en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024

Ενημέρωση

Ψήφισμα υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα κατατέθηκε στο Αμερικανικό Κογκρέσο
Hellenic Parliament / Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019 / Κατηγορίες: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά , Η.Π.Α.

Ψήφισμα υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα κατατέθηκε στο Αμερικανικό Κογκρέσο

Ψήφισμα που καλεί την Μ. Βρετανία να επιστρέψει τα μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα, το έθνος καταγωγής τους, κατέθεσαν τρία μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου.

Το ψήφισμα κατατέθηκε από την Carolyn B. Maloney, συμπρόεδρο του Κογκρέσου για τα Ελληνικά Θέματα, τον Gus Bilirakis , συμπρόεδρο του Κογκρέσου για τα ελληνικά θέματα και τον Κογκρέσο Ντόναλντ Payne, Jr. .

"Τα μάρμαρα του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα, κοντά στον ελληνικό λαό" δήλωσε ο κ. Maloney.

"Τα μάρμαρα είναι μερικά από τα μεγαλύτερα παραδείγματα καλλιτεχνικής έκφρασης και ομορφιάς της χώρας και είναι ζωτικά κομμάτια της ελληνικής ιστορίας. Ο λαός της Ελλάδας και όσοι επισκέπτονται από όλο τον κόσμο για να δουν την μεγαλοπρέπεια της Ακρόπολης θα πρέπει να μπορούν να απολαύσουν τα Μάρμαρα στο νόμιμο σπίτι τους. Το ψήφισμα αυτό καλεί τη Μεγάλη Βρετανία να επιστρέψει τελικά αυτούς τους θησαυρούς. "Σημείωσε ο κ. Maloney.

"Η τέχνη είναι ένα παράθυρο στην ιστορία και είναι η απόλυτη ελευθερία έκφρασης", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Φλόριντα Μπιλιράκης.

Συνέχισε λέγοντας: "Τα μάρμαρα του Παρθενώνα έγιναν από τους πολίτες της Αθήνας υπό την καθοδήγηση του φημισμένου καλλιτέχνη Φειδία για να τιμήσουν την υπερηφάνεια και το μεγαλείο της πόλης των Αθηνών"

«Η μη στέγαση και  προβολή της συνεισφοράς των πολιτών, στην πόλη όπου προορίζονταν να βρίσκονται, υπονομεύει όχι μόνο τον λαό της Αθήνας αλλά και τον πολιτισμό που άνοιξε το μονοπάτι της σύγχρονης δημοκρατίας και ελευθερίας.

"Ελπίζω ειλικρινά ότι αυτά τα πρωτότυπα έργα και άλλα σημαντικά στοιχεία της ελληνικής ιστορίας θα επιστρέψουν τελικά στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους για να τα απολαύσουν μελλοντικές γενιές περήφανων Ελλήνων", κατέληξε ο εκπρόσωπος του Κογκρέσου κ.Μπιλιράκης.

"Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα αφηγούνται μια ιστορία εγκωμιαστική για την αρχαία Ελλάδα και είναι σημαντικά για τον ελληνικό πολιτισμό", δήλωσε ο εκπρόσωπος Κογκρέσου του New Jersey, κ. Payne. «Για να υπηρετηήσουμε καλύτερα η ιστορία και να εξασφαλίσουμε ότι ο κόσμος θα μπορεί να απολαμβάνει την αρχαία ιστορία στο σωστό της πλαίσιο, τα μάρμαρα του Παρθενώνα θα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα».

Πηγή: sknews.gr

Print
1639

Global Hellenism Events

«Σεπτέμβριος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω