en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2024

Ενημέρωση

Δωρεά του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας στα Χωριά SOS
Hellenic Parliament / Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 / Κατηγορίες: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά , Η.Π.Α.

Δωρεά του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας στα Χωριά SOS

Επιταγή 150.000 δολαρίων παρέδωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) Έντι Ζεμενίδης στα Παιδικά Χωριά SOS, στα γραφεία της οργάνωσης στην Ουάσιγκτον. Τα χρήματα αποτελούν μέρος του ποσού που συγκέντρωσε η ελληνοαμερικανική οργάνωση μέσα σε ελάχιστα 24ωρα για την ανακούφιση των πληγέντων, μετά το πέρασμα των καταστροφικών πυρκαγιών στο Μάτι.

 Όπως λέει ο κ. Ζεμενίδης «είμαστε περήφανοι που συνεργαστήκαμε για μια ακόμη φορά με τα Παιδικά Χωριά SOS, για να βοηθήσουμε τα ορφανά παιδιά στην Ελλάδα», προσθέτοντας: «σε μια κρίση, τα πιο ευάλωτα θύματα είναι πάντοτε τα παιδιά. Είμαστε βέβαιοι ότι τα Παιδικά Χωριά SOS θα προσφέρουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα στα παιδιά και θα τα βοηθήσουν να ξεπεράσουν τις τραυματικές στιγμές που έζησαν».

Δεκαεφτά παιδιά από το Λύρειο Ίδρυμα που κάηκε ολοσχερώς θα μεταφερθούν στα Παιδικά Χωριά SOS, όπου θα παραμείνουν περίπου έναν χρόνο, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης των εγκαταστάσεων του ορφανοτροφείου.

Τα Παιδικά Χωριά SOS κλήθηκαν να ανταποκριθούν άμεσα στο αίτημα της κυβέρνησης για τη φιλοξενία των παιδιών. Αυτό κατέστη δυνατόν με τη βοήθεια της HALC, η οποία σε επικοινωνία με σειρά Ιδρυμάτων και Οργανώσεων αναζητούσε τρόπο να διοχετεύσει τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής των Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαππας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην ελληνοαμερικανική οργάνωση. «Eίμαστε ευγνώμονες διότι η HALC ένωσε για μια ακόμη φορά τις δυνάμεις της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στο έργο στήριξης των πιο ευάλωτων παιδιών. Η άμεση δέσμευση της οργάνωσης μας επέτρεψε να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε ταχύτατα στις ανάγκες των παιδιών και να διασφαλίσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα» τόνισε.

Το «παρών» στην εκδήλωση για την παράδοση της επιταγής έδωσε και ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Χάρης Λαλάκος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια έφερε αποτελέσματα τόσο γρήγορα σε μια περίοδο ανάγκης. Όπως σημείωσε, «η ελληνοαμερικανική κοινότητα έδειξε για μια ακόμα φορά τα τρομερά αντανακλαστικά της, τα οποία αποδεικνύουν ότι διατηρεί τις σχέσεις της με την μητέρα πατρίδα». 

Πηγή: amna.gr

Print
1909

Global Hellenism Events

«Οκτώβριος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω