en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Κυριακή, 12 Μαΐου 2024

Ενημέρωση

Στο πλευρό των γυναικών το Ελληνοαυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Στο πλευρό των γυναικών το Ελληνοαυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Με αέρα προόδου και αλλαγή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 6 Μαρτίου, στο Normanby House, η ετήσια εκδήλωση με αφορμή τη Διεθνή Μέρα της Γυναίκας, υπό την αιγίδα του Ελληνοαυστραλιανού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (HACCI).

Το θέμα για το 2018 ήταν το “Press for Progress” και αφορά την παρακίνηση και την ένωση φίλων, συναδέλφων και ολόκληρων κοινοτήτων, για να σκεφθούν, να ενεργήσουν και να συμπεριληφθούν στη διάσταση της διαφορετικότητας του αντίθετου φύλου.

«Κάνουμε έκκληση για δράση ώστε να υποστηρίξουμε την ουσιαστική αλλαγή» δήλωσε η Γεωργία Πούλου, πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Φ. Μιρίκλη, επιχειρηματίας με εμπειρία στην εκπαίδευση ηγετών και διευθυντικών στελεχών παγκόσμιας εμβέλειας για την προώθηση της ισότητας και των οικονομικών ευκαιριών που ενισχύουν τις γυναίκες επιχειρηματίες μέσω του εμπορίου και της ανάπτυξης.

Συγχρόνως, ίδρυσε την Κοινοπολιτεία Επιχειρηματιών (CBW), τη μόνη διαπιστευμένη οργάνωση για την ενδυνάμωση των γυναικών που αναγνωρίστηκε από 53 κυβερνήσεις και υπήρξε κύρια εκπρόσωπος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και τη Γενεύη.

Η κ. Μιρίκλη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μίλησε για τη σημασία της πολιτικής σχετικά με την ισότητα των δύο φύλων, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα είναι εφικτά και ότι ενδέχεται να προκύψουν πραγματικές αλλαγές.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάπτυξη των διεθνώς αναγνωρισμένων αρχών της ενδυνάμωσης των γυναικών, οι οποίες, όχι μόνο χρησιμεύουν στην προώθηση της ισότητας των φύλων, αλλά και στη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για τις γυναίκες και την προώθηση της ηγεσίας των γυναικών και της οικονομικής χειραφέτησης.

Οι παρευρισκόμενοι εμπνεύστηκαν από τη διεθνή φιλανθρωπική δουλειά της κ. Μιρίκλη στο Ίδρυμα TX, του οποίου ηγείται, καθώς υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, την εκπαίδευση παιδιών σε περισσότερες από 50 χώρες.

«Οι έρευνες έχουν δείξει ότι όταν οι γυναίκες κερδίζουν το ίδιο με τους άνδρες, απολαμβάνουν πρόσβαση στο νερό, το φαγητό και σε όλες τις βασικές υπηρεσίες, καθώς και την ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν» τόνισε η κ. Μιρίκλη.

Η Γεωργία Πούλου, πρόεδρος του HACCI, δήλωσε ότι είναι πολύ τυχεροί που έχουν μια δυναμική υποστηρίκτρια για τα δικαιώματα των γυναικών σε όλο τον κόσμο όπως η Φ. Μιρίκλη.

«Θα πρέπει να είμαστε πολύ υπερήφανοι που είναι ενεργό μέλος της ελληνοαυστραλιανής μας κοινότητας» κατέληξε.

Πηγή: neoskosmos.com

Print
2177

Global Hellenism Events

«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω