Δεν ήταν μόνο ο μηχανικός που ήταν υπεύθυνος για τη διάσωση του πληρώματος της αποστολής Apollo 13, αλλά και ένας από τους επιστήμονες που έστειλαν τον πρώτο άνθρωπο στο φεγγάρι.
Η Δρ Βανέσσα Φαρσαδάκη είναι πρωτοπόρος του τομέα της διαστημικής ιατρικής, την αποκαλούν ανεπίσημα Dr. V, είναι Αμερικανίδα πολίτης ελληνικής καταγωγής, με καταγωγή από την Κάρπαθο. Εργάζεται ως γιατρός και βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο ώστε να γίνει η πρώτη Ελληνίδα αστροναύτης στην ιστορία της Ελλάδας και δύναται να φτάσει μέχρι τον Άρη! Εργάζεται ως βασική ομιλήτρια σε πολλά φόρουμ, συμπεριλαμβανομένου του σημαντικού Kings College στο Λονδίνο της Αγγλίας και σε πολλά άλλα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.
Η Εθνική Ακαδημία Ιατρικής των ΗΠΑ (National Academy of Medicine) εξέλεξε ως νέο μέλος της μία διακεκριμένη Ελληνίδα επιστήμονα της διασποράς, την Ελίζα Κονοφάγου, καθηγήτρια Βιοϊατρικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για μια από τις υψηλότερες διακρίσεις που απονέμονται στον τομέα της Ιατρικής.
Πέραν της σπουδαίας αυτής επιτυχίας, ο Κ. Μαλιάρης είναι μέλος της εθνικής ομάδας Ρομποτικής «FIRST Global Challenge Team Greece», που ξεκίνησε την πορεία της τον Μάιο του 2018 με τον συντονισμό του μη κερδοσκοπικού - Εκπαιδευτικού Οργανισμού Eduact - Δράση για την Εκπαίδευση και διακρίθηκε στη Διεθνή Ολυμπιάδα FIRST Global Challenge 2021, αποσπώντας τρία μετάλλια ανάμεσα σε 169 χώρες. Έχει στο βιογραφικό του συμμετοχές και διακρίσεις σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και Ολυμπιάδες Ρομποτικής, Αστρονομίας- και όχι μόνο. Στην Α' Λυκείου κατάφερε να προκριθεί και να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας που έγινε εξ' αποστάσεως και μια χρονιά αργότερα εξασφάλισε την 4η θέση πανελληνίως και μια θέση στην εθνική ομάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής, μέσω της οποίας, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, διεκδίκησε το χάλκινο μετάλλιο.
Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει με την προβολή της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» του Γρηγόρη Καραντινάκη, ενώ το κλείσιμο με την «Αγία Έμυ» της Αρασέλης Λαιμού.
Το διεθνές βραβείο Shaw στην Αστρονομία για το 2021 απονεμήθηκε εξίσου στην Ελληνίδα αστροφυσικό της διασποράς Χρύσα Κουβελιώτου, καθηγήτρια και πρόεδρο του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσιγκτον και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από το 2016, και στη Βικτόρια Κάσπι, καθηγήτρια Φυσικής και διευθύντρια του Ινστιτούτου Διαστήματος ΜακΓκίλ του Καναδά, για τη συμβολή τους στη μελέτη και κατανόηση των μάγναστρων (magnetars).
Η ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης θα γιορτάσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στις 6 Ιουνίου με το Sail to Freedom («Σαλπάρουμε για την ελευθερία»)
Πολύ καλές οι επιδόσεις του ελληνισμού της Αμερικής στις εκλογές του Νοεμβρίου 2020, καθώς αύξησε την ήδη σημαντική αριθμητική παρουσία του στο Κογκρέσο. Την επόμενη διετία θα υπάρχουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων έξι μέλη ελληνικής καταγωγής, τα οποία θα είναι σε θέση να εκφράσουν τις ανησυχίες της κοινότητας όχι μόνο σε εσωτερικά ζητήματα, αλλά και σε σχέση με ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πατρίδες τους, Ελλάδα και Κύπρος.
Επιστολή στον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον για την επιστροφή στην Ελλάδα των γλυπτών του Παρθενώνα έστειλαν 18 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, και του ζητούν να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για την επιστροφή των γλυπτών εν όψει της επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.
Στον αποχαιρετισμό της, η Ελληνική Νεογνολογική Εταιρία, σημειώνει, ότι "η μνήμη της Μαρίας Δεληβοριά θα μείνει ζωντανή μέσα από το επιστημονικό της έργο και τα εκατομμύρια των νεογνών που κέρδισαν τη μάχη για τη ζωή χάρις στους ορίζοντες που άνοιξε με τη διορατικότητα και την ευαισθησία της".