en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2024

Ενημέρωση

Ο Πρωθυπουργός Σκοτ Μόρρισον στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης
Hellenic Parliament / Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 / Κατηγορίες: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά , Αυστραλία

Ο Πρωθυπουργός Σκοτ Μόρρισον στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρρισον επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης στο κέντρο της πόλης. Ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Μόρρισον επισκέπτεται το νέο οίκημα της Κοινότητας στην οδό Lonsdale Street η κατασκευή του οποίο ολοκληρώθηκε εδώ και πάνω από 4.5 χρόνια.

Εκεί, λοιπόν, στο Ελληνικό Κέντρο, λίγες εβδομάδες πριν την παρουσίαση του επόμενου ομοσπονδιακού προϋπολογισμού και λίγο πριν τις αναμενόμενες εθνικές εκλογές του Μαΐου, ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων, άκουσε και απάντησε στα αιτήματα της Ελληνικής Κοινότητας όπως αυτά εκφράστηκαν από τον πρόεδρό της, Βασίλη Παπαστεργιάδη.

Ο πρωθυπουργός ήταν φειδωλός στις δηλώσεις του και σε ερώτημά μας απάντησε ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον επόμενο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για να δούμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Τα αιτήματα της Κοινότητας προς τον κ. Μόρρισον

Ο πρόεδρος της Κοινότητας, Βασίλης Παπαστεργιάδης δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός άκουσε πολύ προσεκτικά τα αιτήματα της Κοινότητας στη κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν οι δυο άντρες και μακριά από τις κάμερες και τα μικρόφωνα.

Λίγο μετά την συνάντησή τους, ο κ. Παπαστεργιάδης, μιλώντας στο Ελληνικό Πρόγραμμα, δήλωσε ότι τα ζητήματα που τέθηκαν στο τραπέζι είχαν να κάνουν με την ελληνομάθεια και την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία της Βικτώριας, για τους ελληνικής καταγωγής συνταξιούχους, με τους νεοαφιχθέντες Έλληνες μετανάστες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όταν φτάνουν στην Αυστραλία.

Ο κ. Παπαστεργιάδης ανάφερε στον κ. Μόρρισον και τον ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Θερμά λόγια για τον Ελληνισμό της Αυστραλίας

«Είναι αδύνατο να σκεφτόμαστε την Μελβούρνη και να μην αναφερόμαστε στους Έλληνες της πόλης αυτής», δήλωσε αρχικά ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

«Αυτές οι δυο ιδέες είναι αναπόσπαστες. Οι Έλληνες της Αυστραλίας δεν έκτισαν απλά μια υπέροχη Μελβούρνη, αλλά και ένας υπέροχο έθνος» (σ.σ. εννοώντας το αυστραλιανό). 

Ο Σκοτ Μόρρισον αναφέρθηκε στους Ελληνοαυστραλούς φίλους του που έχει σε κάθε σχεδόν μεριά της Αυστραλίας. Είπε ότι οι Έλληνες είναι πολύ δεμένοι και είναι στην πρώτη γραμμή όταν χρειάζεται να βοηθήσουν τους συμπατριώτες τους στην Ελλάδα, είτε με την οικονομική κρίση είτε και πέρυσι με τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής.

Τέλος αναφέρθηκε και στην συνεισφορά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην ανέγερση του κτιρίου της Κοινότητας. «Θα συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε στο έργο της Κοινότητας», τόνισε για να τον διακόψει ο κ. Παπαστεργιάδης που επεσήμανε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ενισχύσει με δυο εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του κτιρίου.

Πηγή: sbs.com.au

Print
1653

Global Hellenism Events

«Οκτώβριος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω