en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2024

Ενημέρωση

Ο Γιώργος Τσουκαλάς φέρνει καινοτομίες στο χώρο της αγροτικής καλλιέργειας της Αυστραλίας
Βουλή των Ελλήνων / Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 / Categories: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά , Αυστραλία

Ο Γιώργος Τσουκαλάς φέρνει καινοτομίες στο χώρο της αγροτικής καλλιέργειας της Αυστραλίας

Μπορεί ένα ρομπότ να ελέγχει αν τα φυτά που καλλιεργούνται είναι υγιή; Μπορεί να φροντίζει και να συλλέγει πληροφορίες για τυχόν ασθένειες που μεταφέρουν και να τις καταστρέφει; Και όμως, σύμφωνα με τον μηχανικό συστημάτων ρομποτικής, Γιώργο Τσουκαλά, μπορεί.

Ο Γιώργος Τσουκαλάς βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Αυστραλιανό Κέντρο Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Σίδνεϊ τα τελευταία δύο χρόνια, ώστε να αναπτύξουν ένα σύστημα με την ονομασία «Farmhand». Το σύστημα αυτό έχει σκοπό να κάνει τη ζωή των αγροτών πιο εύκολη καθώς θα τους βοηθά σε όλες τις δύσκολες εργασίες. Το ρομπότ θα μπορεί να συλλέγει πληροφορίες και να τις αποθηκεύει για μελλοντική χρήση, ενώ παράλληλα θα απομακρύνει τα επικίνδυνα βακτήρια που ενδέχεται να βρίσκονται στα φυτά.

Παράλληλα, η ομάδα του κυρίου Τσουκαλά προσπαθεί να εντάξει κι ένα επιπλέον σύστημα στο ρομπότ, το οποίο θα του επιτρέπει να γνωρίζει ποια φυτά χρειάζονται πότισμα και λίπασμα και ποια όχι. Όπως τονίζει και ο ίδιος «το ρομπότ αυτό έχει ένα τηλέφωνο στο κάτω μέρος του που του επιτρέπει να φωτογραφήσει ένα μαρούλι και στη συνέχεια οι άνθρωποι εισάγουν τις πληροφορίες. Μετά από λίγο πάει μόνο του, έχοντας μάθει, και λαμβάνει με πολύ αποτελεσματικό τρόπο τις αποφάσεις σχετικά με το τι φυτό έχει μπροστά του με στόχο τα έντομα. Έτσι, αντί να πλημμυρίσουμε ένα ολόκληρο χωράφι λαχανικών με χημικά για να σκοτώσουμε τα έντομα, οι φάρμες θα μπορούν να παράγουν πολύ πιο υγιή τρόφιμα, με λιγότερα χημικά καθώς και να παράγουν λιγότερα απορρίμματα».

Παράλληλα με την Αυστραλία, το ρομπότ αυτό δοκιμάζεται και σε χώρες του Τρίτου Κόσμου προκειμένου να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγής τροφίμων, καθώς όπως μας ενημερώνει ο κ. Τσουκαλάς μπορεί να βοηθήσει με την ικανότητά του να εντοπίζει και να εξολοθρεύει τα επικίνδυνα έντομα.

«Κάναμε ένα ταξίδι στα νησιά Φίτζι πριν μερικές βδομάδες, και σε μερικές εβδομάδες θα πάμε στη Σαμόα, ενώ πριν είχαμε πάει στην Ινδονησία. Ορισμένες φορές η ανταπόκριση των γεωργών συνοδεύεται από απορία και περιέργεια. Λεκτικά είναι πολύ θετικοί και αναγνωρίζουν ότι αυτή είναι μια κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν εγγυημένα».

«Τα έντομα μπορεί να έχουν δραματική επιρροή στα φυτά τους. Ενδεχόμενη καθυστέρηση μιας βδομάδας μπορεί να τα επηρεάσει δραματικά και τότε είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν κάποιο ακριβό φάρμακο ώστε να εξολοθρεύσουν το έντομο… Συλλεκτικά προσπαθούμε να βρούμε λύση στην έλλειψη φαγητού ή σε άλλα προβλήματα που υπάρχουν στη γεωργία σε σχέση ε τη γενικότερη κοινωνία. Θέλουμε να δημιουργήσουμε υγιείς και παραγωγικές φάρμες. Αν μια μόνο φάρμα μπορεί να παράγει πολύ περισσότερα τρόφιμα, τότε θα χρειάζονται λιγότερες φάρμες ώστε να παράγουν μεγαλύτερη ποσότητα τροφίμων. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι διαθέσιμη περισσότερη γη ώστε να επιστραφεί στη φύση αν υπάρχει τέτοια ανησυχία».

Πηγή: neoskosmos.com

Print
1961

Global Hellenism Events

«Δεκέμβριος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Privacy Statement
Επιστροφή πάνω