en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024

Ενημέρωση

Ο Έλληνας που διορίστηκε από τον Ντ. Τραμπ υπεύθυνος όλης της τεχνολογίας των ΗΠΑ
Hellenic Parliament / Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 / Κατηγορίες: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά , Η.Π.Α.

Ο Έλληνας που διορίστηκε από τον Ντ. Τραμπ υπεύθυνος όλης της τεχνολογίας των ΗΠΑ

Μετά από δυο χρόνια "χηρείας" της κορυφαίας τεχνολογικής θέσης των ΗΠΑ, ο πρόεδρος της χώρας Ντ. Τραμπ διόρισε στην θέση του επικεφαλής τεχνολογίας των ΗΠΑ, τον Μιχάλη Κράτσιο, ο οποίος μέχρι τότε κατείχε θέση deputy Chief Technology Officer.

Ο Μιχάλης Κράτσιος είναι 32 ετών και έχει μακρά και αξιοπρόσεκτη θητεία στον επιχειρηματικό και επενδυτικό χώρο έχοντας υπηρετήσει ως επικεφαλής του προσωπικού στην εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων Thiel Capital πριν από την είσοδό του στη μεταβατική ομάδα του Trump στα τέλη του 2016. Έχει επίσης διατελέσει CFO στο επενδυτικό fund Clarium Capital. Μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία της χώρας, ο Μιχάλης Κράτσιος συνέχισε να εργάζεται σε επενδυτικούς οίκους, αλλά παράλληλα διορίστηκε βοηθός CTO της χώρας, αναλαμβάνοντας άτυπα καθήκοντα επικεφαλή όταν η θέση έμεινε άδεια. Χθες και επίσημα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τον πρότεινε για την ανάληψη της θέσης, ένας διορισμός που μένει να εγκριθεί από την Γερουσία.

Ο Μιχάλης Κράτσιος έχει δύσκολο έργο μπροστά του, καθώς ο ένοικος του Λευκού Οίκου έχει επανειλημμένα "επιτεθεί" στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ, ωστόσο ακόμα και οι φανατικοί επικριτές του προέδρου βλέπουν με αισιοδοξία την ανάληψη των καθηκόντων του CTO από των Μ. Κράτσιο. "Μου δίνει κάποια ελπίδα η τοποθέτηση του στη θέση" δήλωσε ο Aneesh Chorpa, Δημοκρατικός, που κατείχε την ίδια θέση υπό τον πρόεδρο Ομπάμα. "Σε ότι συνομιλίες είχα μαζί του δεν μου φάνηκε να είναι ενάντια στην τεχνολογία".

Παρά την αντίθεση τους στις επιλογές του Μ. Κράτσιου να στηρίξει τον πρόεδρο Τραμπ, οι Δημοκρατικοί χαιρέτισαν τις προτάσεις του περιλαμβάνουν εθνική δράση για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της Τεχνητής Νοημοσύνης και των δικτύων 5G. "Αυτές οι πρωτοβουλίες θα διασφαλίσουν ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να ευδοκιμούν", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της  Microsoft, Satya Nadella σχολιάζοντας τις προτάσεις του Μιχάλη Κράτσιου τον διορισμό του οποίου χαιρέτισε σαν "σπουδαία νέα" και του απέδωσε τα εύσημα για "την ενίσχυση της ηγεσίας της Αμερικής σε τεχνολογίες όπως οι κβαντικοί υπολογιστές και η τεχνητή νοημοσύνη"

Πηγή: emea.gr

Print
1750

Global Hellenism Events

«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω