en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ενημέρωση

Α.Τριανταφυλλίδης: «Η Παγκόσμια Ποντιακή Νεολαία είναι το πρόσωπο και το ονοματεπώνυμο της Ενότητας».
Hellenic Parliament / Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017 / Κατηγορίες: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά

Α.Τριανταφυλλίδης: «Η Παγκόσμια Ποντιακή Νεολαία είναι το πρόσωπο και το ονοματεπώνυμο της Ενότητας».

Τον Ποντιακό Ελληνισμό της Γερμανίας, με αφορμή το 36ο Φεστιβάλ ποντιακής παράδοσης που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Λουντβιγκσχάφεν της περιοχής του Μανχαϊμ, επισκέφθηκε ο πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Α΄ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, καλεσμένος της ΟΣΕΠΕ(Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης).

«Πανευρωπαϊκή Ποντιακή Αμφικτιονία» και «Πανευρωπαϊκό Ποτάμι Ποντιακής Νεολαίας» χαρακτήρισε στην ομιλία του (βλέπε video-www.triantafilidis.gr)   ο κ. Τριανταφυλλίδης το αντάμωμα τριών χιλιάδων  εκπροσώπων ποντιακών σωματείων από τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ελβετία και τη Μεγάλη Βρετανία. Στην μεγάλη πλειοψηφία τους νέες και νέοι τίμησαν την ελληνική τους καταγωγή  και την εθνική τους ταυτότητα, με χορούς, τραγούδια, ποντιακά φαγητά και συζητήσεις για την παγκόσμια προσπάθεια αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. 

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Επιτροπή της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό αναφέρθηκε στον ιστορικό αξιακό κώδικα των Ελλήνων του Πόντου, υπογραμμίζοντας τα εξής: « Αυτή η «ανέσβηγος  αροθυμία», δηλαδή  η άσβεστη, η  αναπαλλοτρίωτη πεθυμιά και νοσταλγία της πατρίδας είναι η κινητήρια δύναμή μας, για να μπορούμε να ανοίγουμε δρόμους, με απόλυτο σεβασμό στον αξιακό μας κώδικα.

Ποιος είναι αυτός ο αξιακός μας κώδικας;

-Πρώτα-πρώτα η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες γιατί οι δικοί μας, οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας γνώρισαν την προσφυγιά και τον ξεριζωμό. Γι’ αυτό εμείς πρωτοστατούμε σε κάθε τέτοια εκδήλωση.

-Πρωταγωνιστούμε στα ανθρώπινα δικαιώματα, στις ατομικές ελευθερίες, ανεξάρτητα από χρώμα, καταγωγή, θρησκεία. Γιατί τους δικούς μας θέλησαν να τους σβήσουν από τον χάρτη, γιατί ήταν Έλληνες, Ρωμιοί.

-Είμαστε πρωταγωνιστές στη μάχη κατά του φασισμού, του ναζισμού, της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού. Γιατί; Γιατί γνωρίζουμε ποιοι ήταν οι εμπνευστές και σχεδιαστές της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού».

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΟΝΑΧΟΥ & ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ

Το διήμερο της παραμονής του στο Μανχαϊμ της Γερμανίας ο κ. Τριανταφυλλίδης συναντήθηκε με εκπροσώπους των φορέων γονέων και καθηγητών των Σχολείων του Μονάχου και της Νυρεμβέργης  ενημερώνοντας για τις λύσεις στα προβλήματα που δίνει η ελληνική πολιτεία.

Ειδικότερα για το ζήτημα του υπό ανέγερση σχολικού συγκροτήματος στην πόλη του Μονάχου, μετέφερε την ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο διαβεβαιώνει πως η προοπτική εξεύρεσης συμφωνίας με τη γερμανική πλευρά και ολοκλήρωσης της ανέγερσης του κτιρίου είναι πλέον ορατή.

Επίσης ο κ. Τριανταφυλλίδης ενημέρωσε τον εκπρόσωπο της  Ένωσης  Γονέων Σχολείων Μονάχου Γιώργο Τσορακλίδη πως δόθηκε λύση και με τη συστέγαση των σχολείων(2ο Δημοτικό και 5ο Γυμνάσιο), με την εξοικονόμηση πόρων για την ενοικίαση των κτηρίων και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας ούτε για τους μαθητές , ούτε για τους γονείς τους.

Στη συνέχεια ο κος. Τριανταφυλλίδης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία καθηγητών του σχολείου της Νυρεμβέργης, με επικεφαλής τον κ. Δημήτριο Λαμπρόπουλο, οι οποίοι του παρέδωσαν υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των εκπαιδευτικών της Γερμανίας και του ζήτησαν να μεταφέρει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την κατάσταση που βιώνουν. 

http://www.triantafilidis.gr/%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9/

Print
1497

Global Hellenism Events

«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω