en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Κυριακή, 5 Μαΐου 2024

Ενημέρωση

Στη Γερουσία του Καναδά πρόταση για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Στη Γερουσία του Καναδά πρόταση για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Στη Γερουσία του Καναδά πρόταση για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Στη Γερουσία του Καναδά αναμένεται να εισαχθεί από τη νέα χρόνια πρόταση για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και την καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης σε ολόκληρο τον Καναδά, σύμφωνα με δημοσίευμα του makidisblogspot.gr.

Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει:

Η θεσμική κίνηση των γερουσιαστών μας, η πράξη αναγνώρισης της Γενοκτονίας  από την κυβέρνηση του Καναδά, η οποία καλείται να ορίσει την 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης, έχει ήδη συγκεντρώσει τη στήριξη πολλών μελών της Γερουσίας. Στόχος είναι η ψήφιση της σχετικής πρότασης το νέο έτος. Η πρόταση, η οποία έρχεται μετά την ανάγνωριση της Γενοκτονίας από την πρωτεύουσα Οττάβα και την αναγνώριση από την πόλη του Τορόντο, καλεί την κυβέρνηση του Καναδά:

Να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία και να καταδικάσει κάθε προσπάθεια άρνησης ή νόθευσης της ιστορικής αλήθειας, ως κάτι λιγότερο από Γενοκτονία που συνιστά  έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Να ορίσει τη 19η Μαΐου σε όλο τον Καναδά ως Ημέρα Μνήμης για τους Έλληνες που σκοτώθηκαν ή εκδιώχθηκαν.

Χαίρομαι ιδιαιτέρως για την εισαγωγή του ζητήματος της αναγνώρισης της Γενοκτονίας από τη Γερουσία του Καναδά. Είναι μία προσπάθεια δική μας, που έχει ονοματεπώνυμο, διαρκή προσπάθεια, σοβαρότητα, ανιδιοτέλεια, εντιμότητα και πίστη στην τελική νίκη. Είναι ένας αγώνας με πρωταγωνιστές. Από τους συμπατριώτες μας γερουσιαστές  Pana Merchan και  Leo Housakos, το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο, την Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά» και όλους εμάς που παρ' όλες τις δυσκολίες, στο εσωτερικό και το εξωτερικό μέτωπο, πιστεύουμε στην αλήθεια, στο δίκαιο, στην αναγνώριση.

Πριν λίγες μέρες μιλώντας στις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στο Τορόντο του Καναδά και προετοιμάζοντας την εισαγωγή του ζητήματος στη Γερουσία, ανέφερα ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μέτρα που λήφθηκαν κατά των Ελλήνων που ζούσαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία αποτελεί γενοκτονία, όπως ορίζεται από τη σχετική σύμβαση του ΟΗΕ για την Πρόληψη και την Καταστολή του Εγκλήματος της Γενοκτονίας.

Ας μην ξεχνάμε αυτό που έλεγε ο Γκάντι, ότι ο τύραννος, ο δολοφόνος μοιάζει ανίκητος, στο τέλος όμως νικά η αλήθεια. Έτσι, και στον αγώνα αναγνώρισης της Γενοκτονίας και στον Καναδά παρότι ο δολοφόνος και ο αρνητής δείχνουν αήττητοι, στο τέλος θα νικήσει το Δίκαιο, η Ιστορία, η Αλήθεια.

Πηγή: pontos-news.gr

Print
1782

Global Hellenism Events

«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω