en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024

Ενημέρωση

Το "Γλέντι" του Oakleigh επιστρέφει
Hellenic Parliament / Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017 / Κατηγορίες: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά , Αυστραλία

Το "Γλέντι" του Oakleigh επιστρέφει

Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι την επιστροφή του "Oakleigh Glendi", μιας γιορτής που έχει κερδίσει τις καρδιές της παροικίας της Μελβούρνης και όχι μόνο.

Το διήμερο Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται για 5η συνεχή χρονιά υπό τη διοργάνωση της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Oakleigh και του σχολείου Oakleigh Grammar, λαμβάνει χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο στο πάρκο Warrawee του Oakleigh.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως η φετινή διοργάνωση συμπίπτει με την επέτειο 35 χρόνων λειτουργίας του σχολείου και 55 χρόνων από την ίδρυση της Κοινότητας.

Με την προσέλευση να ξεπερνά τους 20.000 επισκέπτες, το φεστιβάλ έχει πλέον καθιερωθεί ως γιορτή του πολυπολιτισμού της ευρύτερης περιοχής, με έμφαση στην ελληνική ιστορική παράδοση και κουλτούρα.

Το "Γλέντι" αποσκοπεί στο να τιμήσει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, τη γιορτή των Αγίων Αναργύρων, αλλά και την αξία του πολυπολιτισμού.

"Γιορτάζουμε ουσιαστικά την ενότητα μέσω της διαφορετικότητας" λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κοινότητας, Άγγελος Σαρδέλης, μιλώντας στον "Νέο Κόσμο".

"Στο Δήμο Monash υπάρχουν πάνω από 150 διαφορετικές εθνικότητες και γλώσσες όμως ζούμε μονιασμένοι και αρμονικά ασχέτως καταγωγής" εξηγεί ο κ. Σαρδέλης.

Εν τω μεταξύ, στο πλούσιο πρόγραμμα του διημέρου φαίνεται να υπάρχει κάτι για κάθε γούστο και ηλικία.

Εκτός από τα καλλιτεχνικά συγκροτήματα παροικιακών συλλόγων, οι θαμώνες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν μουσικές και να παρακολουθήσουν χορούς από διάφορες γωνιές του κόσμου, ενώ σε χωριστή εξέδρα θα πραγματοποιούνται μαγειρικές επιδείξεις με συνταγές από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Στις μαγειρικές επιδείξεις θα συμμετέχουν και διάσημοι σεφ από προηγούμενες παραγωγές της εκπομπής MasterChef, όπως η Nicolette Stathopoulos και η Emelia Jackson.

Στο χώρο θα λειτουργούν επίσης "περίπτερα" με τοπικά προϊόντα και καλλιτεχνικές δημιουργίες και θα υπάρχουν δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους.

Από τη φετινή διοργάνωση βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει ο αγαπημένος διαγωνισμός με... λουκουμάδες, όπου νικητής αναδεικνύεται όποιος καταφέρει να φάει τους περισσότερους!

Το πρωινό πρόγραμμα της Κυριακής περιλαμβάνει παρέλαση των μαθητών του Oakleigh Grammar και επίσημη εκδήλωση με κατάθεση στεφάνων, ενώ το απόγευμα μάλλον δεν θέλετε να χάσετε την κλήρωση δώρων με 15 νικητήριους λαχνούς και το πρώτο βραβείο να είναι ένα αεροπορικό ταξίδι μετ' επιστροφής για δύο άτομα στην Ελλάδα.

"Καλώ την παροικία μας σύσσωμη να έρθει να περάσει ένα ευχάριστο διήμερο [...] Ευχόμαστε μόνο οι καιρικές συνθήκες να είναι καλές, η ενέργεια και το κέφι είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν" ανέφερε ο κ. Σαρδέλης.

Ο κ. Σαρδέλης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμο Monash και την Επιτροπή Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων Βικτώριας ως κύριους χορηγούς της διοργάνωσης, καθώς επίσης και τους λοιπούς οργανισμούς και επιχειρήσεις που έχουν στηρίξει και αγκαλιάσει το εγχείρημα.

Πηγή: neoskosmos.com

Print
1471

Global Hellenism Events

«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω