en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024

Ενημέρωση

Πάνω από 2,3 εκατομμύρια τα έσοδα από το ετήσιο δείπνο του οργανισμού The Hellenic Initiative
Hellenic Parliament / Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019 / Κατηγορίες: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά , Η.Π.Α.

Πάνω από 2,3 εκατομμύρια τα έσοδα από το ετήσιο δείπνο του οργανισμού The Hellenic Initiative

“Η παρουσία σας απόψε εδώ δείχνει ότι ενδιαφέρεστε για την Ελλάδα”, επισήμανε ο πρόεδρος (chairman) της Hellenic Initiative (THI – Ελληνική Πρωτοβουλία), Ανδρέας Λιβέρης, απευθυνόμενος στους 870 συνδαιτυμόνες του – ανάμεσά τους ορισμένα από τα πλέον ισχυρά οικονομικά μέλη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας- στο 7ο ετήσιο γκαλά της οργάνωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton – Midtown της Νέας Υόρκης.

Τα έσοδα της εκδήλωσης ξεπέρασαν για μια ακόμη χρονιά τα 2,3 εκατομμύρια δολάρια που θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για την ενίσχυση προγραμμάτων που στοχεύουν να διασφαλίσουν ένα ισχυρό μέλλον για την Ελλάδα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε με το Hellenic Leadership Award το Ιδρυμα της Coca Cola (Coca Cola Foundation) για την καθοριστική συμβολή του στο πρόγραμμα “ReGeneration” – ένα καινοτόμο, όπως έχει χαρακτηριστεί, πρόγραμμα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης πτυχιούχων νέων, διάρκειας έξι μηνών, σε εταιρικό περιβάλλον.

Το βραβείο – ένα κρύσταλλο Waterford με χαραγμένη τη φράση “αιέν αριστεύειν”- παρέλαβε η Ανώτερη Αντιπρόεδρος και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της Εταιρείας Coca Cola, Μπεατρίζ (Bea) Πέρεζ.

“Αποδέχομαι αυτό το βραβείο για το έργο που επιτελείτε γι’ αυτές τις νέες γενιές και ειλικρινά θέλω να σας πως ένα ευχαριστώ που δίνετε την ευκαιρία στην Coca Cola να γίνει μέρος αυτού του ταξιδιού, αυτής της προσπάθειας”, τόνισε η κ. Πέρεζ, λέγοντας πως το “ReGeneration” προετοιμάζει τους ηγέτες του μέλλοντος, “τους ανθρώπους που ίσως ηγηθούν εταιρειών, όπως η Coca Cola ή ακόμα και κυβερνήσεων, διευθυντικά στελέχη πολυεθνικών εταιρειών αλλά και απλά τους ανθρώπους που θα κάνουν τη διαφορά στις κοινότητές τους”.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ανέπεμψε την εναρκτήρια προσευχή και τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του -μεταξύ άλλων- πως το γκαλά αυτό, στο οποίο ο ίδιος συμμετέχει για πρώτη φορά- αποτελεί “εκδήλωση της αγάπης, της δέσμευσης και της δύναμης της διασποράς, των Ελλήνων και των φιλελλήνων. Της αγάπης για την πατρίδα μας, της δέσμευσής μας για το οικονομικό της μέλλον και της δύναμης και την επιτυχίας της Ομογένειάς μας σε όλο τον κόσμο”.

Προσφωνώντας τον Αρχιεπίσκοπο ο Μάικλ Ψαρός, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του THI, υπογράμμισε πέντε χαρακτηριστικά στοιχεία της προσωπικότητάς του που ο ίδιος διέκρινε: την πίστη του, την ταπεινοφροσύνη, την αφοσίωσή του στη διακονία του ποιμνίου του, το όραμα και την ηγεσία του, και, τέλος, το χαμόγελό του. “Πόσο κατάλληλη ήταν η εκλογή ενός Ελπιδοφόρου σ’ αυτή την κρίσιμη αυτή στιγμή στην ιστορία της Εκκλησίας μας”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ψαρός.      

Λίγα λεπτά νωρίτερα, στο καλωσόρισμά του, ο πρόεδρος της Hellenic Initiative, Γιώργος Σταμάς, συγκίνησε το ακροατήριο, αναφερόμενος στην απώλεια δύο ηγετικών στελεχών της οργάνωσης, του Νίκου Μουγιάρη και του Αλεξάνδρου Ναβάμπ, στην μνήμη των οποίων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Ο κ. Σταμάς χαιρέτησε μεταξύ των συνδαιτυμόνων τη δυναμική ομάδα 250 νέων επαγγελματιών-μελών του ΤΗΙ, τονίζοντας πως είναι το ελληνικό DNA αυτό που κάνει τα μέλη της οργάνωσης να ξεχωρίζουν.    

Στη νέα γενιά των μελών του THI απευθύνθηκε και ο τσέρμαν Ανδρέας Λιβέρης λέγοντάς τους χαρακτηριστικά πως “μπορεί να θεωρείτε ότι η γενιά πριν από σας δεν σας έχει εξασφαλίσει το μέλλον που σας αξίζει, αλλά εγώ θέλω να πιστεύω ότι η γενιά του THI σας κληροδοτεί ένα μέλλον. Τώρα είναι η σειρά σας να αρπάξετε την ευκαιρία” και προτρέποντάς τους: “Βοηθήστε μας, να σας βοηθήσουμε, να βοηθήσουμε όλοι μαζί την Ελλάδα. Σας θέλουμε κοντά μας. Θέλουμε το δυναμισμό σας”.

Ο κ. Λιβέρης αναφέρθηκε στη γενικότερη προσφορά του THI στην Ελλάδα μέσα από προγράμματα που έχουν στόχο να εκπαιδεύσουν νέους, ενισχύοντας τις δεξιότητές τους, να υποστηρίξουν start-up εταιρείες, με δράσεις στον τομέα της φιλανθρωπίας αλλά και της υγείας, τονίζοντας παράλληλα πως το THI έχει επεκταθεί σε όλο τον κόσμο. “Η διασπορά μας σε όλο τον κόσμο έχει ανταποκριθεί και συμβάλλει στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας”, είπε.

“Ακόμη και αν έχουμε πετύχει πολλά, έχουμε ακόμα μακρύ δρόμο μπροστά μας”, πρόσθεσε, τονίζοντας την ανάγκη περισσότεροι ομογενείς να υποστηρίξουν την Ελληνική Πρωτοβουλία ώστε να υποστηριχθούν περισσότεροι συμπατριώτες μας και περισσότερες δράσεις στην Ελλάδα. 

Ο κ. Λιβέρης σημείωσε ακόμα ότι με την αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα και την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη “έχει δοθεί στην Ελλάδα μια ευκαιρία να αναγεννηθεί όπως ο φοίνικας από τις στάχτες του και να λάβει ηγετική θέση”, ενώ απευθυνόμενος στα κυβερνητικά στελέχη που ήταν παρόντα, ανάμεσά τους ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης και η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, τόνισε με έμφαση ότι “έχουμε υψηλές προσδοκίες από σας”.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του EMEA Group της Coca Cola, Νίκος Κουμέττης, ενώ για την εμπειρία τους από το πρόγραμμα ReGeneration μίλησαν οι Ιωάννης Λαγιόπουλος και Εύη Μπαρούδα, δύο νέοι από την Ελλάδα που, όπως είπαν, το πρόγραμμα τους βοήθησε να βρουν το δρόμο τους στον επαγγελματικό τομέα.

Μια ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση έδωσε ο γνωστός τραγουδιστής, Πάνος Μουζουράκης, ο οποίος ενθάρρυνε τους συνδαιτυμόνες να ενισχύσουν και μάλιστα γενναιόδωρα τις σιωπηρές αλλά και συμβατικές δημοπρασίες για την ενίσχυση του έργου του THI.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία ιδρύθηκε το 2012 και είναι ένα παγκόσμιο, μη κερδοσκοπικό και μη κυβερνητικό ίδρυμα, του οποίου αποστολή είναι η κινητοποίηση των Ελλήνων της διασποράς και της φιλελληνικής κοινότητας να επενδύσουν στο μέλλον της Ελλάδας, μέσα από προγράμματα που εστιάζουν στην αντιμετώπιση της κρίσης, την επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη.  

Πηγή: greeknewsonline.com

Print
2013

Global Hellenism Events

«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω