en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ενημέρωση

Το BBC αναρωτιέται αν η Αθήνα μπορεί να γίνει η νέα πρωτεύουσα της τέχνης
Hellenic Parliament / Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017 / Κατηγορίες: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά

Το BBC αναρωτιέται αν η Αθήνα μπορεί να γίνει η νέα πρωτεύουσα της τέχνης

Σε χθεσινό του άρθρο στην ιστοσελίδα του το BBC αναφέρεται στην έντονη κινητικότητα σε θέματα σύγχρονης τέχνης στην Αθήνα. Ο Βρετανός καλλιτέχνης Michael Landy παρουσιάζει την πρώτη του έκθεση στην Αθήνα με τίτλο BREAKING NEWS – ATHENS στην Διπλάρειο Σχολή σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Neon. Σε αυτή του τη προσπάθεια ο Landy προσπαθεί να καταγράψει τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις των ανθρώπων για την παρούσα κατάσταση της πόλης. Ο οργανισμός Neon παρακινεί το κοινό να στέλνει στην ιστοσελίδα του τις φωτογραφίες που αποτυπώνουν συνθήματα σε τοίχους, τίτλους ειδήσεων και λογότυπα, ώστε ο καλλιτέχνης να τα ζωγραφίσει στους τοίχους της Διπλαρείου Σχολής. Μέχρι στιγμής 400 έργα υπάρχουν στην έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Ιουνίου του 2017.

Ο Landy παρομοιάζει την Αθήνα με το Λονδίνο την εποχή της άνθησης των τεχνών και δηλώνει στο BBC ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που θέλουν να δημιουργήσουν και να δείξουν τη δουλειά τους. Ο ίδιος συμπληρώνει ότι η Αθήνα είναι το νερό Βερολίνο των 90s καθώς πολλοί καλλιτέχνες του εξωτερικού αποφασίζουν να εγκατασταθούν μόνιμα. Ο Γιώργος Δρίβας, ο οποίος θα εκπροσωπήσει σε λίγες εβδομάδες την Ελλάδα στη Biennale της Βενετίας, φαίνεται να συμφωνεί με την άποψη του Landy βρίσκοντας και ο ίδιος παραλληλισμούς μεταξύ των δύο πόλεων καθώς έχει διαμείνει για δέκα χρόνια στη γερμανική πρωτεύουσα.

Οι αναφορές του βρετανικού μέσου συνεχίζονται με την διοργάνωση της Documenta 14 στην ελληνική πρωτεύουσα. Ο συντάκτης του άρθρου Alastair Sooke διαπιστώνει ότι παρά τις όποιες διαφορετικές απόψεις σχετικά με την εν λόγω διοργάνωση η Documenta 14 έχει αναμφίβολα φέρει την Αθήνα στο προσκήνιο της διεθνούς σκηνής της τέχνης. Η αμφιλεγόμενη από πολλούς έκθεση “απλώνεται” σε ολόκληρη την πόλη με το μεγαλύτερο της μέρος να εκτίθεται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Αθήνας, στο Ωδείο Αθηνών και το Μουσείο Μπενάκη.

Το αφιέρωμα του BBC καταλήγει στο ότι ίσως θα ήταν καλύτερα να σταματήσουμε να λέμε ότι η Αθήνα είναι το νέο Βερολίνο και να ακολουθήσουμε το παράδειγμα ενός ελληνικού γκράφιτι που λέει ότι η Αθήνα είναι απλά η νέα Αθήνα.

Πηγή: el.ozonweb.com

Print
1528

Global Hellenism Events

«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω