en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024

Ενημέρωση

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ
Hellenic Parliament / Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 / Κατηγορίες: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά , Η.Π.Α.

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ

Εγκάρδια συνάντηση είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ στο επίσημο Προεδρικό Γραφείο (γνωστό ως «Oval Office»), την Τρίτη 16 Ιουλίου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πενς, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Αλεξ Αζάρ, ο οποίος είχε εκπροσωπήσει τον πρόεδρο κ. Τραμπ και την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών στην ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου το Σάββατο 22 Ιουνίου και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Καρλούτσος.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου από την Ουάσιγκτον λίγη ώρα έπειτα από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο κ. Τραμπ και απαντητικά στην ερώτηση πώς ήταν η συνάντηση με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, είπε πως «ήταν πολύ φιλική και εγκάρδια. Ο Πρόεδρος ήταν εξαιρετικά χαρούμενος και εξέφρασε την ικανοποίησή του που συναντηθήκαμε. Τον ευχαρίστησα για τη συμπαράστασή του για τους Χριστιανούς όλου του κόσμου και ιδιαίτερα για τη συμπαράστασή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος είπε ακόμα πως «τον ευχαρίστησα για το συγχαρητήριο γράμμα του για την εκλογή και ενθρόνισή μου. Του είπα ότι το δημοσίευσα σε μετάφραση και στα Ελληνικά για να κυκλοφορήσει σ’ όλον τον Κόσμο και τον προσκάλεσα να μας επισκεφθεί στην Αρχιεπισκοπή στη Νέα Υόρκη και απάντησε ευχαρίστως θα έλθω. Επίσης, τον ευχαρίστησα για την εκπροσώπησή του στην ενθρόνιση δια του υπουργού Υγείας Αλεξ Αζάρ.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως «είπαν στον Πρόεδρο ότι ετοιμαζόμαστε για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες μελλοντικά και ότι είπε πως ευχαρίστως θα τον δει όταν έλθει ο Οικουμενικός Πατριάρχης».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος συναντήθηκε επίσης με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πενς, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Τζον Μπόλτον και τον υπουργό Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος.

Το εσπέρας της ίδια μέρας, ο Αρχιεπίσκοπος συμμετείχε σε επίσημο δείπνο στο Metropolitan Club της Ουάσιγκτον, το οποίο παρέθεσε προς τιμήν του το Τάγμα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπό την ηγεσία του Δρ. Αντωνίου Λυμπεράκη, με την υψηλή παρουσία του Μακαριώτατου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου.

Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε στην παρουσία του Πατριάρχη Θεοφίλου πως «κάθε φορά που η Σεπτή Κορυφή της Σιωνίτιδος Εκκλησίας βρίσκεται ανάμεσά μας, αισθανόμαστε κατά ένα πολύ πραγματικό και απτό τρόπο την ευλογία και τη χάρη του Παναγίου Τάφου, τη θυσιαστική αγάπη του πανσέβαστου Γολγοθά και την οσμή του ουρανού η οποία εκχύνεται από κάθε γωνιά της Αγίας Γης όπου ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός βάδισε, δίδαξε και πρόσφερε τη σωτηρία του κόσμου».

Στον χαιρετισμό του ο Δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης, Διοικητής του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων, απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο είπε: «Σεβασμιώτατε βρισκόμαστε απόψε εν μέσω φίλων, Μελών προηγούμενων και της τωρινής κυβέρνησης των ΗΠΑ, εκλεκτών μελών του Κογκρέσου, ηγετών των Ελληνοαμερικανικών Οργανώσεων, των τοπικών μας ιερέων και των πρεσβυτερών τους, και αδελφών Αρχόντων, των οποίων η κοινή και συλλογική επιθυμία είναι η αναζήτηση και ολοκληρωτική και αδέσμευτη θρησκευτική ελευθερία της Αγίας και Μεγάλης Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως».

Πηγή: ekirikas.com

Print
1728

Global Hellenism Events

«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω