en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Σάββατο, 4 Μαΐου 2024

Ενημέρωση

Το «Paradigm Award» του PanHellenic Scholarship Foundation στον Ράινς Πρίμπους
Hellenic Parliament / Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 / Κατηγορίες: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά , Η.Π.Α.

Το «Paradigm Award» του PanHellenic Scholarship Foundation στον Ράινς Πρίμπους

Το PanHellenic Scholarship Foundation (Πανελλήνιο Ιδρυμα Υποτροφιών, PSF) ανακοίνωσε πως ο ομογενής Ράινς Πρίμπους (Reince Priebus) θα τιμηθεί φέτος με το «Paradigm Award» (Βραβείο Παραδείγματος).

O κ. Πρίμπους κατέχει αυτή τη στιγμή τη θέση του προέδρου και επικεφαλής στρατηγικής της Michael Best & Friedrich LLP. Υπήρξε προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, όντας ο πρώτος Ελληνοαμερικανός σε αυτή τη θέση, σύμφωνα με το PSF.

Ο Ράινς Πρίμπους γεννήθηκε στη Νέα Ιερσέη. Γονείς του η Δήμητρα Πιτσιλαδή (Dimitra Pitsiladis) και ο Ρίτσαρντ Πρίμπους (Richard Priebus). Ο πατέρας του υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό στην Αιθιοπία πριν γνωρίσει την μητέρα του στο Σουδάν, όπου εργαζόταν στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Αν και η Δήμητρα γεννήθηκε στο Χαρτούμ του Σουδάν η οικογένειά της κατάγεται από τη Μυτιλήνη της Λέσβου. Η οικογένεια Πρίμπους τελικά μετακόμισε μεσοδυτικά και εγκαταστάθηκε στην Κενόσα του Ουισκόνσιν.

«Ως παιδί στο Ουισκόνσιν, μεγάλωσα πηγαίνοντας στην ελληνοορθόδοξη εκκλησία όπου περιτριγυριζόμουν από μία ισχυρή, στηριγμένη στην πίστη κοινότητα. Οι αξίες που άκουσα από την Αγία Γραφή και έγινα μάρτυρας σε πράξεις αυτής κοινότητας με βοήθησε στο να διαμορφώσω τον χαρακτήρα μου και μου έμαθε τι σημαίνει να ζεις μία ζωή καλυμμένη με πίστη και καθοδηγούμενη από αρχές», δήλωσε ο κ. Πρίμπους.

Ο ίδιος ήταν εθελοντής κατά την πρώτη πολιτική εκστρατεία στην οποία συμμετείχε στα 16 του χρόνια, πριν αποφοιτήσει από το λύκειο Tremper στην Κενόσα.

Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Ουινσκόνσιν. Πήρε το πτυχίο του cum laude στα Αγγλικά και την Πολιτική Επιστήμη πριν εγγραφεί στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου του Μαϊάμι.

Ενώ σπούδαζε εκεί υπηρέτησε ως γραμματέας στο Εφετείο του Ουισκόνσιν, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ουισκόνσιν και στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στην Νότια Περιφέρεια Φλόριδας. Εκανε πρακτική στο NAACP Legal Defense Fund στο Λος Αντζελες πριν αποφοιτήσει ως Juris Doctor με έπαινο.

Ο κ. Πρίμπους έχει μακρά ιστορία στην πολιτική από εθελοντής ακόμη, φτάνοντας ως τα υψηλότερα αξιώματα στην πολιτική σκηνή του Ουισκόνσιν. Το 2009 υπηρέτησε ως γενικός σύμβουλος στην Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών, πριν εκλεγεί για να υπηρετήσει ως πρόεδρος της το 2011.

Επέβλεψε μία σημαντική στροφή στην Επιτροπή -διασώζοντας τα οικονομικά, διορθώντας τη λειτουργία και επανακτώντας την επαφή με τη βάση. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, οι Ρεπουμπλικανοί επέκτειναν την πλειοψηφία τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων, επανέκτησαν τη Γερουσία και τελικά κέρδισαν την Προεδρία το 2016.

Αφησε τη θέση του ως ένας από τους πιο πετυχημένους προέδρους κόμματος στην ιστορία των ΗΠΑ, επεσήμανε το σχετικό ανακοινωθέν.

Ο κ. Πρίμπους είναι περήφανος Ελληνοαμερικανός, υποστηρίζει τα ελληνικά θέματα και τα θέτει υπόψη της κοινής γνώμης στην Αμερική, όπως τόσο το έχουν ανάγκη. Είναι ένθερμος υποστηρικτής των σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδας, ενώ στηρίζει ισχυρά και τις ελληνικές αξίες, όπως η ελευθερία του λόγου, της πίστης και της εκπαίδευσης.

Το 2011 ο κ. Πρίμπους έγινε Αρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, του τάγματος του Αγίου Ανδρέα του Αποστόλου.

Η απονομή στον κ. Πρίμπου από το PanHellenic Scholarship Foundation θα γίνει στις 16 Ιουνίου του 2018.

Πηγή: ekirikas.com

Print
1797

Global Hellenism Events

«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω