Zimmerman για το Αστικό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης (CivilCourt).

Ο κ. Χαρτοφύλης και οι επτά νέοι δικαστές μετά την ορκωμοσία μετέβησαν στο Δημαρχείο για την υπογραφή του Μητρώου των Δικαστών της Νέας Υόρκης και για τα άλλα διαδικαστικά.

Μέχρι και την Παρασκευή 2 Μαρτίου θα παρακολουθήσουν ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα και τη Δευτέρα 5 Μαρτίου θα φορέσουν την τήβεννο και θα αναλάβουν και επίσημα τα καθήκοντά τους σε ένα από τα πέντε Αστικά Δικαστήρια του Δήμου της Νέας Υόρκης.

Η Μαρία Μπαρού – Χαρτοφύλη, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα», είπε ότι η τελετή ήταν πολύ συγκινητική τόσο για τον σύζυγό της όσο και για την ίδια και τα παιδιά τους.

Παράλληλα, τόνισε ότι η πρόσφατη ορκωμοσία του Τζον Κατσάνου και του Μιχάλη Χαρτοφύλη αποτελεί έναν πολύ καλό οιωνό και για τον Σύλλογο Ελλήνων Δικηγόρων, διότι θα δώσει το έναυσμα σε νέους ταλαντούχους δικηγόρους να διεκδικήσουν την εκλογή τους σε όλα τα επίπεδα της δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ο Μιχάλης Χαρτοφύλης διατηρούσε το δικό του ομώνυμο γραφείο «Michael Hartofilis Law Offices» στη διεύθυνση 31-17 Ditmars Blvd, στην Αστόρια.

Κατάγεται από τη Νίσυρο και η σύζυγός του Μαρία το γένος Μπαρού από την Ανδρο. Είναι και οι δύο δικηγόροι και έχουν διατελέσει πρόεδροι του Συλλόγου Ελλήνων Δικηγόρων. Σήμερα ο Μιχάλης ηγείται της συμβουλευτικής επιτροπής, ενώ η Μαρία είναι συμπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ιστορικού αυτού συλλόγου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Δικηγόρων της Νέας Υόρκης, Πίτερ Μέτης, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιλογή του Μιχάλη Χαρτοφύλη, ως δικαστή και τόνισε ότι η επιλογή του ποιεί μεγάλη τιμή και για τον ίδιο τον Σύλλογο Ελλήνων Δικηγόρων.

Ο Ευάγγελος και η Καλλιόπη Μπαρού κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τον «Εθνικό Κήρυκα» ανέφερε ότι ποιεί ιδιαίτερη τιμή για την οικογένειά τους, καθώς επίσης και για τους ομογενείς της Νισύρου και της Ανδρου της Νέας Υόρκης.

«Εγώ και η Καλλιόπη επενδύσαμε όπως η πλειάδα των ομογενών στην παιδεία των παιδιών μας και είμαστε πανευτυχείς και υπερήφανοι για τα επιτεύγματα των παιδιών μας. Τελετές όπως η σημερινή είναι πολύ συγκινητικές για μας και τα παιδιά μας», συμπλήρωσε ο κ. Μπαρού.

Η Carmen Beauchamp Ciparick, η οποία ηγείται της επιτροπής του Δημάρχου για το Δικαστικό (Mayor’s Advisory Committee on the Judiciary) απαντώντας σε ερώτηση του «Εθνικού Κήρυκα» για τη διαδικασία τόνισε ότι η επιτροπή είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο τη δημόσια ακρόαση για τους νέους δικαστές και ότι οι πολίτες δικαιούνταν μέχρι τις 10 το πρωί της Τετάρτης να στείλουν τις αναφορές τους.

Πηγή: ekirikas.com

Print
2333

Global Hellenism Events

«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω