en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024

Ενημέρωση

Η συμπάροικος νοσοκόμα Ελένη Ζάχου υποψήφια στα βραβεία Greek International Women

Η συμπάροικος νοσοκόμα Ελένη Ζάχου υποψήφια στα βραβεία Greek International Women

Το ανθρωπιστικό έργο της βασισμένης στο Κουίνσλαντ νοσηλεύτριας Ελένης Ζάχου, υπήρξε αφορμή για να προταθεί στα φετινά Greek International Women Awards (GIWA) .

Ο διαγωνισμός, με έδρα διοργάνωσης το Λονδίνο, αποσκοπεί στην αναγνώριση και επιβράβευση Ελληνίδων ανά την υφήλιο, που έχουν ξεχωρίσει για την επαγγελματική τους επιτυχία και την συνεισφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Μιλώντας στοn "Νέο Κόσμο", η Ελένη αναφέρει ότι και μόνο η ανάδειξή της ως υποψήφιας στο διαγωνισμό, υπήρξε για την ίδια εξαιρετική τιμή.

Η συμπάροικος προτάθηκε για τα βραβεία στην κατηγορία 'Κοινωνικής Προσφοράς', και μια ματιά στη μέχρι τώρα πορεία της αρκεί για να αντιληφθεί κανείς το λόγο.

Μόλις τον περασμένο χρόνο, βρέθηκε ως εθελόντρια νοσοκόμα στο Ιράκ συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός κέντρου υγείας σε εδάφη που δέχονται συχνά επιθέσεις από μέλη της ISIS, αλλά και στην Ελλάδα στο πλαίσιο της προσφυγικής κρίσης.

Παλαιότερα, έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε θύματα των βομβαρδισμών του Μπαλί, στις Φιλιππίνες μετά τον τυφώνα Hayian και πιο πρόσφατα στο Νεπάλ, μετά τον καταστροφικό σεισμό, ενώ έχει συμμετάσχει επίσης σε αποστολές στο Νησί των Χριστουγέννων και στο Ναουρού.

"Το να είμαι νοσοκόμα είναι για μένα κάτι παραπάνω από δουλειά, είναι θα έλεγα τρόπος ζωής. Ακούγοντας τις προσωπικές μαρτυρίες για τα όσα έχουν περάσει ορισμένοι άνθρωποι προκειμένου να επιβιώσουν και [συνειδητοποιώντας] ότι είναι θέμα τύχης το γεγονός ότι έχεις γεννηθεί με μια εντελώς διαφορετική ζωή, αυτό από μόνο σε εμπνέει να συνεχίσεις και να εξακολουθείς να βοηθάς" εξηγεί η Ελένη.

Το έργο της, όπως μας λέει, ελπίζει να αποτελέσει κίνητρο και για άλλες γυναίκες να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους.

"Είμαι ένας άνθρωπος όπως κάθε ένας από μας [...] Αν τα έχω καταφέρει εγώ σημαίνει ότι μπορούν και αυτές" καταλήγει.

Οι νικήτριες θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, στις 9 Δεκεμβρίου.

Πηγή: neoskosmos.com

Print
1687

Global Hellenism Events

«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω