en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2024

Ενημέρωση

Νέο βραβείο για την Ελληνίδα βιολόγο Ελένη Αντωνιάδου

Νέο βραβείο για την Ελληνίδα βιολόγο Ελένη Αντωνιάδου

Νέο βραβείο για την Ελληνίδα βιολόγο Ελένη Αντωνιάδου

Συνεχίζει να μαζεύει διακρίσεις και διεθνή βραβεία η 29χρονη Ελληνίδα βιολόγος Ελένη Αντωνιάδου που φέτος θα τιμηθεί με τo Βραβείο «Επιστήμης & Έρευνας 2016» θα βραβευτεί από τα Διεθνή Βραβεία G. Sciacca. 

Η Αντωνιάδου είναι ερευνήτρια Βιολόγος και συν-ιδρύτρια της start up «Μεταμόσχευση χωρίς Δωρητές (Transplants Without Donors), με στόχο την από βιοϋλικά και βιοκύτταρα. 

Η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων G.Sciacca, Αρχαιολόγος –Επικοινωνιολόγος, Βίκυ Μπαφατάκη, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για όλους τους Έλληνες που για 2η χρονιά το Βραβείο Επιστήμης πηγαίνει σε ελληνικά χέρια, στην εξαιρετική επιστήμονα, στη Βιολόγο της NASA, Ελένη Αντωνιάδου. Επίσης, είναι συγκινητική στιγμή για μένα και για τους συνεργάτες μου, όταν ηχηρά ονόματα Ελλήνων επιστημόνων επιβραβεύονται για την τεράστια προσφορά τους στην Επιστήμη και στην ανθρωπότητα. Είναι τα λαμπερά στολίδια που δίνουν ελπίδα σε μια ραγισμένη Ελλάδα».

Η Αντωνιάδου σπούδασε στην Ελλάδα πληροφορική με εφαρμογές στη Βιοϊατρική, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στα αντικείμενα «Βιομηχανική», «Νανοτεχνολογία και Αναγεννητική Ιατρική» και στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων για Βιοεπιστήμονες» στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Ασχολείται επισταμένα με την διερεύνηση της δυνατότητας αποκατάστασης της λειτουργίας των οργάνων και των ιστών, με τη βοήθεια των βλαστικών κυττάρων, η οποία γνωρίζει μεγάλη άνθιση τα τελευταία χρόνια.  

Σε μία παλιότερη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στη LiFO , ερωτηθείς για πως νιώθει με όλα αυτά που μπορεί και πετυχαίνει μέσα από την επιστημονική της έρευνα είχε δηλώσει:  

«Αισθάνομαι δέος και συγκίνηση κάθε φορά που παρακολουθώ ένα άψυχο βιοϋλικό να παίρνει ζωή. Μια στιγμή που με έχει συγκλονίσει σαν επιστήμονα, ήταν όταν μπήκα στην αίθουσα ελέγχου του Voyager 1 που εκτοξέυτηκε το 1977 και σήμερα βρίσκεται στο πιο μακρυνό σημέιο του ηλιακού μας συστήματος. Ξαφνικά, ο επικεφαλής του προγράμματος μου έδειξε στην γιγαντιαία οθόνη μια μικρή κουκίδα σ'ένα χαοτικό απέραντο χώρο που σου κόβει την ανάσα και μου είπε «εδώ είμαστε εμείς, αυτή είναι η Γη». Πιστεύω στο θάυμα της ζωής και νιώθω πραγματικά τυχερή για όλα όσα βιώνουμε σ'αυτόν τον μικρό πλανήτη, μα πάνω απ'όλα πιστέυω στην αγάπη, την αλληλεγγύη και την προσωπική ευθύνη».

Πηγή: lifo.gr  
Print
1599

Global Hellenism Events

«Νοέμβριος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω