en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Κυριακή, 5 Μαΐου 2024

Ενημέρωση

Συμπόσιο Ελληνικών Σπουδών στο Στόκτον Νέας Ιερσέης
Hellenic Parliament / Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 / Κατηγορίες: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά , Η.Π.Α.

Συμπόσιο Ελληνικών Σπουδών στο Στόκτον Νέας Ιερσέης

Διακόσιοι και πλέον ειδήμονες καθηγητές από την Αμερική και την Ευρώπη αναμένεται αν συμμετέχουν στο 25ο Συμπόσιο του Συνδέσμου Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών, το οποίο θα γίνει στο πανεπιστήμιο Stockton της Νέας Ιερσέης από τις 2 μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2017.

Το Συμπόσιο γίνεται κάθε δύο χρόνια ενώ ο Σύνδεσμος Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών είναι ο αρχαιότερος και μεγαλύτερος στο είδος του σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Το Συμπόσιο θα συμπεριλαμβάνει ομιλίες, κονσέρτα, προβολή ταινιών και κεντρική ομιλία. Θα καλύψει ελληνικά θέματα στα περισσότερα ακαδημαϊκά πεδία και δώσει έμφαση από την περίοδο της Επανάστασης του 1821 μέχρι σήμερα. Επίσης, μεταξύ πολλών άλλων θεμάτων, οι ομιλητές θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν την τρέχουσα προσφυγική κρίση.

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Δρ. Αννα Τριανταφυλλίδου, καθηγήτρια στο Πρόγραμμα Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, του Κέντρου Προχωρημένων Μελετών του Robert Schuman στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτοκαι η οποία θα εξετάσει τη διασταύρωση της μετανάστευσης, της διακυβέρνησης και της εθνικής ταυτότητας στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, αντλώντας συγκεκριμένα παραδείγματα από την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπενθυμίζεται ότι στο πανεπιστήμιο Stockton υπάρχει η αίθουσα η οποία είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο πρωτοπρεσβύτερο καθηγητή Δημήτριο Κωνσταντέλο, ο οποίος πριν από την εκδημία του δώρισε πάνω από τρεις χιλιάδες βιβλία, τα οποία είναι διαθέσιμα προς χρήση από τους καθηγητές, φοιτητές αλλά και την ευρύτερη κοινότητα.

Ο κ. Τομ Παπαδημητρίου, καθηγητής της Ιστορίας και διευθυντής του Pappas Center ο οποίος μαζί με τον κ. Ντέιβιντ Ροεσέλ, καθηγητή της Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας πρώτοι πρότειναν να συγκληθεί το Συμπόσιο Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Stockton είπε ότι «η επιλογή για να γίνει το συμπόσιο εδώ στο Stockton αποτελεί για μας μεγάλη τιμή».

Συμπλήρωσε πως «χαιρόμαστε που ο Σύνδεσμος Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών αναγνωρίζει την δυναμικότητα του ελληνικού μας οργανισμού και των συνεισφορών μας καθώς και την αφοσίωσή μας στον τομέα των Ελληνικών Σπουδών.

Προσβλέπουμε στη μεγάλη ευκαιρία να συνδεθούμε με εκατοντάδες ανθρώπων από παντού στον κόσμο οι οποίο εργάζονται σ’ αυτόν τον ζωντανό και ενδιαφέροντα τομέα».

Το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών θα γίνει στο Stockton Sea view Hotel & Golf Club, ενώ η κεντρική ομιλία στο Stockton University Campus Center Theater.

Στις 27 Δεκεμβρίου 1968, ο νεοσυσταθείς Σύλλογος Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών (ΣΣΕΣ) πραγματοποίησε την πρώτη μεγάλη του συνάντηση στο ξενοδοχείο «Hilton» της Νέας Υόρκης.

Τα μέλη της είχαν ένα φιλόδοξο πρόγραμμα: 1) να συζητήσουν και να εγκρίνουν το καταστατικό, 2) να καθορίσουν το θέμα και τον ομιλητή για τη διάσκεψη του 1969 για τη Σύγχρονη Γλώσσα και 3) να καθιερώσουν ένα τριήμερο διεθνές συμπόσιο με θέμα Ελληνική λογοτεχνία και πολιτισμό.

Από την πρώτη αυτή συνάντηση, ο Σύλλογος Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών έχει αναπτυχθεί από μικρή ομάδα πανεπιστημιακών, αρχικά, σε ένα τεράστιο δίκτυο μελετητών και φοιτητών από όλο τον κόσμο που μελετούν τη σύγχρονη ελληνική (και κυπριακή) λογοτεχνία, ιστορία και πολιτισμό στη σύγχρονη εποχή.

Πηγή: ekirikas.com

Print
1546

Global Hellenism Events

«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω