en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ενημέρωση

Πολλές εκπλήξεις στο 2ο φεστιβάλ «Τιμαρέτη» της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας
Hellenic Parliament / Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017 / Κατηγορίες: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά

Πολλές εκπλήξεις στο 2ο φεστιβάλ «Τιμαρέτη» της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας

Η Ακαδημία Ελληνικής Παιδείας, με έδρα την Αστόρια, καλεί την Ομογένεια να συμμετάσχει στο δεύτερο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικής Τέχνης & Πολιτισμού «Τιμαρέτη», το οποίο θα ξεκινήσει την Πέμπτη 1η Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουνίου.

Το φεστιβάλ, το οποίο υποστηρίζει το Γραφείο Τύπου της Ελλάδας και το Ελληνικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη, είναι αφιερωμένο στα παιδιά.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Κωνσταντίνος Δόικος, μιλώντας στον «Ε.Κ.» επεσήμανε ότι «το φετινό φεστιβάλ είναι πλουσιότερο, και το πιο σημαντικό, προσφέρει μεγαλύτερες και περισσότερες ευκαιρίες στα παιδιά και στις οικογένειές τους να προσεγγίσουν τον ελληνικό πολιτισμό και να περάσουν αξέχαστες στιγμές».

Η ιδέα του φεστιβάλ, όπως ανέφερε η διευθύντρια της Ακαδημίας Δήμητρα Βαρσάμη, γεννήθηκε με στόχο τη διάδοση της Ελληνικής Τέχνης και Πολιτισμού, την εκστρατεία ανεύρεσης χρηματικών πόρων για την ανάπτυξη και υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, τη δωρεάν εκπαίδευση παιδιών των οικονομικά αδύναμων οικογενειών μέσω του προγράμματος της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας, «Sponsor a Student», και την οικονομική βοήθεια για τη σίτιση μαθητών σε ελληνικά σχολεία στην Ελλάδα, μέσω του Ιδρύματος Ελληνικής Αλληλεγγύης.

Η συμμετοχή των μαθητών της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας στο πρώτο φεστιβάλ «Τιμαρέτη», που διοργανώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού. Το σχολικό έτος 2016-2017 διδάχτηκαν την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό 150 παιδιά, ήτοι 48 περισσότερα παιδιά από το έτος 2015-2016.

Οι εγγραφές, όπως σημείωσε η κ. Βαρσάμη, έχουν αρχίσει και θα διαρκέσουν μέχρι και την 25η Ιουνίου και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το 2017-2018 θα είναι ένα από τα πιο υποσχόμενα έτη. Αν και η Ακαδημία έχει την έδρα της στην Αστόρια, αρκετοί μαθητές προέρχονται από το Γουάιτστόουν, το Μπέισαϊντ και άλλες περιοχές του Κουίνς, καθώς επίσης από το Μανχάταν και Νέα Ιερσέη.

Ερωτηθείσα για τα έσοδα του περσινού φεστιβάλ, η κ. Βαρσάμη υπογράμμισε ότι «ξεπέρασαν τις αρχικές προσδοκίες και παρείχαν τη δυνατότητα σε τουλάχιστον δέκα παιδιά οικονομικά αδύνατων οικογενειών να γευτούν τους καρπούς της ελληνικής παιδείας» και ότι «προσέφεραν $1.500 στο Ιδρυμα Ελληνικής Αλληλεγγύης για τα άπορα παιδιά της γενέτειρας». Να σημειώσουμε δε, ότι ο αριθμός των μαθητών που έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα «sponsor a student» και φοιτούν δωρεάν, ξεπερνά τους είκοσι.

»Εφέτος βάλαμε ψηλότερα τον πήχη και πιστεύω ότι οι ομογενείς θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μοναδικά πολιτιστικά δρώμενα και να στηρίξουν τα προγράμματα της Ακαδημίας. Σε όλες τις εκδηλώσεις θα εκτεθούν τα έργα των μαθητών της Ακαδημίας, ενηλίκων και παιδιών, που συμμετείχαν στην τάξη Σχεδίου και Ζωγραφικής, τα οποία θα τεθούν σε πλειστηριασμό», τόνισε η κ. Βαρσάμη.

Η χορωδία της Ακαδημίας θα συμμετάσχει τόσο στη μουσική βραδιά των εγκαινίων του φεστιβάλ, όσο και σε άλλα δρώμενα.

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει την Πέμπτη 1η Ιουνίου, 6:00 μ.μ., με τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Επί Χάρτου» την οποία επιμελείται η Αντωνία Παπατζανάκη και θα φιλοξενείται στην Gallery d’Arte / Paris Koh Fine Arts, 548 West 28th Street, Suite 328, Chelsea, NY 10001 του Μανχάταν.

Πρόκειται για μια ομαδική έκθεση που εστιάζει αποκλειστικά στην τέχνη που δημιουργείται σε χαρτί. Περιλαμβάνει πάνω από είκοσι έργα τέχνης – σχέδια, έργα ζωγραφικής, χαρακτικά, μεικτά μέσα και φωτογραφίες από γνωστούς Ελληνες και Ελληνοαμερικανούς καλλιτέχνες που κατοικούν στη Νέα Υόρκη.

Η τελετή έναρξης του φεστιβάλ θα λάβει χώρα μεθαύριο, Παρασκευή, στις 7:00 μ.μ., στο Χιώτικο Σπίτι στην Αστόρια. Οι μαθητές, οι γονείς και οι προσκεκλημένοι θα απολαύσουν μια μοναδική συναυλία με τη συμμετοχή της Χορωδίας της Ακαδημίας, της Χορωδίας του Παγκυπρίου, Hellenic Voices οf Long Island, του Τάσου Παπαϊωάννου και της Ελένης Ανδρέου.

Για το Σάββατο έχει προγραμματιστεί η παράσταση «Stand-up Comedy» στο Kaufman Studios στην Αστόρια με πρωταγωνίστριες την Αλεξάνδρα Σκένδρου και την Κατερίνα Αλεξάκη.

Την Κυριακή 4 Ιουνίου, 5:00 μ.μ., οι μαθητές που συμμετέχουν στο θεατρικό εργαστήρι «Λόγος και Πράξη» θα παρουσιάσουν στο Χιώτικο Σπίτι στην Αστόρια τις «Ορνιθες» του Αριστοφάνη. Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει η γιορτή της λήξης του σχολικού έτους.

Ενα επίσης σημαντικό γεγονός στο πλαίσιο του φεστιβάλ είναι οι προβολές των βραβευμένων ταινιών από το διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας, στα Kaufman Studios, στο Zukor Theater, 34-12 36th Street Astoria, NY 11106 το διήμερο 9 & 10 Ιουνίου.

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στις 7:00 μ.μ., θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Borderless». Την ίδια ημέρα θα είναι και η πρεμιέρα της ταινίας μικρού μήκους «ΣΟΦΙΑΝ ΖΗΤΕΙ», μια παραγωγή της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας.

Το απόγευμα της Κυριακής 11 Ιουνίου θα διοργανωθεί βραδιά χορού, με συμμετοχή των Χορευτικών της Ακαδημίας, του Λαογραφικού Ομίλου Αμερικής, των Συλλόγων Ηπειρωτών και Ποντίων και του σχολείου του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πορτ Ουάσιγκτον, στην Πλατεία Αθηνών στην Αστόρια.

Πηγή: ekirikas.com

Print
1526

Global Hellenism Events

«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω