en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024

Ενημέρωση

Ομογενείς που εμπνέουν και συγκινούν στους φετινούς βραβευθέντες του HACCI
Hellenic Parliament / Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 / Κατηγορίες: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά , Αυστραλία

Ομογενείς που εμπνέουν και συγκινούν στους φετινούς βραβευθέντες του HACCI

Για ακόμη μια χρονιά και σε μια κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων στο κέντρο της Μελβούρνης, απονεμήθηκαν τα καθιερωμένα 7 βραβεία του HACCI.

Το πιο σημαντικό βραβείο δόθηκε προς την λήξη της εκδήλωσης.

Είναι το Βραβείο «Σπύρος Σταμούλης» για την συνολική προσφορά ομογενή προς την ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία - The "Spiros Stamoulis" Lifetime Achievement Award, το οποίο φέτος απονεμήθηκε στον Γιώργο Παππά, στον απερχόμενο πρύτανη του Πανεπιστημίου Βικτώριας (Victoria University).

O κ. Παππάς, γεννημένος στην Ρόδο, εργάστηκε για χρόνια στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος επιχειρήσεων και θεωρείται από τους πιο επιτυχημένους στον τομέα του στην Αυστραλία. Έχει εργαστεί στο Γραφείου του Πρωθυπουργού της Βικτώριας όπως και στο γραφείο του Ελεγκτή για τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Άμυνας της Αυστραλίας. 

Το πρώτο βραβείο της βραδιάς, το Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας - The Business Excellence Award δόθηκε στην επιχειρηματία Μαρία Μαυρίκου.

Γεννημένη στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο Βαρούσι Αμμοχώστου, ήταν μόλις 40 ημερών βρέφος όταν πραγματοποιήθηκε η τουρκική εισβολή, και δυο χρόνια αργότερα μετανάστευσε στην Αυστραλία με τους γονείς της. 

Η κ. Μαυρίκου αρχικά εργάστηκε ως καθηγήτρια Αγγλικών για παιδιά μεταναστών, αλλά την κέρδισε ο μεταλλευτικός κλάδος, ένας τομέας της οικονομίας που όταν ξεκίνησε δεν υπήρχαν γυναίκες, όπως δήλωσε στο πρόγραμμά μας.

Μεταξύ των νικητών και ένας δημοσιογράφος

Πρόκειται για τον αθλητικογράφο Ηλία Ντονούδη, ο οποίος παρέλαβε το Bραβείο Αριστείας για διάκριση στον Αθλητικό Χώρο - The Sporting Excellence Award.

Στον συγκινησιακά φορτισμένο λόγο του, ο κ. Ντονούδης είπε ότι συμπληρώνει σύντομα μισό αιώνα στην δημοσιογραφία, ενώ λίγο αργότερα μιλώντας στο Πρόγραμμά μας είπε ότι δεν πρόκειται να τα παρατήσει, ενώ τα παραδώσει το βραβείο στα παιδιά και τα εγγόνια του.

Το Βραβείο Επαγγελματικής Αριστείας - The Professional Excellence Award δόθηκε στον επιχειρηματία Παναγιώτη Κονιδάρη, ο οποίος αυτή τη στιγμή εργάζεται σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία οικονομικών συμβούλων, ενώ έχει ειδικευτεί στην έμμεση φορολογία και πιο συγκεκριμένα στον Φόρο Αγαθών και Υπηρεσιών.

Το Βραβείο «Χρήστος Σαρισταύρος» για Νέους Επιχειρηματίες - The "Christos Saristavros" Young Achievers Award, δόθηκε στον επιχειρηματία Δημήτρη Γιαμαρέλο, ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρίας στην Μελβούρνη.

Το Βραβείο Αριστείας σε Γυναίκα Επιχειρηματία - The Women of Influence Award δόθηκε στην Φρίντα Μυρικλή, ο οποία πρόσφατα αναδείχτηκε ως η «Καστελλοριζιά της Χρονιάς» από την Ένωση Καστελλοριζίων Βικτώριας.

Η κ. Μιρικλή ασχολείται στον χώρο της υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα τελευταία 25 χρόνια και έχει εργαστεί στα Ηνωμένα Έθνη και σε πολλούς μη κυβερνητικούς οργανισμούς.

Τέλος, το Βραβείο για Υπηρεσίες προς την Ευρύτερη Κοινότητα - The Community Service Award δόθηκε στην Μαρία Στρίντζου, η οποία εδώ και 30 και πλέον χρόνια έχει εργαστεί για άπορα και ορφανά παιδιά στην Αφρική, ενώ ανεκτίμητο είναι το έργο της στα ορφανά της περιοχής Tigray στη βόρεια Αιθιοπία.

Και όπως είπε στο Πρόγραμμά μας, η γενναιόδωρη προσφορά των Ελλήνων της Αυστραλίας είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή.

Πηγή: sbs.com.au

Print
1316

Global Hellenism Events

«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω