en-USel-GR
Γλώσσα
Search
Search ×
Μενού
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ενημέρωση

Με μηνύματα στήριξης και έντονη την παράδοση γιορτή Κουίνς για Ελληνική Ανεξαρτησία
Hellenic Parliament / Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 / Κατηγορίες: Αρχική, Πολιτιστικά / Οικονομικά

Με μηνύματα στήριξης και έντονη την παράδοση γιορτή Κουίνς για Ελληνική Ανεξαρτησία

 

Με μηνύματα στήριξης για σημαντικά εθνικά θέματα, αλλά και με έντονο το παραδοσιακό στοιχείο, πραγματοποιήθηκε η γιορτή του Δημοτικού Διαμερίσματος του Κουίνς για την Ελληνική Ανεξαρτησία, στο «Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο» την Παρασκευή το βράδυ.

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος του Κουίνς, Μελίντα Καντζ, και οι τρεις ομογενείς αιρετοί του Κουίνς, Μάικ Γιάνναρης, Αραβέλλα Σιμωτά και Κώστας Κωνσταντινίδης.

Παράλληλα, βραβεύτηκαν για την προσφορά τους τέσσερεις γυναίκες που έχουν διακριθεί στην ελληνική ομογένεια για την επαγγελματική και την κοινωνική δραστηριότητά τους (Τζένυ Εμεξεζίδης, Ευγενία Σολδάτος, Ισμήνη Μιχαηλίδη και Νομική Καστανά), που κέρδισαν το χειροκρότημα των παρεβρισκομένων.

Επίσης ξεχωριστή ήταν και η παρουσία των μαθητών της «Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας», τα οποία χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, απήγγειλαν ποιήματα και ερμήνευσαν γνωστά τραγούδια που υμνούν την Ελληνική Επανάσταση.

Διαφορετική νότα έδωσε στην εκδήλωση και η χορωδία του Παγκυπρίου, υπό την διεύθυνση του Φύτου Στρατή.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΛΥΠΤΑ

Την ευγνωμοσύνη της για το έργο της ελληνικής ομογένειας, και, ξεχωριστά στους Μιχάλη Γιάνναρη, Αραβέλλα Σιμωτά και Κώστα Κωνσταντινίδη εξέφρασε η πρόεδρος του Κουίνς, Μελίντα Καντζ, λαμβάνοντας τον λόγο και έχοντας δώσει το σύνθημα για τον αμερικανικό εθνικό ύμνο, κάτι που λίγο αργότερα έκανε η κ. Σιμωτά για τον ελληνικό.

 

Η κ. Καντζ εστίασε στις διαχρονικές αξίες της Ελληνικής Επανάστασης, ενώ εξέφρασε την υποστήριξή της στην Ομοσπονδία για την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο.

Ενθουσιώδης ήταν η ομιλία της Ομοσπονδιακής Βουλευτού, Κάρολιν Μαλόνι, που δήλωσε ξανά ότι αγωνίζεται στο πλευρό της Ελλάδας και της ομογένειας για τα μεγάλα ανοικτά εθνικά θέματα.  Επανέλαβε την πρόθεσή της να εντείνει τις πιέσεις για δίκαιη επίλυση του Κυπριακού, υποστήριξε την θέση της Ελλάδας στο Μακεδονικό και έκανε ξεχωριστή αναφορά στα γλυπτά του Παρθενώνα.

«Το επιχείρημα του Λόρδου Έλγιν ήταν ότι αγόρασε τα γλυπτά από την Ελλάδα. Τα αγόρασε όμως από τους Τούρκους κατακτητές.  Τα γλυπτά  πρέπει να επιστραφούν εκεί που ανήκουν», ανέφερε, εν μέσω χειροκροτημάτων.

Σε ανάλογο ύφος και η ομιλία της  Συνηγόρου του Πολίτη του Δήμου Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς.

«Τα δικαιώματα που έχουμε σήμερα είναι δικό σας κληροδότημα.  Θέλω να δω την Κύπρο ελεύθερη, όπως και την Ουκρανία.  Εύχομαι στον Κώστα Κωνσταντινίδη, κάποια ημέρα να επισκεφθεί τον τόπο που βαφτίστηκαν οι γονείς του», είπε απευθυνόμενη στο τέλος στον κ. Κωνσταντινίδη, που θυμήθηκε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την εισοβλή η οικογένειά του.

«Γεννήθηκα μια ημέρα μετά την εισβολή.  Θυμάμαι την γιαγιά μου να κλαίει μιλώντας για αυτό.», τόνισε, ενώ έπλεξε το εγκώμιο τόσο του Μιχάλη Γιάνναρη, όσο και της Αραβέλλας Σιμωτά.

Την ικανοποίησή του για το ότι «η ελληνομαερικανική κοινότητα αναπτύσσεται σε κάθε τομέα» εξέφρασε ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος. «Προχωράμε με βάση τις Αρχές μας ως Ελληνοαμερικανοί: Την ελληνική κληρονομιά και την πίστη μας».

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κούτρας, τόνισε πως «η μόνη χώρα που μπορεί να αντιληφθεί τις Αρχές της Ελληνικής Επανάστασης είναι οι ΗΠΑ», κάνοντας αντιπαραβολή με την Διακήρυξη της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΕΝΟΣ ΘΗΛΥΚΟΥ

Αμέσως μετά τις ομιλίες και τους παραδοσιακούς χορούς, βραβεύτηκαν τα τιμώμενα πρόσωπα.

Πρώτη έλαβε την τιμητική πλακέτα η Οικονομική Δ/ντρια των επιχειρήσεων “Queens Medallion” και «Melrose Ballroom», Τζένυ Εμεξεζίδη.  Κατόπιν, σειρά πήρε η νεαρή Ευγενία Σολδάτος, στενή συνεργάτης της Γενικής Εισαγγελέως του Νάσο Κάουντυ, Μαγδαληνής Σίνγκα.

Το τρίτο κατά σειρά βραβείο αποδόθηκε στην πρόεδρο της Χορωδίας του Παγκυπρίου και Αντιπρόεδρο του Ταμείου Ελληνοπαίδων, Ισμήνη Μιχαηλίδου, και το τέταρτο στην Γραμματέα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων και επί 15 χρόνια διευθυντικό στέλεχος του πρώην National Greek TV, Νομική Καστανά, η οποία αφιέρωσε το βραβείο στην μνήμη του συζύγου της, Δημήτρη Καστανά.

«ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΕΟ ΧΩΡΟ»

Για την επιθυμία του να  μεταφερθεί η δραστηριότητα της ομογένειας σε έναν νέο και μεγαλύτερο χώρο μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Πέτρος Γαλάτουλας, που δήλωσε ότι ήδη γίνονται κάποιες πρώτες κινήσεις για την υλοποίηση του στόχου.

Τέλος, κάλεσε την ομογένεια στην 5η Λεωφόρο στις 26 Μαρτίου.

«Δεν θέλω τα λεφτά σας, θέλω την συμμετοχή σας.  Και μην βρείτε δικαιολογία σε ενδεχόμενο κρύο καιρό.  Ας αρρωστήσουμε και για μια μέρα!», είπε, μεταξύ σοβαρού και αστείου.

Πηγή: ekirikas.com

Print
1575

Global Hellenism Events

«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Αναζήτηση

© 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω