en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024

Ενημέρωση

Διατύπωση προτεραιοτήτων της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς από τον πρόεδρό της κ. Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη
Βουλή των Ελλήνων / Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015 / Κατηγορίες: Αρχική, , Κοινοβουλευτικά

Διατύπωση προτεραιοτήτων της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς από τον πρόεδρό της κ. Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη

Διατύπωση προτεραιοτήτων της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς από τον πρόεδρό της κ. Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής ο Πρόεδρός της κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης έθεσε τις εξής προτεραιότητες:

 Ανάγκη συγκρότησης Εθνικής Στρατηγικής για τον Απόδημο Ελληνισμό σε πνεύμα συναντίληψης, συνεννόηση και συναίνεσης, στη βάση των δημοκρατικών αρχών, του ουμανισμού και του πολιτισμού.

Καταγραφή, αποτύπωση (ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία) του ομογενειακού ελληνισμού με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών και τη συνεργασία της ΕΛ. ΣΤΑΤ.

Διατήρηση και ενίσχυση της ελληνικής πολιτιστικής ταυτότητας στις χώρες υποδοχής, με την ταυτόχρονη δυναμική ένταξη των αποδήμων στα δρώμενα της "νέας πατρίδας". Διαπολιτισμική παιδεία.

Η ενίσχυση των υπαρχόντων θεσμών και δεσμών Αποδήμων-Εθνικού Κέντρου και η ανάδειξη νεών στη βάση των αμοιβαίων συμφερόντων. Η ενδυνάμωση της δυνατότητάς τους να μεγιστοποιούν τη χρησιμότητά τους και την επιρροή τους στη χώρα που ζουν με αμοιβαία επωφελείς πρωτοβουλίες, δράσεις και παρεμβάσεις. Συντονισμός και συνεργασία με την ΠΑΔΕΕ.

Παιδεία ομογενών-ενίσχυση και προώθηση της ελληνικής γλώσσας, με την αξιοποίηση τόσο των τμημάτων των πανεπιστημίων, όσο και των ινστιτούτων-κέντρων ελληνικής γλώσσας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Προτεραιότητα στον τομέα της Οικονομίας με στόχο την προσέλκυση μικρών και μεγάλων επενδύσεων από Ομογενείς στην Ελλάδα.

Διαφάνεια, έλεγχος και απόλυτα κοστολογημένες πρωτοβουλίες της Επιτροπής.

Αντιμετώπιση φαινομένων γραφειοκρατίας και κακοδιοίκησης, μέσα από τη λειτουργία Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών Ομογενών.

Θεσμοθέτηση Διυπουργικού Οργάνου για τη συνολικοποίηση της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής και την αποφυγή αποσπασματικών πολιτικών και μη συναρθρωμένων μέτρων πολιτικής.

Ενίσχυση της δορυφορικής ΕRTSAT της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και της ΕΡΤ3 με στόχο την καλύτερη ενημέρωση και πληροφόρηση των Αποδήμων, καθώς την αξιοποίηση των Ομογενειακών Μέσων.

Άμεση μέριμνα για το νέο μεταναστευτικό ρεύμα από νέους επιστήμονες, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών. Η πατρίδα ηττήθηκε αφού δεν κατάφερε να κρατήσει στους κόλπους της και να προσφέρει εργασία στους νέους επιστήμονες.

Η ψήφος των ομογενών είναι θέμα που χρήζει ειδικής συνεδρίασης μετά από σχετική επεξεργασία.

Συνταξιοδοτικό – ασφαλιστικό ομογενών. Ανοιχτή γραμμή με τον οργανωμένο ομογενειακό Ελληνισμό. Κοινότητες, ομοσπονδίες, σύλλογοι καθώς και δίκτυα επιχειρηματιών, καθηγητών, καλλιτεχνών, επιστημόνων, δημοσιογράφων, που διακρίνονται και διαπρέπουν στις χώρες υποδοχής. 

Print
1267

Global Hellenism Events

«Οκτώβριος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω