en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

News

Δύο Κοινωνικές δράσεις της Βουλής των Ελλήνων
Hellenic Parliament / Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 / Κατηγορίες: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά , Ελλάδα

Δύο Κοινωνικές δράσεις της Βουλής των Ελλήνων

Φωταγώγηση της Βουλής με το μπλε χρώμα ευαισθητοποίησης για τη δυσλεξία και Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Ελλάδα χωρίς πλαστικά μίας χρήσης"

  • Φωταγώγηση της Βουλής με το μπλε χρώμα ευαισθητοποίησης για τη δυσλεξία

Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία η 8η Οκτωβρίου και η πρόσοψη του κτιρίου της Βουλής φωταγωγήθηκε με το σύνθημα «Δυσλ3ξία – Θείο Δώρο», σε συμβολικό μπλε-τιρκουάζ φόντο, ως ένδειξη στήριξης και ενθάρρυνσης της συνεχούς προσπάθειας των δυσλεξικών να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής, ένα στα δέκα παιδιά έχουν δυσλεξία, που έχει βιολογική και κυρίως κληρονομική αιτιολογία.

  • Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Ελλάδα χωρίς πλαστικά μίας χρήσης"

Ο κ. Χατζηδάκης επισκέφθηκε τον κ. Τασούλα στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος "Ελλάδα χωρίς πλαστικά μίας χρήσης", μιας κοινής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, προκειμένου η Βουλή να συμμετάσχει ως πρωτοπόρος στην εκστρατεία ενημέρωσης για την ανάγκη κατάργησης των πλαστικών προϊόντων μίας χρήσης. Μάλιστα, προσέφερε συμβολικά στον Πρόεδρο της Βουλής ένα επαναχρησιμοποιούμενο δοχείο νερού κι ένα επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι καφέ, που θα διανεμηθούν και στις θυρίδες των βουλευτών.

«Αν δεν καταλάβουμε ότι το περιβάλλον το κρατάμε στα χέρια μας, δεν θα μπορέσουμε να παραδώσουμε ένα υγιέστερο περιβάλλον στα παιδιά μας. Η Βουλή των Ελλήνων διαχρονικά στηρίζει την οικολογική συνείδηση και κυρίως την οικολογική πρακτική» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, υποδεχόμενος τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νικόλαος Ταγαράς, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης και η Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, κ. Αγγελική Κοσμοπούλου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια ουσιαστική, γενναία παρέμβαση, η οποία, αν υιοθετηθεί στην πράξη από όλες και όλους, θα αλλάξει το τοπίο μέσα στο οποίο ζούμε και θα παύσει αυτή την επιδείνωση του περιβάλλοντος, την οποία βιώνουμε στην καθημερινή μας ζωή, με απίστευτες ποσότητες πλαστικών και άλλων μορφών μόλυνσης». Ο κ. Τασούλας εξήρε τη σημασία της νομοθετικής πρωτοβουλίας που σχετίζεται με αυτές τις δράσεις, λέγοντας πως «παίρνουμε τέτοιες ευθύνες που μπορούν να αποδείξουν ότι μπορούμε από τώρα να βελτιώσουμε το περιβάλλον και να αποδείξουμε ότι το "όλοι μαζί μπορούμε", δεν είναι μόνο εν σχέσει με αυτά τα αρνητικά που βλέπουμε στους δρόμους και τους βυθούς, αλλά είναι εν σχέσει με αυτά που θα πάψουμε σύντομα να βλέπουμε, οτιδήποτε δηλαδή συνιστά μόλυνση και επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Είναι μια εκστρατεία που προφανώς πρέπει να αγκαλιαστεί από όλους και είναι άξια συγχαρητηρίων η πρωτοβουλία σας να ενημερώσετε εμπράκτως όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου, που ελπίζω να πρωτοστατήσουν στη διάδοση αυτής της κοινωνικής ευθύνης».

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε στο "πράσινο νομοσχέδιο" που αυτές τις μέρες συζητείται στη Βουλή, τονίζοντας πως «το νομοσχέδιο για την απόσυρση των πλαστικών μιας χρήσης είναι σε εφαρμογή σχετικής κοινοτικής οδηγίας, αλλά εμείς στο Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν το βλέπουμε ως μια υποχρέωσή μας απέναντι στις Βρυξέλλες, αλλά ως ένα χρέος μας απέναντι στο περιβάλλον. Τα πλαστικά μιας χρήσης μολύνουν εξαιρετικά και ακόμη περισσότερο μολύνουν τις θάλασσες και τις ακτές μας. Επομένως, ακόμα κι αν δεν υπήρχε αυτή η κοινοτική οδηγία, θα έπρεπε να την εφεύρουμε. Προχωρούμε λοιπόν από τους πρώτους στην υιοθέτησή της, δίνουμε στην αγορά ένα σημαντικό περιθώριο χρόνου για να προσαρμοστεί και, από 3 Ιουλίου του 2021, όταν ο νόμος θα έχει περάσει από τη Βουλή, τα πλαστικά μιας χρήσης θα είναι παρελθόν».

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Νικόλαος Ταγαράς, επεσήμανε πως «πάνω από το 40% των θαλάσσιων απορριμμάτων που βλέπουμε στις ακτές μας είναι πλαστικά μιας χρήσης. Η πρωτοβουλία αυτή –τόνισε– εκτός από συμβολική είναι και άκρως ουσιαστική.  Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στον ρόλο μας και στην ευθύνη μας, για να προστατέψουμε το περιβάλλον». 

Πηγή: www.hellenicparliament.gr

Print
164

Theme picker

Global Hellenism Events

«Ιανουάριος 2021»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Search

© 2021 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω