en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ενημέρωση

Ο Δήμος Καλυμνίων τίμησε τον Μάικ Μπιλληράκη
Hellenic Parliament / Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 / Κατηγορίες: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά , Ελλάδα, Η.Π.Α.

Ο Δήμος Καλυμνίων τίμησε τον Μάικ Μπιλληράκη

Εκδήλωση προς τιμή του συμπατριώτη μας πρώην γερουσιαστή στις ΗΠΑ, Μάικ Μπιλληράκη πραγματοποιήθηκε χτες 14/6/2017 στο ισόγειο του Αναγνωστηρίου Αι Μούσαι.

Ο Δήμος Καλυμνίων τίμησε τον συμπατριώτη μας, ο οποίος διετέλεσε μέλος του Αμερικανικού κογκρέσου στην Φλώριντα, επί 25 συνεχόμενα έτη, υποστηρίζοντας και προωθώντας με τη δράση και την παρουσία του τα ελληνικά ζητήματα.

Στην τελετή Βράβευσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Ποθ. Μαγκούλιας ανέγνωσε την τιμητική απόφαση του Δ.Σ., η οποία εκδόθηκε με την ευκαιρία της βράβευσης του Μάικ Μπιλληράκη για την προσφορά του στην πατρίδα και ιδιαίτερα στο νησί καταγωγής του την Κάλυμνο.

Στη σύντομη προσφώνησή του ο κος Δήμαρχος αναφέρθηκε στην πλούσια πατριωτική δράση του κου Μπιλληράκη,ο οποίος ως γερουσιαστής απολάμβανε ευρείας αποδοχής από όλες τις πτέρυγες του Αμερικανικού Κογκρέσου, καθώς  ποτέ δεν περιόρισε  την ακάματη εργασία και προσφορά του κατά τη διάρκεια της πολυετούς θητείας του, σε στενές κομματικές γραμμές .

Ο κος Δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι ο τιμώμενος υπήρξε εισηγητής σε μια σειρά από σημαντικά νομοσχέδια που αφορούσαν νευραλγικούς τομείς όπως είναι οι τομείς της Κυβερνητικής πολιτικής, της Υγείας, της Οικονομίας, της Τεχνολογίας και Επιστήμης, των Ενόπλων Δυνάμεων & Εθνικής Ασφάλειας, και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τέλος τόνισε ιδιαίτερα ότι κατά τα χρόνια της θητείας του στο Αμερικανικό Κογκρέσο, αγωνίσθηκε σθεναρά για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την Ελληνική Ομογένεια στο εξωτερικό αλλά και τις γενικότερες σχέσεις της χώρας μας με τις Ενωμένες Πολιτείες της Αμερικής σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων .

Στη συνέχεια ο πρώην Δήμαρχος Καλυμνίων κος Μιχ. Ζαϊρης, απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε  στην επί Δημαρχίας του -το 1989- απόδοση τιμής προς τον Μιχάλη Μπιλληράκη, όταν ο ίδιος ήταν ακόμα εν ενεργεία βουλευτής, ενώ αναφέρθηκε με πολύ κολακευτικά λόγια τόσο για το πλούσιο του βιογραφικό, όσο και για την πολυετή  προσφορά του σε Εθνικά θέματα.

Επίσης  κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναγνώστηκαν επιστολές που έστειλαν ο συμπατριώτης μας Δήμαρχος του Τάρπον Σπρίνγκς Κρις Αλαχούζος και ο πρώην Υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης.

Ο κος Μπιλληράκης όταν πήρε τον λόγο ευχαρίστησε συγκινημένος για την πολύ μεγάλη τιμή που του έκανε η πατρίδα των γονιών του.

Μετά το πέρας της τελετής βράβευσης, πραγματοποιήθηκε η τελετή Εγκαινίων-Ονοματοδοσίας της οδού που οδηγεί στα Θέρμα, η οποία ονομάστηκε οδός Γερουσιαστή Μάκλ Μπιλληράκη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, δημοτικοί σύμβουλοι, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος, ο τέως Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, ο τέως Δήμαρχος Λειψών Μπενέτος Σπύρου, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Καλυμνίων και Περιφερειακοί σύμβουλοι.

Επίσης από τη στρατιωτική ηγεσία ο Διοικητής  της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Δημήτριος Χούπης, ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Αντώνιος Μητάφης, ο Υπολιμενάρχης Θεόφιλος Τσαγκάρης, καθώς και ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Καλύμνου.

Πηγή: kalymnosola.com

Print
1695

Global Hellenism Events

«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω