en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2024

Ενημέρωση

Παγκόσμια διάκριση για Έλληνα επιστήμονα της Αυστραλίας
Βουλή των Ελλήνων / Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019 / Categories: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά , Αυστραλία

Παγκόσμια διάκριση για Έλληνα επιστήμονα της Αυστραλίας

Ένας Έλληνας επιστήμονας της Αυστραλίας συμπεριελήφθη στην παγκόσμια λίστα με τους κορυφαίους ερευνητές όλων των εποχών (highly cited researchers 2019), που περιέχει τους ερευνητές με τις περισσότερες αναφορές του ερευνητικού τους έργου.

Πρόκειται για τον Εμμανουήλ Σταματάκη, καθηγητή της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Σίδνεϊ, ο οποίος γεννήθηκε και σπούδασε στην Ελλάδα, πριν ανοίξει τα φτερά του για το εξωτερικό και τελικά να καταλήξει στην Αυστραλία.

Μερικές από τις μελέτες του καθηγητή Σταματάκη έχουμε δημοσιεύσει και στον «Νέο Κόσμο».

Μια απ’ αυτές αναφέρει ότι δεν έχει σημασία αν κάποιος τρέχει πολύ ή λίγο, αρκεί να τρέχει και αυτό θα του δώσει έξτρα χρόνια ζωής, το ίδιο και ο χορός.

Στη λίστα, highly cited researchers 2019, που δημοσιεύεται κάθε χρόνο, εμφανίζονται και άλλοι Έλληνες επιστήμονες.

Aπό τα περίπου εννέα εκατομμύρια ερευνητών που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως συντάσσεται ο πίνακας με τους καλύτερους 6.200 ερευνητές, το έργο των οποίων είναι σημαντικό, έχεισυγκεκριμένους δείκτες, και αποτελεί συγχρόνως πηγή για τις εργασίες άλλων ερευνητών.

Συγκεκριμένα, δεκατέσσερις Έλληνες πανεπιστημιακοί περιλαμβάνονται στη λίστα των 6.200 επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, που προκύπτει από την απήχηση του έργου τους για την τελευταία 11ετία. Ο σχετικός κατάλογος με τίτλο «The Highly Cited Researchers» συντάσσεται από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Thomson Reuters, στο πλαίσιο του project Clarivate Analytics, και στηρίζεται στα δεδομένα της ερευνητικής βάσης δεδομένων Web of Science. Από το σύνολο των επιστημόνων της λίστας, οι 3.700 κατατάσσονται σε 21 συγκεκριμένα επιστημονικά πεδία και τομείς και οι 2.500 στην κατηγορία των διεπιστημονικών πεδίων και τομέων.

Οι Έλληνες πανεπιστημιακοί που διακρίθηκαν είναι οι: Νίκος Απέργης (King Abdulaziz University και Πανεπιστήμιο Πειραιά, Economics & Business), Χάρης Γαλανάκης (King Saud University και Εργαστήρια Γαλανάκης, Agricultural Sciences), Ευάγγελος Γιακουμής (ΕΜΠ – Engineering), Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος (Πανεπιστήμιου Αθηνών – Clinical Medicine), Γιώργος Καραγιαννίδης (ΑΠΘ – Computer Science), Δημήτριος Ρακόπουλος (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης & ΕΜΠ – Engineering), Κωνσταντίνος Ρακόπουλος (ΕΜΠ – Engineering), Γεωργία Σαλάντη (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και University of Bern-Cross-Field), Ματθαίος Σανταμούρης (University of New South Wales Sydney και Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εngineering), Ματθαίος Φαλάγγας (Tufts University και Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», Cross-Field), Κωνσταντίνος Φαρσαλίνος (King Abdulaziz University και Πανεπιστήμιο Πατρών – Cross Field), Γεράσιμος Φιλιππάτος (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πανεπιστήμιο Κύπρου – Clinical Medicine), Νίκος Χατζηαργυρίου (ΕΜΠ και Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας – Engineering), και η Άρτεμις Χατζηγεωργίου (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ – Biology & Biochemis).

Πηγή: panhellenicpost.com

Print
1553

Global Hellenism Events

«Δεκέμβριος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Privacy Statement
Επιστροφή πάνω