en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024

Ενημέρωση

Έλληνας Σεφ στη Λίστα με τους Εκατό Καλύτερους στον Κόσμο

Έλληνας Σεφ στη Λίστα με τους Εκατό Καλύτερους στον Κόσμο

Έλληνας Σεφ στη Λίστα με τους Εκατό Καλύτερους στον Κόσμο

Ενας Ελληνας σεφ, ο Αντώνης Δρακουλαράκος, βρίσκεται στους εκατό καλύτερους παγκοσμίως, σύμφωνα με την ετήσια λίστα που ανακοίνωσε το γαλλικό περιοδικό «Le Chef» στο συνεδριακό κέντρο Grimaldi Forum στο Μονακό, στο πλαίσιο του 1ου παγκόσμιου συνεδρίου «Chefs World Summit».

Σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου ενώπιον επιτροπής του περιοδικού, αποτελούμενης από 534 σεφ από κάθε γωνιά της υφηλίου, βραβευμένους με δύο και τρία αστέρια Michelin, έδωσαν το «παρών» για τρίτη συνεχή χρονιά μερικές από τις πιο διακεκριμένους επαγγελματίες, παγκοσμίως, από τον χώρο της γαστρονομίας.

Στην πρώτη θέση της λίστας βρέθηκε ο Alain Passard του εμβληματικού L’ Arpège στο Παρίσι, το οποίο κρατά τα τρία αστέρια Michelin του για περισσότερο από δύο δεκαετίες, με τους Martin Berasategui και Pierre Gagnaire των ομώνυμων εστιατορίων ν’ ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Η κορυφαία δεκάδα έχει γαλλικό άρωμα κατέχοντας τη μερίδα του λέοντος με πέντε θέσεις, ενώ η γαλλική κυριαρχία επιβεβαιώνεται και στην υπόλοιπη λίστα, στην οποία η παρουσία επιφανών Γάλλων σεφ είναι κάτι παραπάνω από απλά αισθητή.

Ο Έλληνας «sushi master» Αντώνης Δρακουλαράκος, βρίσκεται στην εκατοστή θέση, σε παγκόσμιο επίπεδο, κατακτώντας μια σημαντική διάκριση και εκπροσωπώντας τη χώρα μας σ’ ένα κορυφαίο γαστρονομικό event.

O ίδιος συστήνεται ως επαγγελματίας μάγειρας με αγαπημένη πρώτη ύλη το ψάρι. Μάλιστα το 2014 για 3 μήνες έζησε στο Τόκιο, ώστε να εξειδικευτεί στην υψηλή αλλά και λαϊκή τέχνη του σούσι.

Πριν από περίπου ένα χρόνο έστησε ένα 12θέσιο sushi bar στην Πλάκα, στο οποίο αποδίδει την ιαπωνική κουζίνα σεβόμενος τα πρότυπα που διδάχτηκε στην «Tokyo Sushi Academy», στην Ιαπωνία.

Εργάστηκε σε μικρά και μεγαλύτερα μαγαζιά επιλέγοντας στην πορεία να εξειδικευτεί στην «υψηλή αλλά και λαϊκή τέχνη του σούσι», όπως την αποκαλεί. Οι σπουδές του στις φυσικές επιστήμες τον βοήθησαν να κατανοήσει σε βάθος το επάγγελμα που, τελικά, επέλεξε και έθεσαν τις βάσεις για να το ασκήσει με επιτυχία.

«Αξίζει σε ένα τόσο καλοκουρδισμένο σύμπαν να πηγαίνεις σε μια δουλειά που την ευχαριστιέσαι» δηλώνει ο καταξιωμένος σεφ, o οποίος συμπυκνώνει τη φιλοσοφία του – και ενδεχομένως το μυστικό της επιτυχίας- σε αυτή τη φράση.

Πηγή: ert.gr

Print
1727

Global Hellenism Events

«Νοέμβριος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω