en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Ενημέρωση

Ο Ιωάννης Μιαούλης πρόεδρος στο The Roger Williams University του Ροντ Αϊλαντ
Hellenic Parliament / Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019 / Κατηγορίες: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά , Η.Π.Α.

Ο Ιωάννης Μιαούλης πρόεδρος στο The Roger Williams University του Ροντ Αϊλαντ

O ομογενής Ιωάννης Ν. Μιαούλης διορίσθηκε πρόεδρος του Πανεπιστημίου The Roger Williams University του Ροντ Αϊλαντ και αναμένεται να ξεκινήσει τη θητεία του από την 19η Αυγούστου.

Ο κ. Μιαούλης ήταν μέχρι πρόσφατα διευθυντής του Μουσείου Επιστημών της Βοστώνης επί 16 χρόνια, το οποίο και ανέπτυξε παντοειδώς συμπεριλαμβανομένου και του οικονομικού τομέα. Ο κ. Μιαούλης πέτυχε δωρεά πενήντα εκατομμυρίων δολαρίων, τη μεγαλύτερη στην 189χρονη ιστορία του Μουσείου, από το Φιλανθρωπικό ίδρυμα Μπλούμπεργκ, το οποίο έχει ιδρυθεί από τον επιχειρηματία, φιλάνθρωπο και τρεις φορές δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Επέβλεψε μία από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτικές εκστρατείες του μουσείου, όπως και την έναρξη των εκθέσεων που έσπασαν όλα τα ρεκόρ και ήταν εμπνευσμένες από την ταινία «Star Wars» και «Pixar».

Ο κ. Μιαούλης, 58 ετών, είχε ήδη στο μέσα του 2018 στη διάρκεια μιας εκδήλωσης για τα 15 του χρόνια ως πρόεδρος του μουσείου, είχε αναγγείλει πως σκεφτόταν να αποχωρήσει. Είχε πει συγκεκριμένα πως «συνειδητοποίησα πως είναι η κατάλληλη στιγμή να αποχωρήσω και να επικεντρωθώ στην επόμενη φάση της ζωής και της καριέρας μου».

Είχε προσθέσει πως «είμαι περήφανος για τα πολλά μας επιτεύγματα με σκοπό την προώθηση της επιστημονικής και τεχνολογικής παιδείας ανά τον Κόσμο και προσβλέπω στις νέες προκλήσεις».

Επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Μουσείο Επιστημών της Βοστώνης το έτος 1980, κατά τη δεύτερη ημέρα παραμονής του στη Βοστώνη όταν έφτασε από την Ελλάδα για να ξεκινήσει τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Tufts. Ως πατέρας, πήγαινε τις κόρες του στο Μουσείο μία φορά τον μήνα. Και οι δύο είναι πλέον μηχανολόγοι μηχανικοί.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Από το Πανεπιστήμιο Tufts έλαβε πτυχίο στη Μηχανολογία το 1983, το 1986 δεύτερο πτυχία Μάστερ στα Οικονομικά και το 1987 Διδακτορικό στη Μηχανολογία. Εκανε επίσης μεταπτυχιακές σπουδές το 1984 στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, γνωστό ως ΜΙΤ. Εκλέχτηκε στα Διοικητικά Συμβούλια των Πανεπιστημίων Tufts και Wellesley College.

Ο κ. Μιαούλης στην ηλικία μόλις των 32 ετών έγινε κοσμήτορας στη Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Tufts και σε συνεργασία με την Σύγκλητο των καθηγητών ηγήθηκε και έγινε ξεχωριστή η Σχολή Μηχανολογίας.

Στη διάρκεια της θητείας του ως κοσμήτορας ο αριθμός των αιτήσεων των φοιτητών για εισαγωγή στη Σχολή Μηχανολόγων διπλασιάστηκε και ο αριθμός των αποφοίτων γυναικών αυξήθηκε τριάντα τοις εκατό. Επίσης, αυξήθηκε ο αριθμός των καθηγητών και φοιτητών προερχόμενων από μειονοτικές καταβολές κατά είκοσι πέντε τοις εκατό.

Θα είναι ο 11ος πρόεδρος του The Roger Williams University και θα διαδεχθεί τον πρόεδρο Donald Farish (Ντόναλντ Φαρις) ο οποίος απεβίωσε τον Ιούλιο του 2018. Το Πανεπιστήμιο έχει 45 προγράμματα βασικών σπουδών (undergraduate) 15 και πλέον πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (graduate) και επίσης καλή Νομική Σχολή.

Ο Tim Baxter (Τιμ Μπάξτερ) συμπρόεδρος της επιτροπής εύρεσης προέδρου είπε ότι «ο Ιωάννης Μιαούλης είναι ένας τέλειος συνδυασμός εμπειρίας, την οποία απόκτησε σε υψηλά επίπεδα ακαδημαϊκού ιδρύματος και επιχειρηματικού πνεύματος το οποίο φανέρωσε στο Μουσείο Επιστημών της Βοστώνης. Σ’ ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον ανώτερης εκπαίδευσης, η βαθιά του γνώση θα βοηθήσει το The Roger Williams University να οικοδομήσει πάνω στις δυναμικές του και στη μοναδική Νομική Σχολή του Ροντ Αϊλαντ».

Η Marcia Morris (Μάρσια Μόρις), μέλος της Εφορείας και συμπρόεδρος της επιτροπής εύρεσης προέδρου είπε πως «ο Ιωάννης Μιαούλης θα είναι ένα κεφάλαιο όχι μόνο για το Roger Williams University, αλλά για ολόκληρο το Ροντ Αϊλαντ. Είναι μεγάλος υποστηρικτής της σπουδαιότητας της κριτικής σκέψης και του ρόλου που παίζουν οι ελεύθερες σπουδές (liberal arts) στην εκπαίδευση όλων των φοιτητών».

Ο κ. Μιαούλης έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία κι έχει συγγράψει πάνω από εκατό ερευνητικά άρθρα, ενώ είναι κάτοχος δύο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Ανάμεσα στα άλλα, έχει λάβει το βραβείο Presidential Young Investigator, το Βραβείο Allan MacLeod Cormack για Αρίστευση στη Συλλογική Ερευνα (Allan MacLeod Cormack Award for Excellence in Collaborative Research), το Βραβείο William P. Desmond για Εξαιρετική Συμβολή στη Δημόσια Εκπαίδευση (William P. Desmond Award for Outstanding Contributions to Public Education), καθώς και το Βραβείο για Εξαιρετική Υπηρεσία από τον Σύλλογο Αποφοίτων του Πανεπιστημίου.

Το 2011, του απονεμήθηκε το Μετάλλιο ASME Ralph Coats Roe Medal για την συμβολή του στην καλύτερη κατανόηση της αξίας της Μηχανικής στην κοινωνία. Υπηρέτησε το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο της NASA, καθώς και το Εκπαιδευτικό και Δημόσιο Πρόγραμμα της NASA / Education and Public Outreach, λαμβάνοντας το 2009 το Μετάλλιο Εξαιρετικής Δημόσιας Υπηρεσίας.

Τονίζεται ότι ο Ιωάννης Μιαούλης είναι ο δεύτερος ομογενής ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες διορίσθηκε στη θέση του προέδρου Αμερικανικού Πανεπιστημίου. Στις αρχές του μήνα, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας», ο Ελληνοαμερικανός Αθανάσιος (Τόμας) Κατσουλέας εκλέχτηκε ως ο 16ος πρόεδρος του πολιτειακού Πανεπιστήμιου του Κονέκτικατ, γνωστό ως UConn.

Πηγή: ekirikas.com

Print
1773

Global Hellenism Events

«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω