en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2024

Ενημέρωση

Ενας δισεκατομμυριούχος ελληνικής καταγωγής στα 100 πιο «σπουδαία επιχειρηματικά μυαλά»
Hellenic Parliament / Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 / Κατηγορίες: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά , Η.Π.Α.

Ενας δισεκατομμυριούχος ελληνικής καταγωγής στα 100 πιο «σπουδαία επιχειρηματικά μυαλά»

Για να γιορτάσει τα 100 χρόνια του, το περιοδικό «Forbes», δημιούργησε μία αλφαβητική εγκυκλοπαίδεια ιδεών από 100 επιχειρηματίες, ανθρώπους με όραμα και προφήτες του καπιταλισμού, όπως επεσήμανε.

Σε αυτή την 100άδα με τα πιο σπουδαία επιχειρηματικά μυαλά, βρίσκεται και ένας ελληνικής καταγωγής, αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος, που συμπεριλαμβανόταν πρόσφατα και στους 400 πλουσιότερους των ΗΠΑ από το «Forbes», αλλά και τους 50 πλουσιότερους ομογενείς από τον «TNH».

Για τον «Χρυσό Κανόνα» (Golden Rule) του, «συμπεριφέρσου και πλήρωσε το προσωπικό σου ακριβώς όπως θα ήθελες να σου φέρονται αν ήσουν στη θέση τους», στον κατάλογο είναι ο John Paul DeJoria (Τζον Πολ ΝτεΤζόρια).

Υπενθυμίζεται πως με περιουσία 3,1 δισ. δολάρια ο κ. ΝτεΤζόρια, είναι ιδρυτής της Patron Spirits Co. και συνιδρυτής της εταιρείας προϊόντων ομορφιάς και φροντίδας John Paul Mitchell Systems. Βρέθηκε να κοιμάται στο αυτοκίνητό του και να πουλά σαμπουάν πόρτα-πόρτα. Με κεφάλαιο 700 δολάρια ξεκίνησε με τον Paul Mitchell το 1980 την εταιρεία.

Είναι μέλος του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «The Giving Pledge» στον οποίον ηγούνται ο Γουόρεν Μπάφετ, ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς. Το 2016 υποσχέθηκε να μοιράσει τα μισά από τα περιουσιακά του στοιχεία. Δήλωσε στο «NBC» πως «όσα περισσότερα χρήματα κάνω, τόσα περισσότερα δίνω. Επιτυχία η οποία δεν μοιράζεται είναι επιτυχία».

Ο πατέρας του ήταν Ιταλός μετανάστης και η μητέρα του Ελληνίδα μετανάστρια. Οι γονείς του πήραν διαζύγιο όταν ήταν 2 ετών, οπότε βίωσε έντονα τη φτώχεια, κατ’ αρχήν ως μικρό παιδί που το ανέτρεφε η μητέρα του στο Λος Αντζελες και αργότερα πέρασε δύο περιόδους ως άστεγος ζώντας στους δρόμους.

Οσο για τον «Χρυσό Κανόνα» του, λέει στο «Forbes»:

Υπάρχει ο κύκλος εργασιών του προσωπικού και υπάρχει και η αποτελεσματικότητα του προσωπικού. Οι εταιρείες ορισμένες φορές προσλαμβάνουν 10 ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά τριών.

Ποια είναι η απάντηση σε όλο αυτό;

Είναι κάτι βασικό που ανατρέχει πίσω στο νόμο τού να κάνεις σε άλλους, αυτό που θα ήθελες οι άλλοι να πράττουν για εσένα. Συμπεριφέρσου και πλήρωσε το προσωπικό σου ακριβώς όπως θα ήθελες να σου φέρονται αν ήσουν στη θέση τους.

Πώς αυτό λειτουργεί;

Η John Paul Mitchell Systems βρίσκεται σε πάνω από 100 χώρες. Υπάρχουμε για 37 χρόνια. Ο κύκλος εργασιών του προσωπικού είναι λιγότερος από 100 άτομα. Μόλις δύο άτομα έχουν βγει στη σύνταξη από την εταιρεία μας. Δεν θέλουν. Περνούν τόσο καλά.

Κάποιος, κάποτε ρώτησε τον Francisco Alcaraz, τον ευφυή ποτοποιό που δημιούργησε όλες τις συνταγές για την Patron, «Ποιο είναι το μυστικό; Γιατί είναι η Patron τόσο καλή; Γιατί οι άνθρωποι συνεχίζουν να ξαναέρχονται;». Αυτός είπε: «Το μυστικό είναι πολύ απλό. Λέγεται αγάπη. Μας φέρονται σε όλους τόσο καλά, αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Δεν θέλουμε ποτέ να φύγουμε. Θέλουμε κάθε μπουκάλι να αντανακλά εμάς».

Στην Patron, 53 άτομα αγγίζουν κάθε ένα μπουκάλι. Είναι πολλά χέρια σε αυτή την εργασία και είναι όλοι αγαπημένοι. Αν εργαστείς για εμένα νύχτα, στη νυχτερινή βάρδια, θα έχεις δωρεάν γεύμα και δείπνο από chefs. Θέλεις να προσευχηθείς κατά τη διάρκεια της ημέρας; Χτίζουμε ένα ξωκλήσι στο μέσο της ισπανογαλλικής χασιέντας μας του 17ου αιώνα.

Σε όλες τις επιχειρήσεις που εμπλεκόμαστε τα πράγματα γίνονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Αν αγαπάς τους ανθρώπους σου και τους δίνεις πίσω, όχι απλά συγκεντρώνοντας όλα τα λεφτά για τον εαυτό σου, θέλουν να συμμετάσχουν.

Πηγή: ekirikas.com

Print
1885

Global Hellenism Events

«Νοέμβριος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω