en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024

Ενημέρωση

Συγκεντρώθηκαν πάνω από $800.000 στην ετήσια εκδήλωση του National Hellenic Museum
Hellenic Parliament / Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 / Κατηγορίες: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά , Η.Π.Α.

Συγκεντρώθηκαν πάνω από $800.000 στην ετήσια εκδήλωση του National Hellenic Museum

Στην ετήσια δεξίωση «Connecting Generation» (Συνδέοντας τις Γενιές), που πραγματοποιήθηκε στο Chicago Marriott Downtown Magnificent Mile, πρόσφατα, το «The National Hellenic Museum» (NHM, Εθνικό Ελληνικό Μουσείο) και πάνω από 500 Ελληνοαμερικανοί, φίλοι και μέλη της Ομογένειας από όλες τις ΗΠΕ συγκέντρωσαν πάνω από 800.000 δολ.

Πραγματοποιήθηκαν δημοπρασίες, σε μία βραδιά διασκέδασης με ζωντανή μουσική, χορό και γενικότερα εορτασμού της κληρονομιάς του Ελληνισμού.

Η φιλανθρωπική υποστήριξη της δεξίωσης πρόκειται να ωφελήσει τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες του Μουσείο, καθώς 83 σεντς από κάθε δολάριο θα δαπανηθεί σε προγράμματα.

Την βραδιά «έντυσαν» ο Dean Richards του «WGN TV and Radio», η Chris Sarlas Orchestra, με τους George Dimas και Voula Karahaliou, και οι «Levendes» με τον Nikos Koutras στο τραγούδι.

«Τι όμορφη βραδιά ήταν με τόσους εκλεκτούς παρευρισκόμενους, τι υπέροχη ζωντανή μουσική και βέβαια σπουδαία γενναιοδωρία από τους δωρητές μας», δήλωσε η Δρ. Laura Calamos, πρόεδρος του National Hellenic Museum.

Ο Dean Richards, ευχαρίστησε τις μητέρες στην αίθουσα της δεξίωσης, θυμίζοντας τη σημασία της μητέρας του και της γιαγιάς του στην σταδιοδρομία του.

Ο θρύλος των Cubs και National League All-Star, Ryan Dempster, προσέφερε φανέλες με την υπογραφή του στους πλειοδότες κατά την δημοπρασία που διεξήχθη επί τόπου. Εκ των παρευρισκομένων, αναφώναξε: «Η πίστα ήταν γεμάτη από 10 σειρές Ελλήνων να χορεύουν γύρω γύρω. Ηταν σίγουρα μία από τις καλύτερες δεξιώσεις μέχρι τώρα».

Εκ των ξεχωριστών στιγμών της βραδιάς ήταν η παρουσίαση του βραβείου φιλανθρωπίας «Alec K. and Viena P. Gianaras Philanthropy Award», το οποίο δόθηκε φέτος στην οικογένεια Γιανναρά (The Gianaras Family) και τον Φρανκ Σ. Καμπέρο (Frank S. Kamberos), ως αναγνώριση των δωρεών που έχουν επιδείξει σταθερή δέσμευση προς το National Hellenic Museum και το ιδανικό της φιλανθρωπίας.

Το βραβείο αυτό φιλανθρωπίας από τοNational Hellenic Museum πήρε το όνομα των Alec K. και Viena P. Gianaras καθώς επέδειξαν όλες τις πτυχές της πραγματικής φιλανθρωπίας. Το όραμά τους ως προς την υποστήριξη του National Hellenic Museum αποτέλεσε πρότυπο για άλλους, με το πνεύμα της δωρεάς για σπουδαίους σκοπούς της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Με πλούσια σύλλογη εκθεμάτων, πάνω από 20.000 αντικειμένων, φωτογραφιών, ιστορικών εφημερίδων, βιβλίων και ένα αρχείο από 450+ καταγεγραμμένων ιστοριών το NHM υπηρετί ως φυσικός κόμβος της Ελληνοαμερικανικής Ιστορίας και εορτασμού του μωσαϊκού της Ελληνικής Διασποράς, των ταξιδιών της μετανάστευσης καθώς και του εύρους των εμπειριών στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη συλλογή αντικειμένων και προφορικών ιστορικών, αφιερωμένων στην Ελληνοαμερικανική Ιστορία, σε όλο τον Κόσμο, υπηρετώντας ως κεντρικό πόλο για ερευνητές, δασκάλους και μαθητές, κάθε ηλικίας.

Ειδικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται για την χρηματοδότηση μαθημάτων, ταξιδιών έρευνας, εκπαιδευτικές εκδρομές, προγράμματα και όπως κατέστη σαφές με τον φετινό τίτλο της δεξίωσης, την προστασία των αρχείων του μουσείο και τις σημαντικές μνήμες που διατηρούνται για όλους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.nationalhellenicmuseum.org. ή να «ακολουθήσετε» τα νέα του Εθνικού Ελληνικού Μουσείου σε Facebook, Instagram, και Twitter.

Πηγή: ekirikas.com

Print
1839

Global Hellenism Events

«Σεπτέμβριος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω